Vettel, fericit că Webber a scăpat nevătămat din accident

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.06.2010
Deşi a câştigat cursa de la Valencia, Sebastian Vettel considera că cel mai important eveniment al Marelui Premiu al Europei a fost ca Mark Webber a scăpat fără rani după accident.

Sebastian Vettel a câştigat fără emoţii Marele Premiu al Europei după ce a condus din primul până în ultimul tur, în ciuda apariţiei Safety Car-ului pe circuit.

Chiar dacă prin victoria realizată a revenit practic în lupta pentru titlu, germanul considera că cel mai important eveniment al zilei de duminică a fost faptul că Mark Webber, coechipierul său de la Red Bull Racing, a scăpat nevătămat dintr-un accident spectaculos care ar fi putut avea urmări grave.

"Cel mai important este că Webber a avut un accident major şi că este bine. Asta demonstrează că monoposturile sunt din ce în ce mai sigure, dar încă exista riscuri. Privind fotografiile, cel mai important este ca Webber este în regulă. Unii oameni spun că Formula 1 din prezent este plicitisitoare comparativ cu cea din urmă cu 30 de ani şi că nu se întâmpla nimic, dar în astfel de zile îţi reaminteşti că vitezele sunt mari şi când lucrurile merg prost pot merge prost într-o direcţie spectaculoasă", a declarat pilotul echipei Red Bull la conferinţa de presă de după Marele Premiu al Europei.

Vettel a fost aproape de a pierde conducerea cursei după ieşirea Safety Car-ului pe circuit şi a confirmat că a redus ritmul după ce Lewis Hamilton a fost penalizat cu un drive-through.

"Restartul cursei a fost dificil.

Am blocat rotile şi am încercat să mă apăr, dar probabil că era puţin cam târziu. Am avut o înţepătură la pneul dreapta-fata, dar când Hamilton a primit penalizarea drive-through am ajustat ritmul şi am încercat să aduc maşina acasă", a mai precizat germanul.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru