Vettel anticipează o reacţie puternică a rivalilor în Turcia

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 29.04.2011
Sebastian Vettel susţine că Red Bull continuă dezvoltarea monopostului pentru Turcia, întrucât anticipează o reacţie puternică din partea rivalilor la titlu.

Red Bull Racing rămâne principala favorită în Marele Premiu al Turciei, chiar dacă Lewis Hamilton a întrerupt dominaţia lui Sebastian Vettel prin victoria obţinută la Shanghai.

Campionul mondial este însă conştient că rivalii vor face tot posibilul să învingă Red Bull Racing, motiv pentru care echipa sa va continua dezvoltarea monopostului.

"Turcia este un circuit dificil pentru pneuri şi de obcei este foarte cald, dar îmi place în mod special acest loc pentru că aici am avut primul test de Formula 1. Monopostul nostru ar trebui să fie puternic acolo, dar bineînţeles că trebuie să ne respectăm rivalii şi nu putem lua niciodată nimic de-a gata. Oamenii forţează puternic, dar şi noi forţăm pentru a ne păstra punctele forte", a declarat germanul în cadrul unui preview pentru Marele Premiu al Turciei.

Referindu-se la particularităţile circuitului de la Istanbul, Vettel admite că virajul cu numărul opt va pune mari probleme piloţilor, întrucât este unul dintre cele mai solicitante viraje pentru pneuri din calendar.

"Este un viraj grozav, încercăm să-l parcurgem cu acceleraţia la maxim în fiecare an. Este rapid şi foarte denivelat, aşa că poţi vedea cu greu pe unde mergi. Virezi şi speri la ce este mai bun", a mai precizat el.

O opinie similară despre virajul opt are şi coechipierul său Mark Webber, care consideră însă că tocmai caracteristicile acestuia dezvăluie piloţii talentaţi care concurează cu acurateţe.

"Circuitul include virajul opt, un viraj foarte, foarte lung cu numeroase apexuri şi este abordat cu mare viteză, ceea ce pune sub presiune pneurile şi gâtul pilotului. De asemenea, este un viraj care recompensează acurateţea traiectoriei ideală dacă intri corect în viraj de la început", a precizat australianul.

Via | Red Bull Racing

Comentarii (2)

  • Turcia
    As vrea o rasturnare de echipe in Turcia, cine stie poate shumi :).
    7 4
  • Schumi putin probabil. Daca monopostul e rapid atunci Rosberg va fi in masura sa fructifice
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru