Vettel îl jigneşte pe Karthikeyan după incidentul din Malaysia

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.03.2012
Sebastian Vettel a sugerat că Narain Karthikeyan este "idiot" în urma coliziunii cu pilotul indian care l-a costat un loc patru în cursa de la Sepang.

Narain Karthikeyan a intrat în vizorul a doi campioni mondiali după cursă pe ploaie de la Sepang, fiind implicat în incidente cu Jenson Button şi Narain Kartikeyan.

Dacă pilotul echipei McLaren şi-a asumat vina pentru producerea incidentului în urma căruia a ratat orice şansă de a lupta pentru victorie, Sebastian Vettel l-a criticat dur pe pilotul indian, afirmând indirect despre acesta că este un idiot.

"Aşa cum se întâmplă şi pe şosele obişnuite, există unii idioţi care conduc prin zonă. Se pare că unul dintre ei conduce pe aici", a precizat el la finalul cursei de duminică.

Reacţia vehementă a lui Vettel vine ca urmare a efectelor incidentului cu Karthikeyan: pilotul echipei Red Bull Racing concura pe locul patru în momentul producarii accidentului şi a fost nevoit să revină la boxe pentru a schimba pneul stanga-spate, iar în cele din urmă a abandonat din cauza supraîncălzirii frânelor. Karthikeyan susţine că nu avea însă nicio opţiune pentru a-l evita pe Vettel şi crede că piloţii de top au lansat o campanie de "terorizare" a echipelor mici precum HRT.

"Am pierdut controlul volanului şi din păcate Vettel a fost acolo.

Ce altceva aş fi putut să fac? Când sunt ajuns din urmă cu un tur, unii dintre aceşti piloţi încearcă să mă terorizeze, ceea ce nu este corect. Nu dau nume, dar uneori ei te depăşesc şi apoi vor să ieşi de pe circuit. Cu acest monopost este o mare provocare să te califici şi să termini cursele. Suntem o echipă mică. Nu vrem să deranjăm, dar asta nu le dă dreptul să ne terorizeze. Nu este corect", a precizat el.

Via | BBC Sport

Comentarii (18)

  • nu mi-e clar...
    Deci Narain Karthikeyan (cu "h") s-a ciocnit cu Narain Kartikeyan (fara "h")? Dupa ce ca n-are masina, nu stie nici romaneste: "Cu acest monopost este o mare provocare să te calificări "...
    7 6
  • Vettel esti un bou
    Asta e diferente intre cap pe umeri ,talent,si experienta.

    Anul trecut de cite ori s-a lovit Schumacher cu Petrov. Intr-o cursa Michael mergea f bine si a fost lovit din spate de Petrov, facindu-l sa paraseasca cursa, poate in suflet Schumacher s-a si gindit ca e idiot, dar a spus, si a spus bine, "Aceasta este cursa."
    Vettel simte un morcov in c*r anul acesta, nu prea are cu ce se mindri.
    46 17
  • bunicutul
    @redactor
    Iar traduceti foarte liber ... "cucumber = idiot"; "He was off the track. In my view, it was over. As in real life, there are a few cucumbers on the road. ....."
    Va rog, traduceti corect.
    11 4
  • @bunicutul
    Cauta filmul pe youtube, exact asa a zis, "IDIOT".
    9 2
  • Vettel.
    Inteleg frustarea lui , dar nu trebuia procedeze asa un dublu campion mondial. Daca nu va castiga in maxim cinci curse , se justifica faptul ca echipa Redbull nu v-a mai fi ce a fost.
    18 4
  • AndreiF1
    @Malaezia 2012
    Din cate am observat eu, la incidentul cu Button a fost vina acestuia, pentru ca s-a grabit in depasire desi Karthikeyan ii lasase spatiu pe interior. In schimb, incidentul dintre Vettel si Karthikeyan, este vina celui din urma pentru ca cumva s-a speriat cand a fost depasit de Vettel si a pierdut pentru 1-2 secunde controlul masinii, i-a lovit pneul stanga spate si pentru Vettel s-a cam incheiat cursa in acel moment. Nu pot sa neg dar ambele incidente, ne arata pentru a cata oara ca echipe ca HRT nu prea au ce cauta prin Formula 1. Imi aduc aminte ca si in calificarile pentru Australia au fost cateva probleme de acest gen, care din pacate au distrus cursa catorva piloti. Button a gresit, ma asteptam sa-si accepte greseala, Vettel n-a gresit, nu era nimic de acceptat. Destul de simpla, din spatele televizorului, pare problema.
    20 10
  • Malaezia
    Nu stie sa piarda, un pilot cu experienta si talent nu risca si mai astepta un pic, urma portiunea standurilor si nu cred ca ar fi fost greu cu atat cat HRT era cu un tur in urma si il depasea usor, personal el a gresit.
    Button a patit la fel si nu a reactionat asa precum Vettel
    17 9
  • http://www.youtube.com/watch?v=6SYn6fAIRU4
    1 1
  • andrey_1293
    Vettel
    Desi recunosc ca sunt fan Vettel trebuie sa spun ca atitudinea lui in legatura cu accidentul nu este una prea ok. Adica Button care era in plutonul de frunte este lovit si nu zice nimic, si maraie Vettel care era pe locul 4? Mi se pare putin incorect. Sant sigur ca o sa faca urat daca pierde campionatul la o diferenta de puncte mai mica decat punctele care le-a pierdut aici. Pe de alta parte, Karthikeyan ar trebui sa fie mai atent; nu a stricat cursele a 2 piloti de pluton, ci a doi piloti care se luptau pentru puncte serioase. @ddorel, Cat despre Schumacher, intr-adevar, are mai multa experienta si toate astea, dar sa nu uitam ca el nu era in nicio lupta anul trecut: nici pentru campionatul la piloti nici la constructori. Per total insa consider ca Vettel ar trebuie sa fie mai cumpatat, este o cursa pana la urma. Numai bine
    9 4
  • Rusinos comportament!
    Asta nu e atitudine de campion (dublu campion) asa ceva se face la crasma din sat si nici acolo! Acum se vede caracterul unui om. Aflat intr-o situatie mai grea el incepe sa improaste in cei din jur. Pur si simplu a fost un incident de cursa. Button jos palaria! pentru cum a gestionat situatia cu Narain.
    13 7
  • AndreiF1
    @Malaezia 2012
    Vad ca Vettel este cam urat de fanii McLaren. Imi aduc aminte cand Hamilton, la Monte Carlo de anul trecut, a avut niste declaratii la fel de urate ca Vettel dar fanii lui (orbiti probabil de soare) declarau ca Hamilton a glumit lol. Ciudat este ca sunt primii care declara despre Vettel ca este josnic comportamentul lui dar sunt si primii care il lauda pe Hamilton cand "glumeste" cu alti piloti sau cu comisarii. Bine zis, se vede caracterul pilotilor dar mai grav se vede caracterul fanilor acelui pilot.

    "http://formula1.automarket.ro/stiri/hamilton-declaratiile-de-dupa-cursa-au-fost-facute-in-gluma-38357.html".
    12 8
  • Because I'm black! 'nuff said!
    6 4
  • Tracto
    Vettel un frustrat !
    nu mai are cea mai tare jucarie. El i-a taiat fata lui Karthikeyan. Indianul nu are nici o vina.

    Ca sa nu mai spun ca sunt oarecum impresionat de faptul ca a terminat inainte lui de la Rosa.
    17 5
  • Vettel,halal dublu campion mondial
    Mie personal nu-mi place sa vb urat despre altii dar aici trebuie s-o fac.Vettel, idiotul esti tu pentru ca nu ai caracterul unui dublu campion mondial de f1.Inteleg ca ti-e ciuda, si mie personal mi-ar fi fost dar asta nu-ti da nici un drept sa insulti.Acum ca nu mai ai jucarioara puternica sari la gatul altora ori de catre ori gresesc?Te rog sa iti aduci aminte de timpurile cand erai si tu ca el, oare n-ai facut nici o greseala?
    17 3
  • ???
    Anul ata presimt ca o sa fie tare greu pentru Vetel, nu mai are acea super masina si cred ca e cam disperat, cred ca o sa faca multe greseli anul asta, ba mai mult cred ca incep sa il prinda ginioanele din urma in ultimii doi ani a avut noroc cu caru se pare ca s-a schimbat soarta, singurul de care imi pare foarte rau este Schumy are un ghinion fantastic, e foarte bun in calificari dar pana acum nu a avut sansa sa concureze corect, ba i-a cedat masina ba a afost acrosat oricum cred ca masina este facuta pentru el si se pare ca l-a cam luat pe Rosberg, pentru mine asta este provocarea sa vad o cursa fara incidente pentru el pentru a vedea cat de bine merge masina.
    9 1
  • AndreiF1
    Unde ai vazut tu jignire in declaratia lui Hamilton de la Monaco?
    A facut pe cineva IDIOT?
    3 2
  • babuinu
    f1
    ferrari,mclaren st echipe de top.........dak nu era vettel la red bull nu mai era cursa
    0 0
  • babuinu
    f 1
    u compari p vettel cu schumacher???.dak u crezi k schumi e pilot tare de ce cand a plekat jan todd s a termoinat era ferrari????
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru