Vettel nu renunta la titlul mondial

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 27.08.2009
Sebastian Vettel spune ca are in continuare sperante la titlul mondial, desi admite ca va fi dificil sa il ajunga din nou pe Jenson Button.

Dupa revenirea in forta a echipei Red Bull odata cu Marele Premiu al Marii Britanii, Sebastian Vettel a dat senzatia ca poate ameninta pozitia de lider a lui Jenson Button din clasament.

Cu toate acestea, ultimele doua curse au insemnat tot atatea abandonuri pentru pilotul echipei Red Bull, care in prezent a coborat pe locul 4 in clasament la 25 de puncte de rivalul sau de la Brawn GP. Chiar daca situatia sa nu este tocmai favorabila, Vettel ramane increzator in sansele sale la titlul mondial.

"Este inca posibil. Cu siguranta nu renunt. Sigur, nu este usor sa recuperezi 25 de puncte, dar am vazut cat de repede se pot schimba lucrurile. Faptul ca Button nu a fost constant cred ca ne-a ajutat in ultimele curse. Nu stiu ce a mers prost, dar sigur ne ajuta. Ar fi trebuit sa castigam puncte in ultimele doua curse, dar nu am facut-o. Cu siguranta asta nu ne-a ajutat, dar lupta ramane deschisa, vom forta si vom lupta. Suntem in pozitia de vanatori, trebuie sa castigam multe puncte", a declarat germanul citat de publicatia Autosport.

Sansele lui Vettel la titlul mondial sunt afectate inevitabil de faptul ca mai are la dispozitie numai doua motoare pentru ultimele sase curse.

In cazul in care va folosi si un alt treilea motor nou, germanul va suporta o penalizare de 10 pozitii pe grila de start, iar pilotul admite ca acest lucru nu face altceva decat sa complice situatia.

"Luam in considerare toate optiunile si probabil ca voi concura mai putin in antrenamentele de vineri, ceea ce nu este in avantajul meu. Dar pana la urma vreau sa fiu penalizat? Da sau nu. Poate ca este mai bine sa facem o pauza si sa bem o cafea decat sa incep cu 10 locuri mai jos pe grila la unele curse. De acum inainte, nu ne mai permitem sa gresim sau sa avem probleme cu motoarele", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Red Bull, Vettel

Comentarii (2)

  • Probabil Vettel...
    Cred ca Vettel primeste cele 7 puncte la stirea aceasta, iar Alonso la urmatoarea...
    0 0
  • Alonso...
    Sper ca acum nu va depunctat Alonso la urmatoarea stire, pentru ca nu ar fi "onest"...oricum are si el o "portie" pe acelasi site Autosport...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru