Vettel: "Am învins în ciuda trucurilor murdare ale rivalilor"

de Daniel Popescu
Luni, 26.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a avut o declaraţie surprinzătoare la finalul cursei în care a câştigat titlul mondial, afirmând că a învins în ciuda "trucurilor murdare" la care au apelat unii dintre rivalii săi.

Mulţi oameni au încercat să folosească trucuri murdare, au fost anumite lucruri care din punctul nostru de vedere au depăşit limita.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Sebastian Vettel consideră că Marele Premiu al Braziliei de duminică a fost cea mai dificilă cursă din întreaga sa carieră, nu numai datorită presiunii de a câştiga titlul mondial, ci şi pentru revenirea spectaculoasă pe care a avut-o după acroşajul cu Bruno Senna din primul tur.

Încântat de performanţa obţinută, pilotul echipei Red Bull Racing a afirmat la final că a învins în ciuda unor "trucuri murdare" folosite de rivali, însă a refuzat să intre în amănunte.

"Cred că a fost cea mai grea cursa pe care am avut-o, dar am continuat să avem încredere în noi înşine. Mulţi oameni au încercat să folosească trucuri murdare, au fost anumite lucruri care din punctul nostru de vedere au depăşit limita, dar aceste lucruri nu ne-au iritat sau distras niciodată.

În acest weekend, oamenii au încercat să ne împingă într-o anumită direcţie spunând că va fi dificil pentru noi dacă plouă. Cred că am demonstrat duminică că ne plac condiţiile de ploaie la fel de mult ca cele pe uscat, iar duminică chiar ne-a ajutat puţin. După 10 sau 20 de tururi eram deja pe locul patru sau cinci, chiar în spatele lui Fernando Alonso", a declarat triplul campion mondial.

Vettel a avut de două ori emoţii în cursă din cauza coechipierului său Mark Webber. La start, australianul i-a blocat calea în primul tur, forţându-l pe german să cedeze poziţia. După prima ieşire a Safety Car-ului de pe circuit, Vettel a fost atacat de Webber, iar în ultimul moment australianul a ieşit larg în primul viraj pentru a evita un contact cu coechipierul său.

"Eram pe linia albă şi nu aveam aderentă deloc. Am încercat să ies larg şi să stau departe de Vettel", a declarat Webber.

În plus, australianul l-a felicitat pe german pentru cucerirea celui de-al treilea titlu mondial, chiar dacă cei doi nu sunt tocmai cei mai buni prieteni în garajul Red Bull.

"Este ceva foarte, foarte special pentru el să facă asta trei ani la rând.

Anul trecut a fost mai uşor, dar în acest an a fost mai dificil, la fel ca în 2010. Trei titluri consecutive înseamnă ceva, aşa că îl felicit, a fost un efort grozav", a mai precizat el.

Comentarii (35)

  • unde sunt fanii aia alonso care se rugau sa ploua ,alonso fiind catalogat ca cel mai bun pilot pe ploaie.atat de bun si priceput a fost incat vettel dupa ce a fost acrosat si trimis pe ultimul loc in 10 tururi a fost in spatele lui alonso mare pilot pe ploaie ,cel mai mare al tuturor timpurilor.a fost vremea asa cum a vrut alonso ,l a acrosat lumea pe vettel ce mai vreti ma?
    38 23
  • Ce ipocrit si Vettel ei(Red Bull) cu Webber ce au facut.Sa zica mersi ca a castigat titlul cu depasire pe steag galben ca ei nu trebuie sa respecte regurile doar cei din coada clasamentului.Acum se cede caracterul marelui Vettel.
    24 37
  • te tot urmaresc shade , bai frate tu chiar esti atat de prost incat nici nu s e poate supara pe tine omul
    34 10
  • @fgfg Daca tu esti prost si nu vezi realitatea esti irecuperabil.Pe ce lume traiesti baiatule tot ce am zis e adevarat .
    15 27
  • Felicitari,Seb!!!!! Ai castigat pe merit,in ciuda toturor magariilor si sforilor trase alfonzo si in ciuda pretentiilor de mare campion ale colegului de echipa!!!
    17 11
  • Sebastian a facut o treaba buna, Alonso nu a avut cu ce sa lupte, omul care trebuia exclus din acest campionat era Grosjean.
    17 7
  • Vettel depaseste in cursa pe steag galben si nu pateste nimic ca el e marele Vettel la el nu sa inventat respectarea regurilor.
    17 27
  • Cine i-a dat de baut lui Raikkonen a facut o treaba buna. Bietul de el, sa ajungi sa te ratacesti pe circuit cineva trebuia sa-i faca o harta a circuitului:))))
    19 16
  • Feciordecatea
    Trucuri murdare, Toro Rosso care joaca pentru tine, Lotus care-ti elimina adversarul direct, FIA de partea ta...regulamente incalcate la greu, cine vorbeste de trucuri murdare!!
    12 23
  • Pilotajul cursei la Kimi! A fost mai mult in afara pistei decat pe ea!
    15 11
  • shade.daca vettel a depasit pe steag galben si fff probabil sa fie asa ,trebuia sa spui tu asta inca de ieri ,iar in cursa sa fie penalizat ,nu acum dupa o zi aproape sa se vina cu fel de fel de chestii.pana la urma alonso daca merita sa fie campion trebuia sa castige nu sa stai la pleseneala ,ca poate tot o intra aia in vettel ,poate tot io bubui lu unu motoru ,interesant cum de hamilton a ales sa se loveasca .sunt multe semne de intrebare daca vettel nu pateste nimic nu inseamna ca e vina lui, sunt oameni care analizeaza si ia decizii.tu o zici de parca tine de vettel daca pateste sau nu ceva.ca sa nu mai spun dea lungul timpului cat de favorizati au fost cei de la ferrari.dar tu nu ai de unde sa stii , ca probabil ai si tu 3 luni de formula 1 ,stii ca ferrari e cea mai titrata echipa si evident ca orice prost tii cu cei mai buni.asa cum am spus ,te pricepi la formula 1 pe cat ma pricep eu la table
    21 5
  • vasileo
    Shade, esti depasit de situatie, urmareste mai bine momentul depasiri si poate intelegi si tu ceva din cursele astea. Vettel a inceput manevra de depasire pe semafor verde si a finalizat-o pe galben, cam ce crezi tu ca putea face in situatia asta?
    Webber cu ce la ajutat pe Vettel? te-ai uitat la cursa? si nu vorbesc doar despre cursa asta, daca ar fi sa facem o comparatie intre el si Massa am putea spune cu usurinta ca mai lipsea sa piloteze in locul lui Alonso in rest a facut cam tot, practic la tarat dupa el.
    Sunteti cate unii asa de inraiti si subiectivi incat nu puteti vedea dincolo de ceata din ochii vostri.
    27 6
  • vasileo
    Si inca ceva, cu sau fara acea depasire tot campion mondial era. Asta asa...ca sa fii si tu informat :D
    21 4
  • @shade.dar daca tot esti atat de corect de ce nu spui ca alonso a terminat pe 3 pt ca s a ciocnic hamilton si hulk.daca aia nu se ciocneau termina pe 5 ca de il lasa massa,nici podiumul nu prindea.asa ca sa nu vb de conjuncturi ca nu stiu care a beneficiat mai mult in cursa de ieri.cine a mers cu masina avariata ,cine a fost lovit?ia zi ma inteleptule de shade atotstiitor ,intelept si de o corectitudine fara seaman.
    22 5
  • In primul uitate pe skysport si o sa vezi ca comisari de cursa au confirmat ca Vettel a depasit pe steag galben dar e Vettel frate...Si doi ma uit la Formula de ani buni.
    7 17
  • Deci ca rezumat Vettel primeste titlul de campion pomana de la FIa
    9 19
  • Deci ca rezumat Vettel primeste titlul la piloti pomana de la FIA.
    12 21
  • nu.daca vettel l ar primi de pomana ,in cazul lui alonso cum ar fi?te intreb si eu pt cultura mea generala.daca vettel se chinuie pe circuit ,ca depaseste pe steag galben ca nu si FIA ii ia titlul si il da lui alonso ,alonso cum s ar numi?campionul,campionilor?
    19 6
  • S-ar numi respectarea regurilor ca de aia sunt facute.Pentru ceilanti sunt respectate si pentru un anume pilot nu.
    4 14
  • Daca si comisari de cursa au spus ca a depasit pe steag galben ce mai vrei.Dar viind vorba de Vettel s-au facut ca ploua cum se spune la noi.
    5 15
  • "Am invins in ciuda faptului ca nu l-am putut scoate in decor pe Alonso in marele premiu al Italiei insa s-a intors roata si l-a scos GrosJan in decor iar FIA imi permite numai mie sa am un nas flexibil ca plastilina si sa depasesc pe steag galben. Va multumesc voua celor ce m-ati ajutat si va promit ca am sa va trec la liturghie."
    13 19
  • tzigaie
    Nu-i e rusine! Cel mai mare pomanagiu! Mananca cacao inainte de fiecare cursa! I-auzi trucuri murdare! Se dadadeau aia din fata lui parca il vedeau pe dracu! A depasit si pe steaguri galbene! Ce sa-i faci asa e in tenis.
    Campionul adevarat se stie! Nu mucea asta!
    12 20
  • "dar daca tot esti atat de corect de ce nu spui ca alonso a terminat pe 3 pt ca s a ciocnic hamilton si hulk.daca aia nu se ciocneau termina pe 5"-@fgfg, greseala altora reprezinta fapta ilicita a altuia? Dar-ar Dumnezeu sa treci cu masina pe langa un accident si sa te trezesti cu carnetul luat si dosar penal pentru parasirea locului in care ai comis fapta(acel accident pe langa care ai trecut). =))
    9 10
  • terminati cu chestia asta ca gata daca a plouat a fost in favorul lui Alonso si ca toti se rugau ca sa ploua ca sa fie Alonso campion....poate unii aveau intentia asta dar adevarul a fost ca ploaia la avantajat pe Vettel......daca era o cursa normala iar fi fost mult mai greu lui Vettel sa recupereze dupa faza aia cand la rasucit Senna
    12 0
  • Eu va recomand un somn usor copii,stati linistiti ca a castigat cel mai bun.Asa ca la culcare.Si sonorul mai incet ca face bine la sanatate.
    8 6
  • ferrari 2012
    `CARACTER DE CAMPION`
    Vettel daca te referi in mod direct la Alonso ai partial dreptate dar spune cum Webber iti lasa pozitia in Corea sau cand la scos pe Massa in Abudabi ca sa treci tu mai repede,ultimele trei curse au aratat ca nu tu esti CAMPIONUL ci baieti ca HAMxbox, ALONSO , Webbersi Button.
    6 8
  • pinochio
    @jupane, s-a rasucit tocmai dn cauza pistei ude pe care au alunecat altii nu el. In conditii normale cum zici tu, Vettel era pe podium (nu cred ca risca mai mult) iar Alonso in pluton mult in spate. A urcat pe 2 tot din cauza ploii, ca au avut probleme cei din fata. In conditii normale Vettel marea avantajul de puncte. E greu de tot sa vedeti situatia cum este.
    9 3
  • Ce campion este FENTEL al tau care are masina Nr1 din competitie si castiga in fata lui Alonso care are masina numarul 3 sau 4 ca performanta din competitie la 3 puncte diferenta-nu mai vorbiti aiurea este vb de 3 p dar de diferente enorme intre monoposturi-inteleg extremizmul vostru dar este exagerat ridicare in valoare a unui pilot mediocru cu o super masina!ridicati in slavi RBR-ul si nu se supara nimeni!
    4 8
  • GrosJan
    dar cine a zis ca Alonso e cel mai bun pe ploaie? Aaaa, fanii? Da, ei au zis intr-adevar.
    Alonso se chinuie pe ploaie. Accelera cat putea cand masina era dreapta dar in viraje incetinea foarte mult. Massa era mult mai rapid ca el.
    Vettel controla mult mai bine masina in viraje. Bine, conteaza si masina, si setarea. Dar Vettel mereu a fost foarte bun pe ploaie. La prima lui victorie a sa a dat lectii tuturor cu 1 sec fata de oricine altcineva si era la o echipa de pluton. E o placere sa-l vezi pe Vettel onboard pe ploaie. Si timpii confirma ca stie ce face.
    11 7
  • Mai oameni buni... exista doua masini: RBR si Ferrari.
    1. RBR este mai competitiva la temperaturi ridicate.
    2. Ferrari scoate mai mult din pneuri la temperaturi scazute...
    Faptul ca Asonso a castigat DOAR pe ploaie confirma partial acest lucru. in rest ramane sa vorbim cat de calda a fost ploaia ... :)...
    Iar despre "murdaria"si "ipocrizia" din aceasta afacere, mai bine fiecare echipa isi vede de propriul gunoi :).
    0 0
  • pinochio
    @ccmax, esti in confizie. Faptul ca Alonso a casigat pe ploaie nu spune multe daca iei in considerare doar rezultatul. Ia in considerare si eventuale abandonuri din fata sa (cum ar fi un Vettel care conducea cursa), safety car etc. Asa o sa ai o imegine reala. In ansamblu, cu ce a aratat de cand a venit in F1, pe ploaie Alonso in general are probleme in a fi rapid si in a pastra masina pe circuit.
    3 1
  • Aici Vettel incearca sa ascunda gunoiul din propria echipa, trucuri murdare sa-mi zica el sau cineva ce trucuri murdare a folosit
    Alonso, a incalcat intr-un fel ferrari regulamentul :) ? faptul ca ferrari a penalizat voit pe un pilot e strategia lor mai ales daca dupa cum am inteles s-a discutat in prealabil cu ambii piloti si toata lumea a fost de acord. Ce ma bucur e ca macar Ferrari la capitolul asta sunt fair play si recunosc astfel de trucuri pe cand celelalte echipe acuza astfel de practici cu totul ca si ei se folosesc de astfel de trucuri dar nu le recunoaste public, ma refer in special la ordine de echipa. Vettel aici e un pic cam imatur
    3 3
  • huh ? Trucurile murdare a altora ?
    Pai mai inainte ma uitam peste inregistrarea cursei din Brazilia. Dupa cursa cei de la Sky Sports i-au luat un interviu lui Adrian Newey.
    Pentru cine are curiozitatea in "post race" dl.Newey spune ca dupa accidentul suferit de monopostul lui Vettel i-au modificat maparea la motor! Parca nici asta nu era voie decit inainte de calificari dupa care nu mai aveai voie sa te atingi de maparea motorului!
    Cata ipocrizie la RBR !
    1 1
  • Bonus: Vettel overtaking STR under yellow flags - Brazil 2012
    http://www.youtube.com/watch?v=F3tp3QDAkgo&feature=player_embedded

    Alta depasire regulamentara a lui Vettel !
    1 0
  • Vettel vorbeste de trucur dar uita cum batranul Berni a anchis ochi de en ori la toate tampeniile facute de echipa lui totul ete o afacere,apropo stie cineva cati bani baga red bul an f1,dar cati bani dau ei pe motor?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru