Vettel nu crede că surprizele din acest an l-au ajutat să devină favorit la titlu

de Daniel Popescu
Luni, 12.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel nu consideră că a obţinut statutul de favorit la titlul mondial datorită rezultatelor surprinzătoare din prima parte a sezonului.

Sezonul 2012 va rămâne în istorie ca unul dintre cele mai imprevizibile din istoria Formulei 1, după ce şapte piloţi au câştigat câte o cursă în primele şapte curse ale anului.

Acest lucru i-a permis lui Sebastian Vettel să devină principalul favorit la titlul mondial în ciuda faptului că obţinuse o singură victorie în primele 13 curse ale anului, însă pilotul echipei Red Bull nu crede că a beneifciat de un avantaj evident din acest punct de vedere.

"Da şi nu. Întrucât toată lumea este foarte aproape de celălalt, cu performanţele monoposturilor atât de apropiate, poţi avea un monopost bun şi să termini pe şapte. În următoarea cursă monopostul este în mare parte similar, dar poţi câştiga, iar cel care a câştigat cu două săptămâni în urmă ar putea termina pe cinci sau şase. Asta este foarte diferit de anii trecuţi, când ştiai că dacă ai un monopost bun poţi termina pe podium, pentru că erau o mână de piloţi care luptau. În acest an, nu oricine poate câştiga, dar cercul suspecţilor s-a mărit cu siguranţă", a declarat el într-un interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Urmareste Automarket
Marele Premiu al Statelor Unite de la finalul acestei săptămâni va reprezenta cursa cu numărul 100 în Formula 1 pentru Vettel, iar germanul admite ca timpul a trecut foarte repede şi că se gândeşte deja la performanţele pe care le va obţine în a doua sută.

"A trecut atât de repede.

O sută este un număr mare: o sută de starturi, o sută de ocazii în care am supravieţuit primului viraj. Dacă mă gândesc la asta, nu pare foarte mult de când am debutat în Formula 1 (n.r - iunie 2007). Asta îmi arată că timpul zboară când faci ceva ce îţi place cu adevărat. Aşa că se ne concentrăm pe o doua sută", a adăugat el.

Via Formula 1

Comentarii (8)

  • GrosJan
    "Vettel nu crede că surprizele din acest an l-au ajutat să devină favorit la titlu", "Vettel sustine ca se astepta sa termina pe podium"...- aici nu miroase ci pute!
    5 8
  • ce vorbesti Fritz!?Vorbesti serios-tu te uiti in oglinda cand afirmi magaria asta?
    8 7
  • Cica...poi are derptate,sansa sau norocul chior au contribuit la locul pe care il are,surpriza e faptul ca la cate nereguli au fost gasite oficial la monopost numai anul asta,nu au primit nici o penalizare...asta da,o poate pune la surprize! Iar pentru faptul ca a avut noroc,explic:sunt cativa care numara abandonurile lui si a altora care erau cu sanse reale la titlu,se uita un aspect,conteaza enorm si cauza abandonului...cand pierzi campionatul ca ai o masina cu anumite probleme tehnice,e oarecum firesc,mai usor de digerat,dar cand pierzi pentru ca fara voia sau vina ta esti lovit sau implicat in accidentele altora,e mai greu...!
    5 5
  • Duarte
    @Grosjan ...Vettel joaca psihologic acum la intimidarea adversarului
    2 6
  • GrosJan
    Vettel va ajunge din nou campion mondial datorita talentului sau si a muncii depuse de echipa Red Bull
    6 5
  • RBR-au trisat de 3 ani nostop! VETTEL-mare campion de carton-HAM,Alonso si KIMI cei mai buni piloti din competitie!Cei 3 au aratat depasiri si performante in ultimii ani cu masini mai slab cotate!!Lasati Campionul de carton sa castige!
    4 5
  • klausnake
    Nu am sa-i neg talentul dar abia astept sa-l vad pe baietasul asta intr-o masina care nu mai e net superioara celorlalte din pluton; atunci isi va arata adevarata lui valoare, si tare imi e ca o sa se cam smiorcaie...
    5 6
  • klausnake@ Nu a facut asta intr-un Torro Rosso?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru