Vettel: "Nu pot accepta ca McLaren să fie mai rapizi"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 02.08.2011
Sebastian Vettel speră ca Red Bull să identifice motivele pentru care McLaren deţine un monopost mai rapid, întrucât "nu poate accepta" o asemenea situaţie.

După ce a câştigat şase dintre primele opt curse ale noului sezon, Sebastian Vettel s-a văzut în ipostaza de a nu urca pe prima treaptă a podiumului în niciuna dintre ultimele trei etape.

În plus, McLaren a demonstrat în ultima perioadă că deţine un monopost mai rapid decât Red Bull în regim de cursă, iar campionul mondial a admis că nu poate accepta o asemenea situaţie.

"Dacă luăm în considerare ultimele două curse, ei au fost mai rapizi decât noi, aşa că trebuie să revinim în fruntea lor. Nu aş spune că mă îngrijorarea, dar pe de altă parte nu putem accepta asta. Trebuie să analizăm ce i-a făcut mai rapizi şi ce ne-a costat timp pe noi. Cu siguranţă vrem să revenim acolo unde am fost la începutul sezonului", a declarat germanul.

Presa internaţională s-a lansat deja în speculaţii, iar germanii de la Autobild susţin că mai multe echipe, printre care Ferrari şi Force India, au copiat forma monopostului RB7, care este mai ridicat în partea din spate şi mai coborât în partea frontală.

Se speculează că acest format al monopostului contribuie la un caracter pronunţat al forţei de apăsare aerodinamică, unul dintre principalele avantaje ale lui RB7.

Pe de altă parte, Vettel a admis că Button merita pe deplin victoria la Hungaroring, mai ales ca britanicul suferise două abandonuri consecutive la Silverstone şi Nurburgring.

"Cred că Button a avut ghinion în precedentele doua curse, iar victoria sa (n.r - de la Hungaroring) este meritată. A demonstrat că este foarte rapid în condiţii dificile, aşa că merită felicitări. Ar fi trebuit să fim ceva mai rapizi şi atunci el n-ar mai fi câştigat, dar până la urmă locul doi a fost maximum posibil duminică după-amiaza", a mai precizat el.

Via | ESPNF1 | GMM

Comentarii (13)

  • cosmin
    nu poti accepta dar asta este realitatea si nici in urmatoarele doua curse nu porniti cu prima sansa
    18 8
  • imi pare rau prietene...
    ...dar asta e mersul in fromula 1 asta:cand esti pe val,cand sub el.nu poti fi mereu deasupra,nu numai tu evoluezi,ci toata lumea.iar cateodata altii evolueaza mai rapid sau mai bine.chiar daca nu iti convine,trebuie sa accepti.pe viitor...nu se stie.dar un copil razgaiat normal ca nu poate accepta...el vrea cea mai buna jucarie...penteu a fi cel mai bun!nu i-a spus nimeni ca cel mai bun atunci cand nu ai cel mai bun monopost dar castigi!pentru el insa asa ceva e de neconceput!
    15 4
  • vettel
    Nu sunt fana Vettel, dar ce faceti voi e prea de tot. Daca ar fi declarat ca accepta situatia, ati fi zis ca nu are stofa de campion, ca nu lupta. Daca nu accepta, ziceti ca fara cea mai buna masina nu poate castiga...

    Ati uitati ca Vettel a castigat cu o masina Toro Rosso? E bun, fara indoiala. Doar ca e mai usor sa arunci cu noroi decat sa recunosti meritele altuia.
    15 17
  • drs
    Ati uitati ca Vettel a castigat cu o masina Toro Rosso? stiu cursa a fost in italia plecase tot din prima pozitie si era ploaie torentiala in acele conditii nu puteai vedea in fata din cauza masinii din fata si nici depasi el avea liber in fata a luat avans cu stie el si a castigat cursa .
    12 8
  • Torro Rosso de atunci nu era STR-ul de-acum. Era peste Red Bull-ul de atunci. A castigat cum stie el, plecat din pole. Nu contesta nimeni ca nu e un pilot rapid, dar cand nu va avea masina de pole va castiga mult mai greu curse, de fapt, le vor castiga cei care se pricep.
    11 6
  • ctlnmihai
    Vettel
    A câștigat în Italia în 2008 datorită erorilor de strategie făcute de Mclaren și de Ferrari în calificări..Massa plecând de pe 7 și Hamilton de pe 15
    8 7
  • Diesel08
    Vettel
    Corect. A speculat erorile echipelor mari, asa cum Hulkenberg anul trecut a obtinut pole-ul pe setari diferite decat cele pe care s-au dus echipele de top. Meritele lui Vettel sunt incontestabile dar, am mai spus, pe mine nu m-a convins ca este cel mai bun pilot de pe actualul grid.
    3 1
  • BacKonYou
    Vettel
    Cred ca a inceput sa faca pe el de frica . Sper ca in a doua jumatate camponatului sa demonstreze ca este un pilot bun , si cred ca vor fi puternici cei de la Mclaren si Ferrari .
    4 3
  • Vettel
    Ati uitat un lucru,ca pana sa vina Vettel la Red Bull,ca echipa inca nu castigase nici o cursa si asta cu tot cu Newey(masinile RBR din 2007 si 2008 sunt creatia lui),tot Vettel castigase cu torro rosso.Vettel i-a facut campioni si tot el va tine echipa mult timp de acum incolo.Ca are o perioada mai slaba,este de inteles dupa ce a tras la maxim in prima jumatate a campionatului si nu mai are presiunea celor din spate care in prima parte au fost destul de slabi (mai tineti minte ce fete aveau dupa calificarile de la Valencia,atunci si-au dat si ei seama cu cine au de-a face).Cand castiga este meritul lui Newey si cand nu castiga este vina lui!!!,cine gandeste asa e batut in cap.Newey are datoria sa-i ofere o masina competitiva,ca reuseste Vettel sa castige sau nu,depinde numai de el,ca nu conduce Newey masina prin telecomanda.Toti piloti fac ERORI in timpul curselor si calificarilor,conteza cine castiga cursa(Vezi Button in Canada a facut erori dar tot a castigat).Veti vedea in sezonul viitor(ca in sezonul asta nu o sa mai riste asa mult,asa ar proceda orice pilot) ca tot Vettel va fi cel mai rapid si poate atunci nu il veti mai blama atat.
    5 3
  • ctlnmihai
    Vettel
    Marea problemă a lui Vettel e că în momentul când se află pe locurile 5-7 nu reușește să și depășească adversarii și asta în condițiile în care deține monopost performant vezi Nurburgring..Dacă acum cu acest monopost nu reușește lucrul ăsta ..ce se va întâmpla dacă nu va avea la dispoziție un monopost performant...apropo de riscurile pe care nu vrea să și le asume Vettel..Dacă nici la diferența asta de puncte nu vrea să și asume riscuri..Schumacher pe vremurile când alerga la Ferrari cu toate că avea numai victorii tot își asuma riscuri și concura pentru victorie..aici se vede diferența între campioni și marii campioni.. Mai alergi și pentru impresia artistică nu numai pentru titlu
    4 5
  • mobius
    un vin nefiert
    Vettel este un copil rasfatat, arogant si un campion facut. Nu spun ca nu ar avea talent dar acest talent i-a fost inabusit de dorinta de castig cu orice pret a echipei. S-a intamplat cu el ca si cu vinul pe care il tai si nu-l lasi sa fiarba. Nu el a luat titlul in sezonul trecut si nu el il va lua anul acesta daca va castiga campionatul (eu tot mai sper ca nu va castiga).
    4 7
  • LUMEA VISELOR=SPERANTA
    PE HAMILTON DACA IL DUCEA CAPUL AVEA DOUA CAMPIONATE,ASA ARE UNUL DE DOI LEI CASTIGAT DATORITA LUI GLOCK.VETTEL VA AVEA MAI MULTE CAMPIONATE CASTIGATE SI VA CASTIGA NU NUMAI ACEST CAMPIONAT CI SI CEL DIN 2012,PT CA VA FI CEL MAI RAPID DE-A LUNGUL UNUI SEZON SI CRED CA PUTIN MAI INTELIGENT DECAT RESTUL.
    1 4
  • ctlnmihai
    marius_kij
    Vettel poate să câștige și 7 campionate cu Red Bull.. atât timp cât are un coechipier ca Webber.. La debutul lui ,Hamilton a avut un coechipier dublu campion mondial și a fost egalul lui..
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru