Vettel: "A fost imposibil să stabilim setările pentru monopostul Red Bull"

de Daniel Popescu
Luni, 04.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel susţine că vremea rece şi pneurile Pirelli care se degradează foarte repede au făcut imposibilă stabilirea unor setări coerente pentru noul monopost Red Bull Racing.

Red Bull Racing nu a impresionat în ultima sesiune de teste de la Barcelona, cu excepţia celui mai bun timp stabilit de Mark Webber în prima zi.

Aparent, campioana mondială are dificultăţi să găsească setările optime pentru noul monopost RB9, iar Sebastian Vettel susţine că problema este generată atât de temperaturile scăzute de la Barcelona, cât şi de degradarea rapidă a noilor pneuri furnizate de Pirelli.

"A fost extrem de dificil să înţelegem unele schimbări de setări şi să găsim direcţia potrivită pentru monopost, întrucât pneurile nu au fost suficient de bune. Cred că ultimele două zile au fost relativ bune - cer albastru, soare, nu a fost foarte frig, iar asfaltul a fost destul de cald - dar pneurile au fost în continuare slabe, aşa că vom vedea. Vom analiza datele până la Melbourne pentru a înţelege mai multe şi probabil vom şti la ce să ne aşteptăm în Australia şi pentru startul sezonului. Dar cred că timpii nu sunt importanţi şi nu este atât de important unde suntem acum în clasament", a declarat germanul.

Urmareste Automarket
În plus, Vettel afirmă că sesiunea de teste de la Barcelona este cea mai lipsită de relevanţă din ultimii ani tocmai din cauza condiţiilor meteo precare şi a pneurilor Pirelli.

"Nu am mai avut niciodată o iarnă mai puţin concludentă decât aceasta.

Pneurile rezistă un tur, aşa că este imposibil să citim forma monopostului şi, prin urmare, să ne considerăm favoriţi. Nu este atât de uşor, dar vom vedea în Australia", a adăugat el.

Presa internaţională speculează deja că Red Bull joacă la cacialma pentru a-şi adormi rivalii înaintea noului sezon, echipa fiind considerată în continuare principală favorită la titlu. Cert este însă că pneurile Pirelli, practic principala schimbare comparativ cu anul trecut, se vor comporta complet diferit în Australia şi Malaysia, ţări în care clima din această perioadă este semnificativ mai caldă.

Via SkySports

Comentarii (7)

  • Priviti aici (la inceput) resturi din pneuri, zici ca-s facute din mamaliga: http://www.youtube.com/watch?v=B8HDoaSwdTo
    Imaginile sunt de pe circuitul de la Jerez.
    4 30
  • Newey mai trebuie sa manance, sa doarma, se duce ca omu' la toaleta. In tot rastimpul asta setarile sunt in suferinta. Doamne fereste de o turbulenta intestinala ca atunci se duce campionatul.
    9 5
  • Stati relax...
    Gasesc ei o "chichitza" sa fenteze regulamentul,doar sunt experti in asta ;) !
    8 9
  • Pirelli a testa pneuri fabricate in Romania, alea fara banda colorata. Sper sa se ajunga sa fie de vina Romania si pentru ca Vettel nu da de capul setarilor.
    3 7
  • sa nu se ajunga
    3 5
  • popicul esti rautacios !
    Gandeste-te la oamenii (romani ca si tine) care fabrica acele pneuri. Adica tu ca si roman vrei raul tarii tale ? Sau nu esti de prin locurile astea ?
    Eu sint mandru ca macar prin pneuri noi romaniii am ajuns si noi sa fim in "marele circ"
    5 31
  • @pablo256r, observi ca cel mai mare nr.de voturi negative il avem noi doi si ca apar doar seara dupa ora 9 intr-un timp record? Devine si mai clar ca "DanDiaconescu85"(asta ca sa nu-i spun pe nume ci cum il privesc eu) s-a luat de mana cu cineva de aici si are dorinta de a ne stresa. Asta e... pacat de imaginea lui si de imaginea romanului in general. Din nou am sa-i transmit "Diaconesculeeee!!! Rusiniiiicaaaa!!" Cu automarket-ul si orgoliul tau ce-ti creaza ura si usurinta de-a minte in anumite stiri publicate esti mai rau ca sefii posturilor de televiziune care tin ba cu PDL ba cu USL dandu-si in cap unul altuia. Da' cu ce te-a recompensat "ala"(nu dau nume) de te-ai luat de mana cu el? AAAaaaaa, cu timpul ai obs.ca raportul dintre nr-ul pozitive ce si le datea si cele negative ce le primea de la useri era imens si intr-un mod nefavorabil lui si plus de asta impotrivindu-se echipei si pilotului pe care nici tu nu-i suferi te-ai luat de mana cu el... Da' stii vorba aia "spune-mi cu cine esti prieten ca sa-ti spun ce vrei sa fi"? Asa deci citeste atentionarile si criticile primite de ala si realizeaza ca aceeasi imagine ca a lui ai capatat si tu, "Diaconescule".
    1 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru