Vettel: "Banii nu aduc fericirea, importantă este pasiunea"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 06.03.2012
Sebastian Vettel susţine că pasiunea este esenţială pentru a supravieţui în Formula 1 şi nu crede că banii pot aduce fericirea.

Sebastian Vettel a câştigat două titluri mondiale consecutiv şi intenţionează să obţină un al treilea trofeu în sezonul 2012, însă rămâne la fel de motivat pentru a avea succes.

Chiar dacă nu are unul dintre cele mai mari salarii din Formula 1, pilotul echipei Red Bull Racing spune că banii nu aduc fericirea şi susţine că pasiunea este cea care îl determină să concureze cu plăcerea în Formula 1.

"Este la fel ca orice alt job. Ai nevoie de pasiune pentru a reuşi. Da, este un job special să fii pilot de Formula 1, dar nu vei fi foarte bun dacă nu-ţi place ceea ce faci. Dacă mergi la muncă în fiecare dimineaţă doar pentru că ai nevoie de un cec la sfârşitul lunii nu este grozav. Banii pot fi o motivaţie, dar nu te vor face niciodată fericit."

"Evident, noi cei care concurăm în F1 suntem foarte norocoşi, pentru că facem ceea ce am visat de mici copii şi acum este jobul nostru şi câştigăm bani buni. Aşa că pentru noi piloţii este grozav. Iar când ai succes devine şi mai bine", a declarat germanul într-un amplu interviu acordat publicaţiei britanice The Guardian.

Pe de altă parte, întrebat dacă este principalul favorit să câştige titlul mondial în Formula 1 şi în sezonul 2012, germanul a avut un răspuns tranşant.

"Da.

În general, cel care a câştigat anul trecut este de obicei printre favoriţii sezonului următor", a precizat el.

Via | The Guardian | ESPNF1

Taguri: Red Bull, Vettel

Comentarii (3)

  • mobius
    pasiune au toti pilotii din F1
    Este foarte adevarat, asa cum a spus, dar atunci cand ai un material tehnic de neatins ca performante si ai succes, pasiunea e mai putin pasiune si mai mult placere. As vrea sa-l vad in locul lui Alonso luptand din rasputeri cu o masina cu mult sub ceeace ii ofera lui RBR si reusind sa se mentina in top (in 2010 chiar cu sanse reale la titlu), oare asta nu e pasiune, chiar daca in acest caz banii sunt mai multi.
    6 6
  • @mobius
    Ai dreptate pe jumatate ,dar fara bani nu poti ajunge in Formula 1 si alte campionate!Sti ca noi avem o vorba:''Banii nu aduc fericirea dar o intretin!''Vezi bine ce se intimpla in F1 acum ca rezista doar cei care vin cu bani multi in detrimentul talentului!
    4 0
  • mobius
    "Robert83pit"
    Am plecat de la premiza ca Vettel a facut referire la pilotii mai bine platiti (facand un apropos si catre RBR) si l-am luat pe Alonso drept termen de comparatie el fiind cel mai reprezentativ in privinta salariului. In rest desigur ca din pacate ai drptate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru