Vettel: "India va fi al doilea circuit de viteză din F1"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 21.10.2011
Sebastian Vettel anticipează că noul circuit din India va ocupa locul doi într-un clasament al celor mai rapide circuit din calendarul Formulei 1.

Red Bull Racing a dezvăluit vineri că noul circuit din India are potenţialul de a deveni unul dintre preferatele piloţilor, ca urmare a faptului că datele obţinute în simulator indică faptul că doar Monza va fi un circuit mai rapid de cât acesta.

Echipa austriacă anticipează pe circuitul din apropiere de New Delhi o viteză medie de 235 km/h, în condiţiile în care la Monza viteza medie este de 250 km/h.

"Ne aşteptăm ca circuitul să aibă a doua viteză medie a sezonului după Monza. Asta înseamnă că vom parcurge un tur cu o viteză medie de 235 km/h, aşa că ar trebui să existe mult oportunităţi de depăşire. În plus, diferenţa de altitudine este extremă, precum la Spa sau în Turcia, ceea ce va fi un element adiţional de luat în calcul pentru pilotaj", a declarat germanul într-un preview al echipei Red Bull pentru cursa de la sfârşitul săptămânii viitoare.

La rândul său, Mark Webber admite că munca în simulator a ajutat echipa să înţeleagă cele mai multe caracteristici ale circuitului, chiar dacă inevitabil au mai rămas câteva necunoscute.

"Am finalizat munca în simulator, dar în privinţa bordurilor şi a altor detalii subtile trebuie să aşteptăm până la final.

Aş spune că avem o înţelegere de 85% a circuitului", a precizat australianul.

Via | Red Bull

Comentarii (2)

  • intrevad
    un rezultat bun Mercedes GP.
    8 3
  • Eu cred intr-o victorie surprinzatoare a lui Webber sper sa nu ma contrazica Vettel.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru