Vettel a efectuat patru opriri la boxe ca măsură de precauţie

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.05.2011
Sebastian Vettel a dezvăluit că a efectuat a patra oprire la boxe în Turcia doar ca măsură de precauţie, întrucât ar fi putut termina cursa cu setul precedent de pneuri.

Sebastian Vettel a câştigat fără emoţii Marele Premiu al Turciei după ce a condus din primul până în ultimul tur, cu excepţia primei intrări la boxe.

Campionul mondial a adoptat iniţial o strategie cu trei opriri la boxe, însă a surprins în momentul în care a intrat la standuri pentu a patra oară, deşi putea termina cursa cu pneurile hard cu care era echipat în acel moment. Germanul a justificat decizia prin faptul că principalii săi următori intraseră la rândul lor pentru a patra oprire şi a vrut să fie precaut, conştient că o oprire suplimentară nu poate schimba rezultatul final.

"Nu a fost uşor de la start să ştim ce se va întâmpla. Ai o idee despre cât vor dura pneurile, dar trebuie să aştepţi primele două stinturi pentru a observa trendul. Aş fi putut rămâne pe pneurile hard, dar siguranţă primează pe pneuri uzate, aşa că am avut încă un stint scurt. Am controlat situaţia în mare măsură, sunt foarte mulţumit de cum am comunicat şi cum am reacţionat.

Sunt foarte mulţumit şi după China am făcut cu siguranţă un pas înainte. Ne-am învăţat lecţia şi trebuie să ne asigurăm că ne vom menţine în formă în următoarea cursă", a declarat germanul la conferinţa de presă de după cursă.

Vettel a obţinut astfel a treia victorie în patru curse şi are 93 de puncte din 100 posibile, fiind singurul pilot care a plecat din pole position în acest an.

"Este bine să câştigăm cât mai multe puncte posibil la fiecare cursă, am văzut cât de repede se pot schimba lucrurile. Am văzut anul trecut cu Alonso, aşa că trebuie să mergem pas cu pas, să privim fiecare cursă de sine stătătoare şi să încercăm să maximizăm punctele. Un start bun de sezon te ajută întotdeauna, dar mai este o cale lungă. Patru din 19, aşa că poţi calcula câte puncte mai sunt, deci trebuie să rămânem concentraţi", a adăugat el.

Via | FIA

Comentarii (5)

  • Zodiac
    Ar fi terminat cursa dar nu pe locul 1. Patea ca in China.
    7 6
  • @Zodiac
    Say what? Pai hai sa vedem , facem un calcul simplu: a terminat cu 8.8 secunde in fata lui Webber . Mai tinem cont si de faptul ca dupa ce a intrat ultima oara la boxe , Alonso era la 6 secunde in spate. Daca nu efectua ultima oprire la boxe mai adaugam cam intre 22 si 25 de secunde. Se fac peste 30 de secunde. A intrat in turul 48/58. Deci 30 de secunde in 10 ture. Tinand cont de faptul ca singurul cu pneuri mai noi era Alonso , mi se pare foarte putin probabil ca Alonso sa castige 3 secunde pe tur (am impresia ca era pe hard-uri , la fel ca si Vettel in penultimul stint)
    6 6
  • @Dpp
    omul a zis clar la conferinta de presa. era vorba despre prevederea unei situatii defavorabile, gen un safety car
    8 1
  • @KALEL
    Ti s-a parut ca eu zis altceva? Avea timp berechet , dar ales varianta ce implica cele mai mici riscuri. Si foarte bine a facut.
    PS: "defavorabile"? Limba romana e supraevaluata?
    4 4
  • @Dpp
    sa nu incercam sa fim mai catolici decat Papa. uite-te in dictionar daca ai nelamuriri, asta daca nu cumva ai o problema si cu verbul "a defavoriza" care vrei neaparat sa fie "a nefavoriza"
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru