Vettel: "Am greşit, dar McLaren a fost de neoprit"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 17.03.2012
Sebastian Vettel spune că a comis o greşeală în calificări, însă admite că nu avea nicio şansă să obţină pole position-ul în faţa rivalilor de la McLaren.

Rezultatele din testele de iarnă indicau că McLaren va pune mari probleme celor de la Red Bull Racing în acest sezon, însă evoluţia modestă a campioanei mondiale în calificările de la Melbourne a reprezentat o surpriză.

Poziţionat doar pe locul şase al grilei de start, Sebastian Vettel a admis că nu a avut nicio şansă în confruntarea directă cu Lewis Hamilton, chiar dacă ar fi obţinut un timp mai bun în absenţa unei greşeli personale.

"Calificările au decurs mai mult sau mai puţin aşa cum ne aşteptam, monoposturile au fost foarte apropiate şi cred că în cele trei părţi ale sesiunii ordinea s-a schimbat uşor. Nu am fost mulţumit de ultimul tur, am comis o greşeală la începutul turului, aşa că ar fi trebuit să fiu mai sus pe grilă. Dar cred că McLaren au fost de neoprit astăzi. Aşa că le transmit felicitări, au fost cu adevărat rapizi", a declarat germanul pentru SkySports.

Cu toate acestea, Vettel insistă că Red Bull nu are niciun motiv să intre în panică după rezultatele modeste de sâmbătă şi speră să recupereze teren în cursa de duminică.

"Aşa cum am spus, a fost o greşeală.

Ar fi trebuit să fiu mai rapid. În privinţa monopostului, nu cred că suntem prea departe, aşa că nu este un dezastru. Ne-ar fi plăcut să fim mai rapizi şi să luptăm pentru pole position, dar astăzi nu am fost suficient de buni. Dar nu există niciun motiv de panică, cursa este mâine şi până acum nu am avut nici măcar o cursă", a precizat el.

Coechipierul său Mark Webber va pleca de pe locul 5, ceea ce înseamnă că Marele Premiu al Australiei va fi prima cursă după Monza 2010 când Red Bull nu va avea niciun pilot pe prima linie a grilei de start.

Via | SkySports

Comentarii (3)

  • Ovidiu
    Nu vreau să aud scuze , vreau sa vad un sezon strâns in care 5 echipe și 10 piloți se bat pentru titlul mondial.
    21 0
  • X_zone
    HAMI HAMI HAMI
    sa nu mai vad fatza lu" muciosu asta... s-a terminat cu magaria f1
    6 21
  • cosmin
    o apus era vettel
    4 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru