Vettel, entuziasmat să plece din pole position la Yeongam

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 23.10.2010
Sebastian Vettel este încântat de performanţa obţinută în calificările din Coreea de Sud, în timp ce Mark Webber consideră că locul 2 pe grila de start este satisfăcător.

După mai multe probleme întâmpinate în antrenamente, Sebastian Vettel a revenit la forma obişnuită exact la momentul potrivit, obţinând în extremis pole position-ul pentru Marele Premiu al Coreei de Sud.

Pilotul echipei Red Bull Racing va pleca astfel pentru a noua oară din pole position în 17 curse şi este încântat de performanţa sa în perspectiva cursei de duminică.

"Trebuie să luăm fiecare cursă la timpul ei. În Japonia a fost frumos, dar acum suntem în Coreea de Sud. Astăzi sunt foarte fericit după dificultăţile pe care le-am avut în antrenamente. Nu am fost capabil să intru în ritm, aşa că este o mare realizare pentru noi toţi. Fără niciun dubiu, monopostul a fost rapid, dar a trebuit să ne adunăm puterile. Cel mai important lucru este să nu-ţi pierzi niciodată concentrarea şi să rămâi calm, iar rezultatul demonstrează că am avut suficient. Ne-am făcut treaba pe ziua de azi şi vom vedea ce se va întâmpla duminică", a declarat germanul la conferinţa de presă de după calificări.

Coechipierul său Mark Webber va pleca de pe a doua poziţie a grilei, riscând astfel ca avansul său de 14 puncte în clasament să se reducă în cazul unei victorii a germanului.

Din acest motiv, australianul a admis că prefera să plece din pole position, însă este satisfăcut de timpul pe care l-a realizat, cu numai 0.074 secunde mai slab decât al lui Vettel.

"A fost foarte echilibrat, am obţinut al doilea loc pe grilă, care este mult mai bun decât alte poziţii. Ar fi fost frumos a obţin pole-ul, dar ne putem descurca bine şi de pe locul 2. Astăzi totul a decurs conform planului şi lupta a fost echilibrată. Suntem pregătiţi pentru duminică", a declarat el.

Liderul clasamentului general a avertizat totodată că McLaren reprezintă în continuare un pericol, chiar dacă Lewis Hamilton şi Jenson Button vor pleca doar de pe locurile 4 şi, respectiv 7. "Bineineteles, ei vor fi foarte rapizi pe liniile drepte şi ştim asta. A fost previzibil ca aşa va fi", a mai precizat el.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru