Vettel: "A fost o prostie să fac cel mai bun timp în ultimul tur"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 17.10.2011
Sebastian Vettel a catalogat drept o "prostie" determinarea de a realiza cel mai bun timp în ultimul tur din cursă din Coreea de Sud.

Sebastian Vettel a obţinut 10 victorii în primele 16 curse ale sezonului, însă până în weekendul din Coreea de Sud reuşise o singură dată să stabilească cel mai bun timp în cursă, în Marele Premiu al Europei din luna iunie.

Explicaţia este dată de faptul că, în general, pilotul aflat pe prima poziţie concurează într-un ritm mai lent în ultimele tururi dacă nu este atacat de rivali.

În cursa din apropiere de Seul, Vettel a decis însă să încalce această regulă şi a forţat obţinerea celui mai bun timp în cursă, performanţă pe care a şi obţinut-o. La final, germanul a admis însă ca a fost o "prostie" să rişte pierderea unei victorii pentru o performanţă pentru care nu câştiga niciun punct în clasament.

"Cred că mă vor ucide. În convorbirea radio mi-au spus iniţial că nu am obţinut cel mai bun timp, ceea ce evident nu era adevărat. Apoi au revenit şi mi-au spus 'sunt idiot, l-ai obtinut'. A fost o prostie. Cred că în alte curse nu are sens, dar în ultimul tur am avut o impresie bună şi am forţat un pic mai mult pentru a obţine cel mai bun timp.

Este un lucru nesemnificativ. Are mai mult de a face cu ego-ul, pentu că nu există puncte, aşa că a fost o prostie din partea mea. Dar acum am obţinut un fastest lap şi sunt bucuros", a declarat germanul.

Via | SportingLife

Comentarii (7)

  • Dumitru
    Puncte
    Pe viitor poate nu ar fi rau sa se acorde cel putin un punct suplimentar pentru pilotul care stabileste cel mai bun timp in cursa. Asa ar exista o motivatie suplimentara.
    10 0
  • cel mai bun timp în ultimul tur
    A mai facut si la marele premiua al europei.

    Sebastian Vettel RBR-Renault 1:41.852
    4 0
  • mda
    Tipic la Vettel, falsa modestie, vrajeala a la Red Bull
    8 14
  • @ dumitru
    de acord cu tine. ar fi interesant sa se acorde pe langa punctele oficiale si ceva suplimentar (ex: varianta americana de F1). ar fi interesant cu obtinerea de puncte suplimentare. nu stiu daca vor lua in considerare acest lucru. dar nu se stie poate poate...;)
    3 0
  • @ildottore
    daca i se.....lui Bernie atunci se aplica si asta.
    1 2
  • @davidenko
    tare asta cu "daca i se....luui Bernie"
    apropo nu ti s-ar parea mai interesant si mai motivant sa se suplimenteze punctele cu ceva in plus?
    1 1
  • kPUgiHUktvHKAK
    Just cause it's siplme doesn't mean it's not super helpful.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru