Vettel: "În Abu Dhabi voi concura pentru echipă"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 11.11.2010
Sebastian Vettel a dezvăluit că va pilota în interesul echipei în Abu Dhabi, sugerând că îl va ajuta pe Mark Webber să cucerească titlul dacă situaţia o va cere.

Red Bull Racing a anunţat că nu va utiliza ordine de echipă în Marele Premiu din Abu Dhabi, chiar dacă acest lucru înseamnă să piardă titlul în favoarea lui Fernando Alonso.

Astfel, presiunea de a duce titlul la Milton Keynes apasă asupra lui Sebastian Vettel, care ar putea fi nevoit să-şi sacrifice victoria în cazul în care Mark Webber va fi pe locul 2, iar Alonso pe locul 3. În cadrul conferinţei de joi de la circuitul Yas Marină, germanul a refuzat să spună direct dacă îl va ajuta pe Webber, însă a admis că va lucra în interesul echipei pe care o reprezintă.

"Cred că este destul de clar. Se vor întâmpla multe lucruri mai importante înainte să ajungem în acel stagiu, pentru că vineri trebuie să ne concentrăm să pregătim monopostul şi apoi să avem calificări liniştite, pentru că anul trecut a fost complicat.Sunt lucruri mai importante pentru care trebuie să cheltuim energie decât ce se întâmpla duminică. Dacă acea situaţie apare duminică, atunci ştim că pilotam pentru echipă.

Au fost câteva ocazii în care am ajuns aproape şi nu a ieşit bine (n.r - Vettel şi Webber s-au acroşat în Turcia), aşa că principalul obiectiv este să nu repetăm asta. În rest, vom vedea", a declarat el.

Vettel este la 15 puncte de liderul Alonso şi admite că spaniolul este favorit la titlu alături de Webber, însă susţine că principalul său obiectiv este să fie în poziţia de a câştiga cursa de duminică.

"Este destul de uşor. Acum 40 de ani piloţii nu aveau nicio tactică. Abordarea mea a fost identică în ultimele două curse. Va fi un weekend lung, vom încerca să dăm totul şi să ne punem într-o situaţie similară cu cea din Coreea de Sud şi weekendul precedent. Obiectivul este clar. Am avut viteză tot sezonul şi nu a fost cel mai uşor sezon pentru mine. Suntem încă în luptă şi vom da totul. Dar principalii favoriţi în acest weekend sunt Webber şi Alonso. Voi încerca doar să fac cea mai bună cursa şi apoi depinde unde vor fi ceilalţi doi piloţi", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (15)

  • Nu-l ajuta pe Webber. E prea ofticos pustanul.
    15 13
  • Spartanu
    FORZA FERRARI!
    nu mi se pare corect ca vette in caz ca va fi pe locul 1 sa-i cedeze pozitia lui webber.webber daca vrea sa fie un campion,trebuie sa se lupte corect pt locul 1,daca nu,atuncea nu va fi un adevarat campion.
    15 17
  • Si cum ramine baieti cu ordinele de echipa??asta ce e??
    8 12
  • dumi_p
    yeah right
    Atunci si Alonso ar trebui sa dea inapoi punctele din Germania. Hai sa lasam ipocrizia si sa fim si fair play...
    11 8
  • Horner & Co
    hypocrite-yeah right
    A hypocrite is someone who speaks out against an action but would do the same thing.
    7 6
  • @horner
    Ipocriti sunt Horner si Vettel pentru ca in urma cu cateva zile au declarat amadoi ca se vor lupta pe pista pana la final chiar si cu riscul de a pierde campionatul , si ca nu va fi nici un pilot favorizat .

    Astazi au de gand exact opusul - deci - IPOCRIZIE -
    10 10
  • ahahahaahahahaha
    Trebuie sa fi retard sa crezi ca o echipa compusa din oameni care au o medie a IQ peste 50 poate sa lase titlul la piloti la intamplare.
    Ordinele la redbull sunt clare. Orice pilot ce are sanse la titlu va fi ajutat de celalalt ce matematic e exclus. Cel mai probabil Vettel va trebui sa-l ajute pe Webber. Daca n-o face s-ar putea sa suporte niste consecinte.
    9 2
  • red bull
    ..... ahaa, tocmai acum s-au trezit la realitate.
    6 1
  • @dumi_p
    "Atunci si Alonso ar trebui sa dea inapoi punctele din Germania. Hai sa lasam ipocrizia si sa fim si fair play..."-Daca Webber ar iesi campion pentru ca pe ultima suta de metri a fost ajutat de Vettel s-ar repeta istoria...iti aduci aminte cum a iesit Hamilton campion, nu-i asa?Deci ala a fost ajutat in ultima cursa sau metaforic vorbind pe ultima suta de metrii nu precum Alonso cu 6-7curse inainte de sf.campionatului iar de atunci a muncit baiatul bine de tot!
    16 3
  • Dap, o magarie la fel ca in Germania. Dar sunt sigur ca Ferrari trucau si cursa trecuta de aveau oazia .... Ferrari sunt hoti complet. Rbr sunt semihoti raportat la Ferrari. Traiasca Todt! Ce o sa-l mai injurati ....
    6 7
  • webber
    de unde stiti ca nu o sa castige Webber pole si cursa iar Vettel pe doi meritat ? S-a mai intamplat. Stati sa vedem.
    3 5
  • Tatuca Domenicalli mo pus sa ma calific mai in fata. Si sa-l pocnesc pa-l de-mi apare primu' in vizor Vettel sau Weber. Numa sa am grija sa nu-l pocnesc pe Alonso. Si noi tot echipa suntem .. ati uitat? Suntem cea mai echipa din punctu' asta de vedere ...
    4 5
  • cu dedicatie
    Astept un safety car ca sa-l pot sari, ca inca la asta ma mai pricep.Asa o sa-i fac pe fraierii astia 3..am un fraierica in romanica care-mi pupa dosu prea bine si n-as vrea sa-l dezamagesc(puncte de suspensie)
    7 1
  • RBR&FERRARI
    Ce a fost logic pentru Ferrari,va fi si pentru RBR.Daca...........
    2 3
  • habahaba
    mintea cea de pe urma...
    da ce ziceti voi flacaii mosului de combinatia asta: vettel conduce, webber vine din urma cu alonso pe urme... eeeeeeee, copii mosului, aici numai eu sunt in masura sa va zic ce se va intampla: vettel ii va ceda locul lui webber, dupa care va abandona prin iesire in decor sau prin explozia motorului cauzata de forjarea exagerata si fara rost a acestuia... oricum, faza se va intampla destul de devreme in cursa, pentru ca bagabontul de vettel sa aiba timp sa-si perfectioneze scenariul... daca v-ar duce catusi de putin capul pe toti cei de aici, a-ti realiza ca este practic imposibil ca vettel sa-l ajute sa devina campion mondial pe webber atata timp cat el il considera unicul vinovat pentru accidentul petrecut in turcia... PUNCT!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru