Vettel: "Degradarea pneurilor va decide câştigătorul cursei de la Barcelona"

de Daniel Popescu
Sambata, 11.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că degradarea pneurilor va juca un rol crucial în cursa de la Barcelona, însă crede că inclusiv Mercedes poate lupta pentru victorie.

Esential 3 este pozitia de pe care va pleca Vettel in cursa de duminica
Sebastian Vettel a obţinut locul trei pe grila de start a Marelui Premiu al Spaniei în spatele celor doi piloţi Mercedes, însă susţine că este mulţumit de rezultat, în ciuda faptului că este obişnuit să obţină pole position-uri cu regularitate.

În plus, pilotul echipei Red Bull Racing anticipează că degradarea pneurilor va juca un rol crucial în stabilirea învingătorului în cursa de duminică.

"Sincer să fiu sunt foarte mulţumit. Vineri şi azi-dimineaţă am fost foarte mulţumit şi cred că am îmbunătăţit monopostul. Am adoptat o strategie diferită de ceilalţi, pentru că am folosit numai pneuri medium, dar trebuie să aşteptăm pentru a vedea dacă asta ne ajuta mâine. Va fi o cursă lungă, va fi o cursă despre degradarea pneurilor. Sper să ne ajute condiţiile, dar este o provocare dificilă, pentru că pneurile nu rezistă atât cât am fi vrut", a declarat germanul.

Va fi o cursă lungă, va fi o cursă despre degradarea pneurilor.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Vettel consideră că inclusiv Nico Rosberg şi Lewis Hamilton pot avea un cuvânt de spus în lupta pentru victorie, chiar dacă ambii piloţi Mercedes au preferat să fie precauţi din cauza problemelor pe care le au cu gestionarea cauciucurilor.

"Cei de la Mercedes sunt în fruntea noastră şi sincer să fiu au avut stinturi lungi care nu au părut atât de rele.

În simulările de cursă de ieri Ferrari şi Lotus erau destul de competitivi, aşa că ne putem aştepta să fie foarte puternici în cursa", a adăugat el. 

Comentarii (5)

  • Pneuri, pneuri si iar pneuri! Asta e F1 din zilele noastre. Nu are nici un rost sa castigi calificarile pentru ca in cursa nu o sa mai ai cu ce sa faci ture rapide.
    O chestie interesanta spusa azi de Vettel dupa calificari:
    "I am expecting that we will pit no fewer than three times and no more than four times. Running a two-stop strategy here is not worth wasting a thought on and if somebody does it I will eat my hat! I definitely hope that it doesn’t come to that."
    sursa http://www.formula1.com/news/interviews/2013/5/14546.html
    Deci RBR merg pe trei schimburi de pneuri, toate trei pe hard. Ferrari si Lotus au folosit deja in Q3 un set de hard.
    Se pare ca vom avea si strategii diferite. Sa castige cel mai bun!
    6 1
  • in Q3 pablo s-au folosit numai pneuri medii, in Q1 ferrari a iesit pe pneuri hard iar RBR pneuri medii
    3 0
  • Mea culpa. Am scris din greseala Q3 in loc de Q1.
    1 1
  • Din pacate pentru noi tehnicienii, primeaza, interesele financiare, valoarea pilotilor, competitia sunt undeva pe planul 3,4...
    2 0
  • manuel
    castiga vettel
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru