Vettel nu se teme de o eventuală ploaie la Interlagos

de Daniel Popescu
Joi, 22.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel susţine că nu este îngrijorat de perspectiva de a concura pe ploaie în cursa decisivă de la Interlagos, chiar dacă Ferrari a obţinut rezultate bune în astfel de condiţii.

Prognoza meteo pentru finalul acestei săptămâni indică ploi cu caracter torenţial pe parcursul cursei de la Interlagos, element care poate influenţa semnificativ rezultatele în Marele Premiu al Braziliei.

Acest lucru va veni în sprijinul lui Fernando Alonso, care are de recuperat 13 puncte în fata germanului şi care va fi avantajat de un monopost Ferrari mai competitiv în astfel de condiţii. Spaniolul a câştigat pe ploaie Marele Premiu al Malaysiei şi a obţinut pole position-ul la Silverstone în condiţii asemănătoare.

Cu toate acestea, Vettel afirmă că nu este îngrijorat de perspectiva ploii, întrucât a trecut printr-o astfel de experienţă şi la alte Mari Premii.

"În termeni de pregătire facem tot ce putem. Cât despre vreme, vorbim despre Sao Paulo. Este ca şi cum am merge la Spa-Francorchamps, lucrurile se schimbă rapid, iar vremea se schimbă rapid aici. Am vorbit cu câţiva localnici şi cred că acum câteva zile a fost o furtună neaşteptată.

Probabil că va veni o ploaie sâmbătă sau duminică, dar nu ştim cât de multă va fi sau când", a precizat el.

Urmareste Automarket
Red Bull a câştigat ultimele trei ediţii ale Marelui Premiu al Braziliei, iar Vettel a triumfat aici în urmă cu doi ani, când a devenit campion pentru prima oară. Germanul admite astfel că o cursă pe uscat ar favoriza foarte mult echipa austriacă.

"Circuitul a părut să ni se potrivească în anii trecuţi, dar trebuie să confirmăm şi în acest an.

Aşa că toţi ochii sunt pe ziua de vineri. Cred că putem fi cât se poate de încrezători în acest moment. Ştim că mai este mult până departe, dar cred că suntem într-o poziţie grozavă", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (7)

  • opiljiaca
    Gorsjean ar fi trebuit exclus din F1 pentru ce a facut.
    8 17
  • Si in Germania (la Hockenheim) Alonso tot pe ploaie a castigat "pole position" iar ulterior concursul. Anul acesta Alonso a castigat peste tot cand a fost ploaie. Se pare ca Alonso si Ferrari merg foarte bine pe ploaie. Insa nici Vettel nu e departe.
    Sezonul din 2010 a fost o singura cursa pe ploaie ... castigata tot de Alonso (singura victorie in 2010-British GP). Deci Vettel poate sa nu fie ingrijorat insa ploaia pare a fi sansa spaniolului.
    Cred ca e o singura sansa ca Vettel sa nu castige titlul la piloti: ploaie in timpul cursei de duminica.
    Desigur exclud din start ca unul din cei doi sa abandoneze din motive tehnice sau accident. Sper sa nu se intimple asta.
    12 6
  • @
    Alonso a castigat in Koreea in 2010.... in 2011 a castigat la Silverstone.
    7 0
  • frustratii ferrari ...rugati-va sa ninga :))
    9 10
  • sper ca vettel sa traga pe dreapta.. alternatorul..sau grosjean sa si faca treaba, gentil..sau daca ploua, s o parcheze in parapet..
    4 6
  • Alonso a castigat in 2010 in Coreea pe ploaie, dar dupa abandonul lui Vettel aflat detasat la conducere. In 2011, in Canada, pe ploaie, Alonso nu a aratat nimic, in schimb Vettel a fost dominant cat pista a fost uda. Avantajul Ferrari pe pista uda in 2012 se datoreaza faptului ca au reusit sa aduca rapid pneurile la temp optima de functionare in aceste conditii, pe cand Mclraen si RBR, ruland cu un set-up mai rigid au intampinat probleme
    6 1
  • Ce-nseamna setup mai rigid?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru