Vettel: "Noul Red Bull RB9 reprezintă un pas înainte"

de Daniel Popescu
Vineri, 08.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că Red Bull Racing a făcut progrese cu noul monopost RB9, însă admite că este dificil de estimat performanţa reală a acestuia.

Sebastian Vettel a urcat joi pentru prima oară la volanul noului monopost Red Bull RB9, cu care a obţinut locul trei în clasamentul general la peste o secundă în spatele liderului Felipe Massa.

Triplul campion mondial este mulţumit de fiabilitatea noului monopost, însă afirmă că este dificil de cuantificat valoarea performanţelor acestuia.

"Cred că monopostul funcţionează bine. Evident, este dificil să judeci viteza, dar în termeni de fiabilitate a fost bine şi până acum sunt mulţumit. Este întotdeauna frumos să fii în top, dar dacă există o perioadă în care asta contează puţin, acea perioadă este acum. Este bine să parcurgem multe tururi şi să vedem cum funcţionează monopostul. Este o evoluţie şi cred că am făcut un pas înainte, dar asta este tot ce pot să spun acum", a declarat germanul.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Vettel afirmă că timpii obţinuţi pe circuitul de la Jerez nu sunt foarte relevanţi din cauza asfaltului abraziv al circuitului de la Jerez, care nu se regăseşte pe niciun alt circuit din alendarul Formulei 1.

"Este imposibil să tragem concluzii acum pentru că echipele s-au jucat cu nivelul de combustibil.

În plus, este primul test şi este Jerez, unde degradarea este foarte mare, iar pneurile joacă un rol important. Sunt prea multe variabile. A fost bine să revin în monopost, dar nu ar trebui să ne entuziasmăm prea mult. Acum trebuie să ne facem temele. Poate că nu este cea mai interesantă parte a sezonului, dar m-am simţit bine, nu a fost atât de plictisitor", a mai precizat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru