Vettel a câştigat Marele Premiu al Italiei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 11.09.2011
Sebastian Vettel a câştigat la Monza o cursă în care Michael Schumacher şi Lewis Hamilton au făcut spectacol într-un duel desfăşurat pentru aproape 30 de tururi.

Sebastian Vettel a obţinut duminică prima victorie din istoria echipei Red Bull la Monza şi cea de-a doua a carierei pe acest circuit după cea din 2008. Campionul mondial a pierdut prima poziţie la start în favoarea fulgerătorului Fernando Alonso, însă şi-a recăpătat poziţia de lider în turul 5 şi s-a distanţat imediat. Restul cursei a reprezentat o simplă plimbare de voie pentru german care s-a impus cu 15 secunde în faţa rivalilor.

În aceste condiţii, punctul de atracţie al cursei a fost duelul spectaculos dintre Michael Schumacher şi Lewis Hamilton. Plecat de pe locul 8 al grilei de start, septuplul campion mondial a urcat până pe locul 3 şi a rezistat atacurilor succesive ale britanicului până în turul 28, inclusiv după prima serie de opriri la boxe.

După ce a fost avertizat prin radio să nu schimbe de prea multe ori direcţia de mers când este atacat, Schumacher s-a recunoscut învins în turul 28 şi, chiar dacă duelul s-a dat pentru ultima treaptă a podiumului, a încheiat cursa pe locul 5, în spatele rivalului său de la McLaren.

Amândoi au fost învinşi de Jenson Button, care după un start ratat în care a coborât pe 6 a revenit spectaculos şi i-a depăşit pe Schumacher şi Hamilton în turul 16. Britanicul a fost însă prea departe pentru a încerca să-l ajungă pe Vettel şi s-a mulţumit cu locul 2 după ce l-a depăşit pe Fernando Alonso în turul 36. Pilotul Scuderiei Ferrari a urcat pe ultima treaptă a podiumului, însă nu a reuşit să aducă bucuria în inimile fanilor din tribune care aşteptau o victorie şi a avut parte de o cursă relativ liniştită.

Cursa a fost bulversată în plutonul de mijloc chiar la start, după ce Vitantonio Liuzzi a pierdut controlul monopostului Hispania pe iarbă şi a intrat în plin în primul viraj într-un grup compact de piloţi.

În urma incidentului, Liuzzi, Nico Rosberg (Mercedes GP), Vitaly Petrov (Renault) şi Jerome D'Ambrosio (Virgin) au abandonat, iar Safety Car-ul a intrat pe pistă pentru trei tururi.

Seria de abandonuri a produs numeroase surprize în clasament, piloţii din a doua jumătate a plutonului reuşind să puncteze. Astfel, Jaime Alguersuari şi Sebastien Buemi au adus puncte preţioase pentru Toro Rosso prin locurile 7 şi 10, între cei doi intercalându-se Paul di Resta (Force India) şi Bruno Senna (Renault). Williams a terminat din nou în afara punctelor, în timp ce Lotus a obţinut unul dintre cele mai bune rezultate din istorie, prin locurile 13 şi 14 ocupate de Heikki Kovalainen şi Jarno Trulli.

În urma Marelui Premiu al Italiei, Vettel şi-a sporit avansul în clasamentul general la 112 puncte cu numai 150 de puncte rămase în joc.

 

Monza - Rezultate cursa:

 1.  Vettel        Red Bull-Renault           1h20:46.172
 2.  Button        McLaren-Mercedes           +     9.590
 3.  Alonso        Ferrari                    +    16.909
 4.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +    17.471
 5.  Schumacher    Mercedes                   +    32.677
 6.  Massa         Ferrari                    +    42.993
 7.  Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari         +     1 lap
 8.  Di Resta      Force India-Mercedes       +     1 lap
 9.  Senna         Renault                    +     1 lap
10.  Buemi         Toro Rosso-Ferrari         +     1 lap
11.  Maldonado     Williams-Cosworth          +     1 lap
12.  Barrichello   Williams-Cosworth          +     1 lap
13.  Kovalainen    Lotus-Renault              +     1 lap
14.  Trulli        Lotus-Renault              +    2 laps
15. 
Glock Virgin-Cosworth + 2 laps Fastest lap: Hamilton, 1:26.187 Not classified/retirements: Driver Team On lap Ricciardo HRT-Cosworth 40 Perez Sauber-Ferrari 34 Kobayashi Sauber-Ferrari 23 Sutil Force India-Mercedes 11 Webber Red Bull-Renault 6 D'Ambrosio Virgin-Cosworth 3 Petrov Renault 1 Rosberg Mercedes 1 Liuzzi HRT-Cosworth 1 World Championship standings, round 13: Drivers: Constructors: 1. Vettel 284 1. Red Bull-Renault 451 2. Alonso 172 2. McLaren-Mercedes 325 3. Webber 167 3. Ferrari 254 4. Button 167 4. Mercedes 108 5. Hamilton 158 5. Renault 70 6. Massa 82 6. Force India-Mercedes 36 7. Rosberg 56 7. Sauber-Ferrari 35 8. Schumacher 52 8. Toro Rosso-Ferrari 29 9. Petrov 34 9. Williams-Cosworth 5 10. Heidfeld 34 11. Kobayashi 27 12. Sutil 24 13. Alguersuari 16 14. Buemi 13 15. Di Resta 12 16. Perez 8 17. Barrichello 4 18. Senna 2 19. Maldonado 1


Taguri: Monza, Red Bull, Vettel

Comentarii (48)

  • @ferrari
    sunt fan ferrari, rusine sa va fie, nu meritati nici locul 3, domenicali da-ti demisia si du-te si apuca-te de facut pizza.

    montezemolo fa bine si fa ordine ca ati ajuns rau.

    slaba rau masina, zau asa
    17 10
  • mclaren
    inca un tur dk era alonso pierdea locul 3
    31 7
  • simona
    Vettel este IMPERIAL !!!
    Bravo Alonso si Button !
    Hamilton e VARZA !!! Acum va incepe sa planga peste tot despre cum l-a tinut Schumacher si n-a putut depasi :))) Totusi sa recunoastem ca a mai avansat de la cursa din Belgia, a renuntat la gandurile sinucigase!
    30 24
  • @Simona
    iti place asa mult sa te dai femeie?
    Cat despre cursa nu mai is multe de spus...Ferrari arata jalnic...pacat de Alonso pt ca a semnat pe 5 ani cu ei.
    17 21
  • mavrick
    Cursa Monza
    Vettel...ce sa mai zic mai baiete (sau campionule-cum doreste)?Castiga si aici in casa lu' Ferrari. Mi-a placut cursa in special datorita startului fabulos a lui Alonso si pentru cat de umilit a fost "MojoJojo" (cum ii spun eu la ala de culoare) de "mosu ala"(cum ii spun unii) de la Mercedes. BRAVO SCHUMACHER!
    21 8
  • :))))
    daca un american ar fii vazut primele 25-30 de tururi sunt sigur ca ar fii spus ceva de genul 'hamilton was schumacher-s b***h!'
    20 9
  • Schumi uber alles!
    Bravo Schumi!!!
    Te asteptam pe podium!
    30 7
  • andrey_1293
    MP al Italiei
    O cursa superba. Absolut superba. Bravo vettel care a demonstrat inca odata ca nu mai conteaza ce caracteristici are circuitul. castiga oriunde:))). a pierdut locul 1 dar s-a luptat pana l-a recuperat. Foarte frumos. bravo button care si-a facut cursa lui si si-a vazut de treaba. alonso 1 tur ii mai trebuia casa piarda si locul 3, dar un start superb. iar despre hamilton cu schumacher, un duel cum n-am mai vazut de mult. profesionalism si bun simt chiar daca la un moment dat schumacher a mai lasat fair play-ul la o parte. campionatul este deja gata. ar putea sa renunte la restul etapelor chiar daca nu e matematic campion. nimeni nu cred ca mai poate face ceva.
    14 3
  • Mi se pare totusi ca ne asteptam la Vettel sa castige,insa nu stiam ce avea sa se intample in spatele sau.
    Ferrari a mers bine,Alonso a mers bine,avand in vedere problemele ce le au cu pneurile principale si faptul ca nu se mai implica deloc in dezvoltarea masinii sau in curse,in general.
    La fel si Button,au dat dovada amandoi ca sunt buni,nu mai e un secret faptul ca "nu le mai pasa",se concentreaza pe ce vor face la anul.
    Hamilton..cred ca trebuia sa fie lider in acel duel,trebuia caci asa demonstra ca e cel mai talentat,dupa cum se spune in ultima perioada.
    Prea multe abandonuri..pacat..
    7 3
  • Sebastian Vettel
    le-a dat iar clasa tuturor. In ce priveste visatorii, se stiu ei, cuvintele sunt de prisos.

    Ce este clar, nu inteleg nimic din sportul asta si raman doar niste fani orbiti de vise. Cand se trezesc, dupa cursa, realitatea ii aduce cu picioarele pe pamant. :)

    Se pare ca este prea greu sa recunoasca faptul ca Vettel este cel mai bun pilot in acest sezon si nu stiu sa faca diferenta intre dorinta si realitate.

    Indiferent ca ne place sau nu omul asta, este cel mai bun in acest moment. :ok:
    16 11
  • Che spettacolo
    Toti pilotii au luptat foarte frumos(mai putin webber),a castigat cel mai bun ,am vazut o depasire superba(Vettel-Alonso),felicitari lui Senna pt.primele puncte si la mai mare.Comentariul a fost reusit datorita lui Mihai cu multe date tehnice interesante(mult succes la Monza in F2).Sigur Vettel va ajunge la Ferrari in viitor cu Alonso coechipier cred ca in 2015 si vom vedea ce se va intampla.Ciao
    7 2
  • @Daniel Popescu - Campion mondial?
    Daniel e gresit calculul tau. Vettel si daca castiga urmatoarea cursa si Alonso e pe locul 2 sau 3 nu e matematic campion mondial.
    5x25=125 si el va avea mai putin de 125 puncte daca Alonso va fi 2 sau 3. Nu?
    Frumos duelul Hamilton-Schumacher.
    11 0
  • Cred ca cel mai bun pilot isi arata talentul altfel..cum a facut Schumi astazi si in trecut..caci daca i-am da lui Rosberg,nu mai zic de Button si restul masina lui Vettel..nu cred ca ar mai fi atat de bun:))este realitatea..
    10 11
  • mavrick
    mai adaug ceva
    La sf.cursei cand Vettel a primit trofeul se auzeau huiduieli din spatele camerelor de filmat, la Butten mai mult tacere iar la Alonso aplauze si incurajari. Chiar daca sunt fan Ferrari le-as fi transmis acelora de acolo: haideti sa acceptam infrangerea venita din partea micutului ce-a castigat si-a devenit (pt.mine)campion si anul acesta, nu-l mai huiduiti pe el, dar daca nemultumirea data de rezultat va determina sa huiduiti pe cineva huiduiti-l pe Domenicali si cereti lui Montezemolo sa faca putina "ordine" in echipa (asa cum spunea si @paul la inceput).
    16 6
  • cursa superba!
    Micutul Hami a reusit sa fie inca o data surclasat de Button.De fapt umilit.Nu mai spun nimic de clasa pe care i-a dat-o Schumacher!Cred ca si-a adus aminte de zeflemeaua lui Hamilton cand a spus despre german ca sa-l depasesti pe Schumacher nu mai inseamna mare lucru.Asta inseamna sa ai un singur neuron si ala ratacit.
    35 15
  • alonso
    ...azi alonso este marele CASTIGATOR, deoarece a reusit ce si-a PROPUS ( CITEZ ): Alonso: "Mai bine în pluton la Ferrari, decât campion cu Red Bull!" - parerea lui -
    15 20
  • Probabil asta ar trebui sa i-o spui lui Schumacher.Daca la tine un podium inseamna pluton locul 5 ce reprezinta?INteligentule!
    10 14
  • @crismar56
    Am calculat eu gresit, imi cer scuze pentru confuzie. M-am lasat dus de val :)
    3 3
  • mavrick
    @Sorin Blaj
    "Indiferent ca ne place sau nu omul asta, este cel mai bun in acest moment. :ok:"-as vrea sa-i intreb pe ceilalti:n-ar fi fost mai adevarat daca spuneai "....omul asta, are cele mai multe puncte"? Ca sa spun ca e cel mai bun ar trebui sa construiesc un monopost necunoscut de nici un pilot(asta ca sa nu se spuna ca a fost creat dupa placul la careva) dupa care sa-l dau fiecarui pilot din F1 sa-l piloteze si sa scoata cel mai bun tur de pista.Abia dupa ce voi compara timpii obtinuti de fiecare pilot in parte voi spune care este cel mai bun pilot.
    9 10
  • cosmin
    este destul de clar ca ferrari cat si mclaren au renuntat sa mai dezvolte masina de anul asta concentranduse pe masina de anul viitor ca astfel nu se explica cum au castigat rbr la spa si la monza unde nu erau favoriti
    9 5
  • bubumic
    cursa frumoasa
    comentarii ca la piatza...
    5 4
  • m-au amuzat...
    ...comentatorii de la Digi care de abia acum (merci Mihai) au observat ca DRS se foloseste indiferent de ce masina e in fata.
    13 2
  • mavrick
    Prima vina a lui Domenicalli este ca il tine pe Massa acolo. A doua vina este ca il tine si pe Alonso, care e depasit de cativa ani buni ... Au un campion mondial, care demonstreaza ca este in forma si care vrea sa semneze cu ei si se tot codesc (Button). Masina e, altfel nu ar mai putea sa lupte in unele momente cu RBR. Masina nu are cum sa fie mai inconstanta decat RBR. Atunci pilotul este .... nu rezista tur dupa tur. Pacat de istoria Ferrari ca e scrisa acum de piloti precum Alonso. Nu este Briatore sa faca ceva in spatele scenei - "uita" si Alonso sa mai castige.
    7 17
  • comentarii
    una alta ne place sau nu pilotii care ii sustinem atata pot momentan .
    4 2
  • F1-Racing
    pt ferrari locul 2 si 3 inseamna pluton, doar pt FERRARI, doar pt FERRARI
    3 9
  • mavrick
    @iulianimi
    Mai omule, tie-ti trebuie facuta o programare la Spitalului Central de Boli Nervoase si Endocrinologie(Bucuresti), dar de teama ca diagnosticul te-ar trimite obligatoriu-n somaj din cauza "capacitatii de exercitiu"(d.p.d.v. juridic) restransa mai bine urmeaza un tratament cu 5-HTP (Hidroxitriptofan).
    6 9
  • mavrick
    @mavric (ala care ma imiti)
    mavrick
    la 11.09.2011, 17:52
    Tu si cei ce procedeaza la fel ca tine cred ca sunteti luati de mana cu anticristul de apelati la asa metode de a ataca anumiti fani si "a da in cap" (in sensul figurat al expresiei) pilotilor rivali celui caruia ii sunteti voi fani.
    3 2
  • Felicitari Vettel!
    Bravo Vettel pentru cursa de azi. Practic ai pecetluit campionatul. Felicitari si lui Button care surprinde anul asta prin constanta lui. Daca n-ar fi fost cele doua curse pierdute aiurea ar fi fost mult mai aproape de Vettel.
    5 1
  • valenty
    =d> Schumacher
    2 0
  • dindin
    Alonzo
    Sa nu uitam ca , pilotul face toti banii......dar daca nu ai masina....Alonzo a aratat intotdeauna cat de talentat este : cele mai reusite starturi din acest sezon, si nu numai....puneti-l pe o masina Redbul si pe Vettel pe una Ferrari, si vom vedea.....oricum, respect pt. toti pilotii { poate mai putin pt.Hamilton care mai are putin ,si-si aduce la standuri si bunicii ...}
    12 6
  • ciprian
    f 1
    Da! Ma uit la voi si nu vreti a recunoasteti nici unul ca masina este RBR ESTE FOARTE BUNA SI NU PILOTUL.Cand termina doar sase piloti in acelasi tur si restul la un tur doua in spate inseamna ca doar cei sase sunt piloti ceilalti sunt amatori.
    9 4
  • BRAVO SCHUMACHER!
    Poate acum s-au convins toti carcotasii ca nu Schumi e problema la Mercedes,ci mashina!Foarte frumos duel,dar materialul tehnic si-a spus cuvantul la final! Asta e,poate la anul!
    20 1
  • @ferrari continuare
    de cateva curse bune, de fapt de multe curse bune, au aceeasi problema la aerodinamica si cea de-a doua e ca nu pot aduce pneurile in temperatura, cred ca de vreo 10 curse sau mai bine, inteleg ca la aerodinamica e greu, dar chiar nu poti sa faci ceva sa schimbi geometria trenului de rulare putin sa incalzesti pneurile mai mult?

    azi a fost o cursa de viteza monza, red bull desi masini cu viteze de top inferioare au avut viteze mai bune pe liniile drepte ca ferrari, a mers mai bine drs-ul la ei poate, ferari a avut o gaura de putere la motor, nush ce sa mai cred, asta este masina e trasa in jos de toti acesti factori.

    bravo button, hamilton cred ca aavut setari usor diferite fata de button din care cauza nu avea vitezele de top al acestuia.

    red bull cea mai buna pe viraje inca, iar mercedes manca pnaurile spate ca pe swaitzer.

    pt cine a zis mai sus ca alonso a mers bine, a mers ca pilot poate, masina e ...... ma retin.

    sper sa aduca imbunatatiri, cine stie....
    4 2
  • @
    multi posteaza doar ca sa posteze sau sa primeasca thumbs up or down...ceea ce e trist stricati spiritul...

    azi a fost o cursa neasteptat de frumoasa iar cat despre duelul shumi hamilton a fost ceva superb

    sper ca si celelalte gp-uri sa fie la fel de spectaculoase
    3 1
  • pt editor
    distanta intre vettel si rivali a fost sub 10 secunde ..la sfirsitul cursei ..mai multa atentie ..pt ca si jumatate de secunda conteaza in f1..intre hamilton si alonso ramasese 0.509 ..o jumatate de tur ar fi schimbat podiumul dar trebuie si noroc ...mai acordam nota 10 pentru baronul rosu !!! a fost o cursa frumoasa.
    9 2
  • BlueEnergy
    :)
    Sunt fan Ferrari insa recunosc ca au a treia, sau chiar a patra masina din campionat. Astia de il ridicati in slavi pe Vettel...mai usor ca nu Vettel face totul. Daca ar concura toti cu masina lui Vettel,si Hamilton si Button si Alonso ar putea termina in fata lui Vettel.
    10 5
  • mavrick
    haha
    ma faci/faceti sa rad. Incearca unu sa ne arate ca Alonso nu e asa cum pare .....
    Aceeasi placa stricata cu Alonso imposibil de bun si ca n-are masina. Pretentii multe, rezultate ba. E la Ferrari, masina de top, nu mai poti spune ca n-ai cu ce ....
    Asta e jocul, a castigat si Alonso de doua ori, dar acum sunt altii mai buni.
    1 4
  • mavrick
    mavrick, ti.as raspunde la comentariul jignitor la adresa, dar nu o voi face din urmatorul motiv: NU TE PUNE CU PROSTU' , CA ARE MINTEA ODIHNITA...
    8 2
  • superb
    cel mai frumos moment a fost discutia lui Hamilton cu inginerul lui cand carbunele a intrebat :"cum stau cu viteza de top ??? R bine stai ai facut 318km dar Shumacher merge tare a facut 320 "
    Hamilton campoin mondial de carton
    6 7
  • @iulianimi
    Zici ca nu-mi raspunzi dar imi scrii 26 de cuvinte formate din 113 de litere.... ori da ori ba? Fiti-ar rationamentul si sinceritatea sa-ti fie! Nu uita sa treci pe la farmacie!
    3 3
  • @mavric (ala care ma imiti)
    mavrick
    la 12.09.2011, 00:15
    Inainte de-a judeca pe altii judeca-te pe tine insuti! daca preferi sa spui "Pretentii multe, rezultate ba. E la Ferrari, masina de top, nu mai poti spune ca n-ai cu ce ...." atunci da-mi si mie voie sa spun despre "maimuta" aia care era aflata intr-o "sageata argintie"(cum era numita inainte), masina de top, dar care totusi a fost umilita enorm de mult de "mosuletul" ala din F1.
    4 2
  • mavrick
    .....un om bolnav se trateaza, dar un prost tot prost ramane.....
    5 0
  • johndoe
    Schumacher inca e acolo. A fost frumos sa vad duelul cu Hamilton. Nu s-a duelat cu liuzzi ci cu un pilot de top de la o masina mai buna.
    Vettel e un adevarat campion, castiga campionatul castigand curse si nu o abordare de regularitate cu locuri 2, 3 cum au facut unii inaintea lui.
    Apropo, Alonso, cum bine zicea cineva mai sus, nu mai poate da vina pe materialul de concurs, ca nu mai este la Renault-ul din 2008. E la o masina din varful clasamentului, de este cum se crede ar face el diferenta, asa cum au facut Senna, Schumacher si Raikkonen.
    5 3
  • @iulianimi
    Daca tu ai trait 32 ani pe principiul "un prost tot prost ramane" si nu pe acela "un prost poate capata cunostinte invatand" e clar ca-n scoala si-n liceu (doar daca l-ai facut) ti-a lipsit intentia de-a pune mana pe carte!
    3 4
  • @iulianimi
    Pana acum te-am definit destul de clar baiete si ca sa nu ma fac de rusine, aducandu-mi aminte de proverbul "cine se pune cu..." pun capat discutiei! Auf Wiedersehen!
    3 4
  • andrey_1293
    @BlueEnergy
    Eu sunt un fan vettel dar nul ridic in slavi. incerc sa fiu obiectiv. este un pilot bun, nu inca genial dar isi face bine treaba. nu poti spune ca masina face totul pentru vettel. uitate la webber care cu aceeasi masina nu face mai nimic. sant sigur totusi ca daca ar fi un alonso sau hamilton la RBR ar fi competitie mai mare dar sa nu uitam ca vettel a castigat in conditii infernale acum 3 ani tot aici, cu una din cele mai slabe masini. are totusi si el meritele lui
    1 0
  • cantec
    "Unii nu inteleg"-LaFamilia.
    0 1
  • mavrick
    "un prost poate capata cunostinte invatand"... am inteles si sunt de acord cu tine ca ai capatat CUNOSTINTE invatand. GATA. nu ma mai avant in comentarii cu tine - te las sa-nveti - si ai grija sa NU INVETI INVERS..........
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru