Vettel, afectat de două pene cu noile pneuri Pirelli

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 22.11.2010
Sebastian Vettel a suferit doua pene de cauciuc în sesiunea de teste de la Abu Dhabi în care a evaluat pentru prima oară caracteristicile noilor pneuri Pirelli.

Prima sesiune de teste efectuată de producătorul italian Pirelli cu cele 12 echipe de Formula 1 a decurs fără incidente, cu excepţia celor semnalate la Red Bull Racing.

Sebastian Vettel a suferit vineri o pană de cauciuc cauzată, potrivit oficialilor Pirelli, de anumite materiale solide prezente pe circuit, urmată sâmbătă de o problemă aparent similară. Pirelli a exclus posibilitatea ca pana de cauciuc să fi fost cauzată de un defect de fabricaţie sau de stilul de pilotaj al noului campion mondial, chiar dacă nu a identificat componenta care a deteriorat pneul.

"A fost o pană, o tăietură în pneu. Nu am găsit nimic pe circuit, dar după ce ne-am uitat la cauciuc a fost clar vorba de o tăietură. Se întâmplă. Circuitul a fost foarte murdar pentru că au rulat multe monoposturi. Pe cele mai multe circuite ajungi să "colectezi" componente când activitatea este intensă într-un interval scurt de timp", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Totuşi, problemele suferite de pneurile cu care a concurat Vettel rămân învăluite în mister, întrucât Pirelli nu a mai înregistrat astfel de defecţiuni nici cu alţi piloţi şi nici în testele efectuate anterior cu monopostul Toyota TF109.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • ceva este la mijloc...
    deacu se incep temerile...dar nu este cazul..
    4 1
  • webber
    sigur la webber nu s-ar fi intamplat nimic
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru