Vettel, cel mai rapid în prima zi de teste de la Valencia

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 01.02.2011
Sebastian Vettel a stabilit cel mai bun timp în prima zi de teste de la Valencia, în care 8 echipe au evaluat caracteristicile noilor monoposturi.

Circuitul Ricardo Tormo din Valencia a găzduit marţi prima zi de teste din această iarnă, prilej cu care nu mai puţin de 8 dintre cele 12 echipe au avut oportunitatea de a efectua primele tururi cu noile monoposturi.

Singurele excepţii au fost McLaren, Force India, Hispania şi Virgin Racing, care au utilizat în corpore monopostul de anul trecut, în timp ce Team Lotus va participa la teste începând de miercuri.

Chiar dacă două treimi dintre echipe au utilizat un monopost nou, fiabilitatea maşinilor a fost remarcabilă, pe parcursul sesiunii existând doar două steaguri roşii. Primul a fost cauzat de oprirea pe circuit a lui Nico Rosberg în urma unei scurgeri de natură hidraulică, în urma căreia programul echipei a fost bulversat pe tot parcursul  după-amiezii. Ulterior, Fernando Alonso a provocat al doilea steag roşu al zilei cu numai un minut înainte de finalul sesiunii, cauza exactă a incidentului în care a fost implicat pilotul Scuderiei Ferrari fiind deocamdată necunoscută.

Timpii realizaţi pe circuit de cei 13 piloţi către au urcat în cockpit sunt mai puţin reprezentativi în acest stadiu al pregătirilor, însă pot oferi un prim indiciu timpuriu asupra performanţelor ulterioare.

Red Bull Racing şi-a respectat statutul de campioană şi a ocupat prima poziţie în clasamentul general după ce Sebastian Vettel a fost cronometrat cu 1:13.769, în timp ce Nico Hulkenberg şi-a demonstrat încă o dată talentul după ce a terminat pe poziţia a doua la volanul unui monopost Force India din sezonul 2010.

Germanul a fost mai rapid pe acelaşi monopost decât Paul di Resta, noul coechipier al lui Adrian Sutil, în timp ce Alonso s-a mulţumit doar cu poziţia a cincea. Mercedes GP a dezamăgit la acest capitol, întrucât Schumacher şi Rosberg au ocupat doar locurile 8 şi, respectiv, 13.

Iată clasamentul complet al primei zile de teste de la Valencia:

 1.  Sebastian Vettel    Red Bull-Renault*     1m13.769s            93
2. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1m13.938s + 0.169s 71
3. Gary Paffett McLaren-Mercedes 1m14.292s + 0.523s 91
4. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m14.461s + 0.692s 28
5. Fernando Alonso Ferrari* 1m14.553s + 0.784s 97
6.
Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari* 1m15.621s + 1.852s 68
7. Jerome D'Ambrosio Virgin-Cosworth 1m16.003s + 2.234s 71
8. Vitaly Petrov Renault* 1m16.351s + 2.582s 28
9. Michael Schumacher Mercedes* 1m16.450s + 2.681s 15
10. Jaime Alguersuari Toro Rosso-Ferrari* 1m17.214s + 3.445s 19
11. Rubens Barrichello Williams-Cosworth* 1m17.335s + 3.566s 77
12. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 1m18.020s + 4.251s 45
13. Nico Rosberg Mercedes* 1m19.930s + 6.161s 9

Testele de pe circuitul Ricardo Tormo vor continua pe parcursul zilelor de miercuri şi joi între orele 10:00 - 18:00. Pentru a afla piloţii care vor urca în cockpit în acest zile vă invităm să citiţi avancronica sesiunii de teste de la Valencia.

Comentarii (12)

  • salut
    daca Mclaren nu vor 'sparge norii' cu masina,atunci iarasi o sa vedem un Redbull dominant in calificari si cursa!
    7 2
  • tech_nick
    Sauber-Ferrari...
    ...pana si ei au scos timp mai bun decat maestrul, septuplul campion ("atotpromitatorul" pentru noul sezon!!).
    4 14
  • Cei de la Mercedes
    probleme tehnice...
    Schumi abia a reușit să parcurgă 15 tururi. Rosberg 9.
    Nu știu ce e cu mașina asta... cine știe.

    Clar... Red Bull sunt tari... oamenii ăștia știu ceva... ce alții nu.
    Dar anul este lung... toți trag cu ochiul la "energizant", să sperăm că nu degeaba.
    7 0
  • Cei de la Mercedes
    probleme tehnice...
    Schumi abia a reușit să parcurgă 15 tururi. Rosberg 9.
    Nu știu ce e cu mașina asta... cine știe.

    Clar... Red Bull sunt tari... oamenii ăștia știu ceva... ce alții nu.
    Dar anul este lung... toți trag cu ochiul la "energizant", să sperăm că nu degeaba.
    3 0
  • Teste
    Nu trageti concluzii ca va pripiti. De aceea sunt aceste teste ca sa fie gasite problemele si apoi remediate. Deocamdata, in aceste prime sedinte de teste sunt cautate cele mai bune setari, pe diferite configuratii. Unele monoposturi vor evolua mult pana la prima cursa asa ca bine ar fi sa avem rabdare si abia la ultimul set de teste vom putea avea un tablou mai larg.
    11 0
  • salutare
    abia astept sa vad cum o sa arate in HD,masinile Renault,cu acel galben-auriu si Mercedes gp,desi de la Merc te ia un pic ameteala!!
    6 1
  • salutare
    zici bine ce zici diesel,dar acum in prima zi,mai ales dupa pauza asta lunga,fiecare vrea sa se dea mare cu masina lui,cel putin in prima zi!Dupa aceea e mai mult tactica,pana la prima cursa!
    2 1
  • @mad79
    Este multa "ceata" pe care echipele mari o lasa ca sa nu se poata citi eventualele dezvoltari, Mclaren inca n-a lansat, Ferrari testeaza cu aripa fata din 2011, cine cati asi mai au si cei de la Red Bull. Renault va spune mai mult cand il vom avea pe Kubica la volan.Mercedes arata extraordinar, la prima vedere pare o aerodinamica de exceptie.Astazi n-au prea putut testa. O sa-i urmarim maine.
    8 0
  • @apacheF1
    Daca la tine F1 se imparte numai intre McLaren si RebBull nu pot sa inteleg decat faptul ca ai elicoptere in cap si te mai lovesc cateodata de cutia craniana, atunci cand spui astfel de "proverbe".
    Daca pentru tine o zi de antrenamente si prima, inseamna deja un intreg campionat, eu zic ca nu mai are rost sa astepti prima cursa ca oricum stii castigatorul(cel din antrenamente bineinteles)
    Iar pentru cultura ta generala, in 2010 au fost si curse in care RedBull au fost dominati de Ferrari, McLaren...
    Campionatul e lung... iar aici se merge pe dezvoltare, PROGRES care nu intarzie niciodata sa apara.
    3 7
  • bleah
    @maryo
    lasa mai baiatu in pace!nu mai spune tu cum sa gandeasca lumea!zi-le apasule ca le zici bine!
    5 3
  • suspect
    nu am nimica cu cei de la red bul insa ceva nu e in regula masina lor se vede clar ca zboara pur si simplu si stiu ca sunt doar antrenamente si se vor schimba multe dar tind sa cred ca red bul au cheltuit mai mult ca alti
    4 1
  • Mecanici &Ingineri
    RBRsecret
    AdriaNewei***
    Aceasta e toata explicatia celor de la RBR!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru