Vettel: "Nu ma asteptam sa fie atat de usor"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 06.06.2009
Sebastian Vettel s-a declarat surprins de usurinta cu care a obtinut pole position-ul pentru cursa de la Istanbul, germanul fiind cel mai rapid in toate cele trei parti ale calificarilor.

Calificarile pentru Marele Premiu al Turciei au fost adjudecate sambata de Sebastian Vettel, pilotul echipei Red Bull Racing devansandu-l cu ceva mai mult de o zecime de secunda pe liderul clasamentului general, Jenson Button.

Mai mult decat atat, Vettel a devenit primul pilot care a stabilit cel mai bun timp in toate cele trei parti ale calificarilor. In acest context, germanul spera sa reduca diferenta de 28 de puncte care il separa de Button in clasament, insa admite totodata ca nu se astepta ca sesiunea de calificari sa fie atat de usoara pentru el.

"Vom face tot ce putem pentru a ramane cu sanse matematice la titlu, dar nu va fi usor. Aici avem o sansa foarte buna si o masina foarte buna", a declarat el la conferinta de presa de dupa calificari. "Ma asteptam la mai multe dificultati in calificari, dar am reusit. Suntem doar la jumatatea drumului, iar principala misiune este maine, cand vom avea o cursa lunga, foarte echilibrata, care nu va fi una usoara. Va fi incitant, asa ca vom vedea".

Performanta germanului este cu atat mai importanta cu cat acesta s-a lovit de probleme tehnice la motor in a doua sesiune de antrenamente, pierzand astfel timp pretios comparativ cu rivalii sai.

"In antrenamentele de vineri am avut o problema la motor si am pierdut foarte multe tururi, dar am simtit foarte bine masina si am fost increzator.

A fost o surpriza sa fiu cel mai rapid in toate sesiunile. In sfarsit am reusit! In ultimele doua curse am inccercat din greu si in sfarsit suntem in fata acestora baieti albi (n.r - Brawn GP). Totul este bine, asa ca vom vedea ce se va intampla duminica".

Vettel a obtinut sambata al treilea pole position al carierei. Precedentele doua performante similare au fost inregistrate la Monza (2008) si Shanghai (2009), ambele fiind concretizate prin victorii. Singura diferenta este ca cele doua victorii au fost obtinute pe ploaie, in timp ce Marele Premiu al Turciei se va desfasura, dupa toate probabilitatile, pe un circuit uscat.

Via | Autosport

Taguri: Red Bull, Vettel

Comentarii (3)

  • @ daniel
    Vezi ca l-ai transferat deja pe Vettel la Brawn GP, in al doilea alineat :D
    0 0
  • aaa
    eu de ce nu am primit cele 5 puncte????
    0 0
  • mircea
    @alex72
    Hai sa spunem ca e prima ta abatere si ca asta este primul avertisment. La al doilea vei fi eliminat din concurs in cazul in care nu respecti regulamentul.

    Sincer, mi-a cam ajuns sa citesc in comentariile unei stiri problemele personale ale fiecaruia. Pentru plangeri, exista o adresa de mail la care puteti sa scrieti si vi se va raspunde.

    Pana una alta, verifica punctele. Sunt acolo.

    Sunt curios daca masurile radicale va calmeaza, pentru ca mi se pare ca ati cam depasit granitele regulamentului.

    Numai bine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru