Vettel: "Cheia succesului este că am crezut în noi înşine"

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel susţine că principalul motiv pentru care a câştigat titlul este că a crezut permanent în abilităţile sale chiar şi după startul modest de sezon.

Sebastian Vettel consideră că motivaţia şi încrederea de sine au jucat un rol esenţial în câştigarea titlului mondial în acest sezon.

Germanul a avut un start ezitant în care a obţinut o singură victorie până la pauză de vară, însă revenirea spectaculoasă din ultima parte a anului i-a permis să-l devanseze pe Fernando Alonso cu numai trei puncte.

Chiar dacă succesul se datorează în mare măsură monopostului Red Bull Racing, triplul campion mondial afirma că încrederea în propriile forţe a fost la fel de importantă.

"Cheia a fost ca niciodată nu am încetat să credem. Şi credeţi-mă, este mai uşor să spui asta decât să o faci. Există mulţi 'experţi' care încep să emită comentarii despre cine va fi campion şi cine va pierde şi nu trebuie să cazi în capcana asta. Nici când este ceva pozitiv, nici când este negativ. Trebuie să te concentrezi complet pe munca ta şi să nu ne îngrijorăm niciodată în legătură cu ce fac sau nu fac ceilalţi", a declarat el în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Urmareste Automarket
Referindu-se la relaţia pe care o are cu coechipierul său Mark Webber, Vettel a admis că are o poziţie specială în cadrul echipei, însă susţine că este un simplu membru al echipei la fel ca şi pilotul australian.

"Ştiu că am o poziţie specială în cadrul echipei, dar cu siguranţă mă consider un membru al echipei.

Ca membru al echipei vreau să avem succes în 2013 aşa cum am avut în acest an şi în precedenţii doi ani. Iar pe plan personal nu a trebuit să-mi stimulez niciodată motivaţia, pentru că asta face parte din natura mea", a adăugat el.

Via Formula1

Comentarii (9)

  • Vrajala de doi lei.
    11 9
  • daca spunea alonso asta (in caz ca ar fi castigat) ar fi fost vorbe de mare campion, nu?
    10 12
  • Cheia succesului este : sa ai un monopost cat mai performant + o echipa care sa te sprijine permanent si sa ia deciziile corecte + sansa. Restul e gargara pentru emisiuni tv.
    Vettel in a doua jumatate a campionatului din 2012 le-a avut pe toate trei. Rezultatul s-a vazut.
    11 3
  • @fgt....daca spunea Alonso asta nu erau vorbe de mare campion ci niste vorbe adevarate pentru ca la cat de neputinciosi (sau mai degraba incompetenti) sunt cei de la Ferrari in dezvoltarea monopostului.....increderea in sine ar fi fost un ingredient in succes.
    In privinta lui Vettel, cheia succesului se numeste Adrian Newey fara niciun dubiu alaturi de o echipa total devotata lui.
    18 7
  • noroc de newey
    6 6
  • @modre... prin desigilarea cutiei de viteze a lui Massa, Ferrari nu a demonstrat ca ii este devotata peste limitele sportivitatii si a fair play-ului lui Alonso?
    8 1
  • pinochio
    Si Ferrari au avut masina buna pe final de sezon, dar pilotul mai rapid al lor nu lupta pentru titlu. Massa ar fi luat cel putin locul 2 la Interlagos daca nu statea dupa coada lui Alonso. Cu un loc 2 Alonso ar fi castigat titlul. Iar a pierdut pe mana lui ca a fost prea lent in cursa decisiva. Am putea spune ca dimpotriva, echipa a facut totul, l-a mentinut pe toate caile posibile in lupta pentru titlu dar el a gafat in ultima cursa cand se putea de fapt. Un mare campion nu rateaza nicio sansa....
    Ce sa-i faca echipa? Sa-i dea un monopost mai rapid cu 1 sec decat concurenta si poate asa, cu greu iese si el campion
    8 2
  • Ete nah. pinochio ia incearca sa cauti pe net cursele f1 din 2012. Sa vezi ca nu are nici o treaba ce ai spus mai sus. Cele trei puncte s-au pierdut la Interlagos sau se puteau pierde in Canada, in Marea Britanie sau oriunde altundeva.
    Da, la Interlagos Alonso a avut sansa sa. A fost o decizie a echipei sa nu schimbe pneurile la momentul oportun (inante de ultimele schimburi). Daca aici luau decizia de a-l chema la boxe cu un tur mai devreme pe Alonso azi altcineva era campion si nu Vettel. Am vazut in transmisiune radare care aratau ca nu va fi ploaie in ultimele 20 de minute ale cursei. Eh, tocmai ca a fost ploaie si inca una care nu iti permitea sa rulezi cu pneuri de uscat.
    Campionatul pentru Alonso s-a dus in multe curse: Ferrari a dovedit ca au un monopost foarte fiabil (in 2012 nu au nici un abandon datorat problemelor tehnice!) insa Fernando a avut doua abandonuri care nu-i pot fi imputate. Poate si aici s-a decis titlul.
    Sau cele doua SC care i-au venit de minune lui Vettel din Abu Dhabi !
    La fel de bine acum poti spune ca Raikkonen a decis ttlul: in Japonia nu s-a stresat deloc sa intre in pneul dreapta spate al lui Alonso insa in Brazilia a iesit in afara circuitului ca sa nu-l ia pe sus pe Vettel.
    Titilul la piloti e o insiruire de : monopost competitiv, pilot bun si SANSA. Unul dintre piloti a luat titlul pentru ca le-a avut pe toate trei spre finaulul campionatului. Altul a luat locul doi pentru ca i-a lipsit ceva.
    Cine a fost mai bun dintre cei doi ? Nu mai conteaza. Unul are titlul iar celalalt statistica.
    Vedem ce va fi anul viitor !
    1 1
  • neacsu
    alonso a fost des p'afara circuitului unde a pierdut timp. Apoi a mai pierdut timp din pilotaju-i maret. Cum nb de Massa mergea in zig-zag si era tot langa alonso dupa cateva ture din astea ....
    daca mergea in timpul posibil al monopostului castiga cursa. E un pilot de duzina, fara mare sansa nu castiga; nu reuseste sa obtina ce trebuie obtinut pentru a castiga, cum ar fi o depasire sau sa fie mai rapid cu un monopost rapid; massa cum de putea sa fie rapid?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru