Vettel, cel mai rapid în dimineaţa primei zile de teste la Abu Dhabi

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 19.11.2010
Sebastian Vettel a stabilit timpul de referinţă în dimineaţa primei zile de teste de la Abu Dhabi cu noile pneuri Pirelli.

Piloţii titulari din Formula 1 au revenit la volanul monoposturilor la numai 5 zile după încheierea sezonului 2010, de data aceasta cu unicul scop de a evalua caracteristicile noilor pneuri Pirelli.

Toate echipele s-au concentrat în primul rând pe identificarea particularităţilor noilor cauciucuri produse de italieni, însă chiar şi în aceste condiţii Sebastian Vettel a stabilit cel mai bun timp al dimineţii după ce a fost cronometrat cu 1:40.816. Chiar dacă timpul noului campion mondial a fost cu 1.5 secunde mai lent decât cel cu care a stabilit sâmbăta pole position-ul, nu se anticipează diferenţe mari de performanţă intre pneurile Bridgestone şi Pirelli.

Ferrari a ocupat a doua poziţie în clasament prin Felipe Massa, urmat de Robert Kubica de la Renault şi de Kamui Kobayashi de la Sauber F1 Team. Japonezul îi va ceda locul în cockpitul monopostului C29 pe parcursul după-amiezii noului său coechipier Sergio Lopez.

McLaren a fost echipa care a parcurs cele mai multe tururi, după ce Gary Paffett a efectuat 49 de tururi şi a stabilit al 5-lea timp al dimineţii, poziţionându-se în faţa lui Nico Rosberg (Mercedes GP), Jaime Alguersuari (Toro Rosso) şi Rubens Barrichello (Williams). În schimb, Adrian Sutil a parcurs doar 20 de tururi la volanul monopostului Force India înainte de apariţia unei defecţiuni la sistemul de evacuare, pe care echipa spera să o rezolve în timp util.

Iată clasamentul complet după prima parte a testelor de la Abu Dhabi de vineri:

Pos Driver                 Team           Time       Laps
1.
Sebastian Vettel Red Bull 1m40.861s 34
2. Felipe Massa Ferrari 1m40.913s 29
3. Robert Kubica Renault 1m41.032s 25
4. Kamui Kobayashi Sauber 1m41.466s 33
5. Gary Paffett McLaren 1m41.588s 49
6. Nico Rosberg Mercedes 1m41.978s 40
7. Jaime Alguersuari Toro Rosso 1m42.642s 33
8. Rubens Barrichello Williams 1m42.655s 44
9. Adrian Sutil Force India 1m42.859s 20
10. Timo Glock Virgin 1m45.057s 41
11. Heikki Kovalainen Lotus 1m46.201s 42
12. Pastor Maldonado Hispania 1m46.534s 46

Comentarii (6)

  • E bun monopostul. Se descurca cu orice cauciucuri.
    5 0
  • pirelli
    Sunt mult mai lenti decat Bridgestone dupa primele stinturi .
    6 0
  • Pirelli
    Este doar inceputul si pana in martie anul viitor, este suficient loc de imbunatatiri. Este normal ca Vettel sa fie cel mai rapid chiar si cu aceste cauciucuri, avand in vedere ca este monopostul cu care au dominat intreg sezonul 2010, plus ca este noul campion mondial si nu in ultim rand, este pilot titular. Anyway, monopostul McLaren, in ultima cursa a fost la fel de rapid ca si cel RBR, avand in vedere ca din pacate abia in aceasta ultima cursa, toate update-urile introduse de McLaren incepand cu cursa de la Singapore, abia acum, in aceasta ultima cursa si-au facut datoria, au devenit eficiente. S-a vazut in calificari prin timpii atat ai lui Lewis si mai ales ai lui Button....de asemenea in cursa...Toate acestea ma pot imbucura pentru sezonul 2011, intrucat, s-ar parea ca McLaren si-a rezolvat multe din lacunele de anul acesta, in perspectiva anului viitor, avand in vedere ca regulamentul este aproape neschimbat. Sunt curios, pentru anul viitor, care echipa va avea cel mai eficient sistem KERS, intrucat si acesta va juca un rol crucial in standings, cel putin pe liniile drepte, asa cum F-Duct-ul a facut diferenta anul ce tocmai s-a incheiat....
    0 7
  • Massa/Pirelli
    se pare ca Massa merge mai bine p Pirelli, pin acum nu-l vedeam aproape de Vettel.. Nu stiu ce va fi mai departe?...
    Pe la jumatatea sezon, am citit undeva ca se discutau posibilile probleme ce-i cauzeaza lui Massa pu rezultatele modeste, ei cauzau accidentul sau cauciucurile...
    2 0
  • iulian
    poate si schumy va merge mai bine pe pireli
    3 1
  • nelu98
    daca Masa este langa Vettel.....atunci Alonso o sa fie cu mult mai in fata
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru