Vettel: "Am văzut adevărata faţă a lui Webber!"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.07.2010
Sebastian Vettel consideră că a aflat adevăratul caracter al coechipierului său Mark Webber, în urma controversei iscate de Red Bull la Silverstone.

Mark Webber şi Sebastian Vettel se află din nou în centrul unei controverse, după ce Red Bull i-a oferit pilotului german singură aripă faţă de specificaţie nouă disponibilă pentru calificările şi cursa de la Silverstone.

Chiar dacă Webber şi-a îndreptat atenţia doar asupra deciziilor luate de şefii Red Bull, Vettel nu a ezitat să-şi atace coechipierul şi să spună că acum a aflat adevăratul caracter al acestuia.

"Este evident că eu mă concentrez pe mine însumi, în special după ce s-a întâmplat în trecut. Oamenii au opinii diferite, eu am opinia mea, am experienţele mele, unele bune şi altele rele. Probabil că începi să cunoşti oamenii mai bine şi să vezi adevăratele lor feţe. Cred că mi-am învăţat lecţia şi mă concentrez pe mine însumi", a declarat germanul la finalul cursei de la Silverstone.

Vettel a plecat din pole position în Marele Premiu al Marii Britanii, însă a fost depăşit de Webber la start şi ulterior a avut o pană în urma căreia a coborât în subsolul clasamentului.

Germanul susţine însă că startul ratat a avut drept cauză o setare greşită a ambreiajului.

"Cred că eram puţin în afara ferestrei optime de setări pentru ambreiaj. Am avut un start prost, am pierdut de multe ori controlul volanului. Probabil că am încercat prea mult cu setările ambreiajului, dar asta este viaţa. Încerci din greu pentru a obţine maximum. Din punctul meu de vedere, Webber a avut un start mai bun, aşa că evident m-am mutat în dreapta încercând să mă apăr, dar el era deja acolo. Am ştiut asta pentru că l-am văzut în oglindă. Nu avea niciun rost să fac ceva prostest, cursa este mai lungă decât primul viraj. Este păcat că apoi nu am putut să lupt cu el, dar este bine pentru echipă. Sunt fericit pentru echipa", a mai precizat el.

Via | BBC Sport | Foto: Red Bull

Comentarii (16)

  • "Am văzut adevărata faţă a lui Webber!"
    Mai Daniel, iar pui in ghilimele ce vrei tu...
    12 3
  • Vettel
    Se considera jignit de Weber? Din ce cauza, ca a avut tupeu sa castige cursa?
    12 4
  • Webber
    Vettel are dreptate.Ii voi tine tine pumnii numai lui ,sunt dezamagit de Webber .
    9 26
  • Webber&Vettel
    Imi pare rau de cearta intre acesti doi piloti pe care i-am apreciat dupa terminarea cursei:Webber pentru locul 1 Vettel pentru recuperarea frumoasa facuta in cursa.
    9 3
  • nu inteleg!?...
    Mai NickM, cu ce esti dezamagit fata d Webb, spune-ne si noua...Sau ai vrut ca Webb sai ofere pozitia(1) inapoi?
    7 1
  • andrei
    Redbull
    ii felicit pe ambii piloti pentru cursa.
    in special pe webber (am si castigat ceva banuti pe seama victoriei lui)
    Sper sa nu se intample cu cei doi cum sa intamplat acum 3-4 ani cu Alonso si Hamilton.
    4 3
  • Vettel&Webber
    Sa speram ca RBR nu se vor afla in situatia din 1986 a lui Williams-Honda, cand Piquet si Mansell, cu cele mai rapide masini au obtinut cele mai multe victorii si pole-uri, dar titlul l-a luat Alain Prost.Si situatia de la Mclaren din 2007 prezinta similitudini, numai ca atunci McLaren si Ferrari erau aproape la egalitate in performanta pura
    8 0
  • Declaratia lui Vettel
    " Nu avea niciun rost să fac ceva prostesc" - pai daca nu ma insel tocmai asta a si facut... altfel nu ajungea in afara pistei,sa faca pana si ramanea pe locul 2. Asa a facut ceva foarte inteligent si a ajuns in coada plutonului. iar faptul ca ii critica pe Webber mi se pare incredibil.

    Iar pentru Admin: va rog sa modificati prostest cu prostesc... se mai intampla ...
    5 2
  • redbull
    daca e atat de talentat pe cat se considera weber, de ce nu a demonstrata pana acum, dar a castigat abia prima cursa la 30 si ceva de ani, pe cand vetel a demonstrat ca este talentat din prima cursa si apoi cand a castigat prima cursa intr-un Torro Rosso, deci concluzia e ca Vettel e peste weber si deaceea echipa tine cu el.
    4 8
  • podium
    O fi vazut vreo maimuta prin padock
    0 5
  • ---
    sau pe podium
    0 6
  • ---
    facand tumbe
    0 5
  • ----------
    Lasand gluma la o parte,Webba a primit o masina fara motor si a pilotat ca FRED si BARNEY,bravo lui. Dupa ce a zburat a revenit cu picioarele pe pamant,capul e undeva in nori.Il vad peste o zi, doua ca o sa-si ceara scuze ca la luat valul si a depasit masura cu declaratiile la adresa echipei care ii da cea mai buna masina de F1.
    3 2
  • tech_nick
    Vettel ca otelul
    Vettel e ca otelul manganos: cu cat il ''ciocanesti'' mai mult, cu atat se ecruiseaza mai tare si devine mai tenace. Este peste multe ''elite'' si nici Webber nu scapa-cum de fapt i-a demonstrat-o, nu odata; plus are marele avantaj al varstei care-i da dreptul ca la varsta ''elitelor''sa poata mult, mult mai mult-trebuie doar sa persevereze si sa nu se lase antrenat in ambitii prostesti (vezi si concurenta interna la mai multe echipe). Cat mai multe succese Vettel!! semnat: fan bmw.
    1 4
  • crybaby
    My front wing!!!Where is my front wing?OAaaaaOAaaa !!!!!!!!
    0 2
  • .
    MR.F1
    Ceea ce a vrut sa spun este ca nu imi mi place cearta celor doi ,nu lucreaza ca o echipa si asta a dovedito Webber prin simplu fapt ca la inpins pe Vettel si punct.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru