Vettel dă vina pe temperatura ridicată şi vânt pentru ratarea pole-ului

de Daniel Popescu
Sambata, 06.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că temperatura ridicată şi vântul au fost decisive în calificările de la Nurburgring, opinie susţinută şi de coechipierul Mark Webber.

Vântul a bătut tare din spate, iar circuitul a fost un pic mai cald. Monopostul nu a fost rău, dar am avut un prim sector foarte slab.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Sebastian Vettel a fost foarte aproape să obţină pole position-ul în faţa propriilor suporteri de la Nurburgring, însă a fost învins cu numai o zecime de secundă de Lewis Hamilton.

După ce a dominat ultimele două sesiuni de antrenamente, pilotul echipei Red Bull Racing îşi explică regresul din calificări prin temperatura mai mare a pistei şi vântul destul de puternic.

"Dimineaţa am fost foarte mulţumit în antrenamente, mulţumit de monopost, nu am schimbat mult, dar după-amiază ne-am chinuit un pic, în special în prima parte a circuitului. Vântul a bătut tare din spate, iar circuitul a fost un pic mai cald. Monopostul nu a fost rău, dar am avut un prim sector foarte slab şi nu am reuşit să facem un timp bun. Am încercat tot ce am putut în următoarele două sectoare, dar nu a fost suficient pentru a-l învinge pe Hamilton", a declarat el.

A fost dificil să regăsim ritmul din ultima sesiune de antrenamente, a fost o schimbare de temperatură care ne-a bulversat un pic.

Mark Webber
Pilot Red Bull
Opinia germanului a fost susţinută şi de coechipierul său Mark Webber, care s-a poziţionat pe locul trei la numai două zecimi de secundă de pole.

"A fost foarte, foarte sensibil, probabil că am pierdut un pic în primul sector.

A fost dificil să regăsim ritmul din ultima sesiune de antrenamente, a fost o schimbare de temperatură care ne-a bulversat un pic. În ritm de cursa suntem într-o formă bună pentru a pune presiune pe Mercedes", a precizat australianul. 

Comentarii (11)

  • Mai bine dadea vina pe aia 1000 de km.
    11 22
  • N-ar strica sa mai spuna si ca in timpul calificarilor i s-a pus o musca pe casca si asta l-a facut sa piarda.
    28 22
  • cucurbeu
    sigur musca a fost de vina :))
    14 21
  • Sigur ca da. Vantul a batut tare la iesirea din virajul 1 doar cand a trecut Vettel pe acolo. Venea dinspre gratarele spectatorilor nemti de prin tribuna. si mai si mirosea a bere!
    Ce scuze puerile mai pot gasi unii!
    21 20
  • Fair-play = 0.Trebuia sa admita ca Hamilton a fost mai rapid si nimeni nu i-ar fi reprosat nimic.E evident ca monopostul Mercedes e foarte rapid in regim de calificari si nici Hamilton nu e un pilot lent.Dar el simte nevoie sa dea vina pe cineva...sau ceva.
    17 11
  • Cred ca Vettel a uitat cand fanii de la Silverstone se bucurau cand a abandonat...Astfel de declaratii nu il ajuta deloc.
    19 6
  • sunt fan alonso ( cred ca v-ati dat seama si dupa imagine), dar acum sa fim seriosi, cat de greu o fi sa recunoasca si el macar odata in viata ca altul este mai bun ca el, oricui se poate intampla, este imposibil ca totul sa fie perfect de la cap la coada, mie mi se pare orgoliu prostesc pe care l-a acumulat in acesti 3 ani in care a devenit campion modial
    15 3
  • vettel nu prea are caracter .nu m-am documentat cu a ajuns el la red bull dar parca cele trei titluri il fac din ce in ce un pilot foarte sters in loc sa declare ca nu a putut mai bine de atat si sa se motiveze pentru cursa urmatoare parca isi plange de mila stimate triplu campion mondial conditiile au fost aceleasi pentru toti ma refer la cele meteo
    3 1
  • Eu sunt de parere ca benzina lui Hamilton era cu cateva cifre octanice mai buna decat a lui Vettel :P
    11 3
  • MULTI 21
    Vantul si polenul au fost de vina clar! Si nu in ultimul rand mai "vanturile" lui.
    6 0
  • vai vai vitelu.....cred ca el concureaza mai nou cu natura...o sa primeasca bataie la el acasa ...atat de la mercedes cat si de la lotus si
    ferrari
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru