Vettel obţine în extremis pole position-ul la Hockenheim!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 24.07.2010
Sebastian Vettel va pleca de pe prima poziţie a grilei de start în Marele Premiu al Germaniei după ce l-a devansat pe Fernando Alonso cu numai 0.002 secunde.

Calificările pentru Marele Premiu al Germaniei s-au dovedit a fi cele mai echilibrate din acest sezon competiţional, Ferrari reuşind să lupte pentru prima oară cu adevărat pentru pole position.

Cel care va pleca însă din pole position va fi Sebastian Vettel, pilotul echipei Red Bull fiind cronometrat cu 1:13.791 în ultimul său tur rapid.

Fernando Alonso a ratat ocazia de a obţine primul pole position în combinezonul Ferrari şi va pleca de pe poziţia a doua, după ce a fost mai lent decât Vettel cu numai două miimi de secundă.

Dublul campion mondial a stabilit cel mai bun timp în primele două părţi ale calificărilor, însă nu a izbutit să obţină primul pole position al echipei sale după Marele Premiu al Braziliei din 2008. Spaniolul va fi urmat pe grilă de coechipierul sau Felipe Massa, fapt ce evidenţiază încă o dată progresele înregistrate de Ferrari la Hockenheim, în timp ce Mark Webber a fost nevoit să se mulţumească cu poziţia a patra pe circuitul pe care obţinea prima victorie din cariera cu un an în urmă.

McLaren nu a contat în lupta pentru pole position în acest weekend şi a monopolizat a treia linie a grilei de start, Jenson Button surclasându-l în mod neobişnuit pe Lewis Hamilton.

Robert Kubica a obţinut locul 7 pentru Renault, în timp ce Williams s-a poziţionat pe 8 şi 10 prin Rubens Barrichello şi Nico Hulkenerg. Între cei doi s-a intercalat pe locul 9 Nico Rosberg de la Mercedes GP.

SCHUMACHER, ELIMINAT IN Q2 PENTRU 0.008 SECUNDE

Cel mai sonor nume eliminat în a doua parte a calificărilor a fost cel al lui Michael Schumacher. Pilotul Mercedes GP a ratat prezenţa în Q3 pentru numai 0.008 secunde, aceasta fiind diferenţa care l-a separat de ocupantul locui 10, coechipierul său Nico Rosberg. Germanul va lua startul de pe locul 11, din faţa lui Kamui Kobayashi (BMW-Sauber) şi Vitaly Petrov (Renault).

Adrian Sutil a stabilit al 14-lea timp al sesiunii, însă pilotul echipei Force India va pleca de pe 19 în urma unei penalizări de cinci poziţii ca urmare a faptului că a înlocuit utia de viteze înainte de calificări. Petro de la Rosa (BMW-Sauber) a stabilit al 15-lea timp, însă va pleca de pe 14 şi va fi urmat de cei doi piloţi ai Scuderiei Toro Rosso, Jaime Alguersuari şi Sebastien Buemi.

LIUZZI, PROTAGONISTUL UNUI ACCIDENT IN Q1

Prima parte a calificărilor a fost marcată de un accident major suferit de Vitantonio Liuzzi. Pilotul echipei Force India a ieşit de pe traseu în ultimul viraj, a derapat pe o porţiunea cu apă rămasă de la ploaia din această dimineaţă, a traversat pista şi s-a izbit violent de zidul de protecţie cu partea stângă a monopostului.

Numeroase bucăţi din monopost s-au împrăştiat pe linia de start-sosire, iar sesiunea a fost întreruptă timp de aproximativ cinci minute.

Până la producerea accidentului, Liuzzi a stabilit un timp suficient de bun pentru a ocupa locul 22 pe grila de start, surclasându-l astfel de Sakon Yamamoto de la Hispania Racing. Ultima poziţie pe grila de start îi va reveni lui Lucas di Grassi, care nu a efectuat niciun tur cronometrat din cauza unor probleme tehnice la monopostul Virgin Racing.

Lotus Racing s-a evidenţiat din nou ca cea mai bună dintre noile echipe, însă nu a reuşit promovarea în Q2, astfel că Jarno Trulli şi Heikki Kovalainen vor lua startul de pe locurile 17 şi 18 (ca urmare apenalizarii lui Sutil), urmaţi de Sutil, Timo Glock (Virgin Racing) şi Bruno Senna (Hispania).

Clasamentul complet al calificărilor este disponibil aici. Marele Premiu al Germaniei va avea loc duminica cu începere de la ora 15:00.

Comentarii (29)

  • rayn380
    Calif
    foarte strans pole-ul...Puteam paria pe un pole Alfonso.....Se pare ca merg foarte bine aici. E prima oara cand Button il surclaseaza pe Ham. Merge bine Ferrari, lucrul acesta observandu-se si la Massa....
    16 7
  • Andrei`
    Ferrari
    Ce a facut Alonso? :d
    13 3
  • calificari
    cred ca maine Alonso va triumfa....daca totul va merge bine....si nu va aparea din nou ghinionul....sau prostia...oricum Forzza Ferrari
    24 5
  • Vettel
    bravo Vettel!!!. Ferrari isi revine... alo va trage tare..Vremea osa fie noroasa si rece.. putin soare..
    17 4
  • ce ar fi, daca....
    ce-ar fi daca massa i-ar face lui alonso cadou un pneu dreapta spate taiat asa cum il la taiat el in marele premiu de la silverstone? eu as zice ca ar fi 1-1. oricum massa va pleca mai bine. pacat de schumi, dar se pare ca mercedes nu are cu ce. bafta massa!!!!
    11 17
  • Vettel are casca noua!!!
    surprinzator Ferrari-bravo, are chip a fi o lupta interesanta, presupun ca Alo va fi pe pod1. Cit despre Schu imi pare nespus de rau, ca de obicei surprinzator in antrenamente si in calificari se primeste cu totul altceva...oricum si de acolo dar sa ne arati ca esti acasa si sa faci spectacole frumoase. Vett, asemanator cu Schumi in teste, in calific deseori nr1 iar la sfirs cursei nu e chiar acolo.
    16 2
  • rayn380
    "E prima oara cand Button il surclaseaza pe Ham" Prima oara la Hockenheim?
    16 3
  • Hamilton
    McLaren
    Sunt fan Mclaren dar m-am bucurat foarte mult de polul lui Vettel in dauna Jegului si infumuratului de alonzo si a echipei fierari.

    Vodafone McLaren Mercedes - More than a Formula 1 Team
    5 35
  • salutare
    cred ca fanii Ferrari sunt in extaz!!!si meritau,dupa cate au patimit in ultimile cirse!!!!!!
    bravo!!!
    30 1
  • Hamilton
    Ce-ti mai place locul 6 :)) !
    23 10
  • calificari
    aum sa-i vad pe fanii Mc Laren cum mai ii critica pe cei de la Ferrari.... doar 2 miimi si Alonso era primul...depinde in mare masura de start ...dar oricum cred ca fi o dubla Ferrari....si la asta ma refer si la locurile 2-3.
    20 2
  • ...............
    .................
    sper sa castige vettel......
    8 13
  • Hamilton
    Mclaren
    Fieraristilor in cursa o sa va kk pe voi ( k de fiecare data).
    McLaren sau RedBull or sa castige cu siguranta.

    Vodafone McLaren Mercedes - More than a Formula 1 Team
    5 33
  • hitler
    ,,g,,Hamilton
    numara pina la 6...apoi stai de vb cu noi!!!
    18 5
  • Alonso
    Ferrari
    Sa vedem maine, eu deja am pariat ca tu o sa abandonez :)
    8 12
  • rayn380
    .....
    Si eu m-am bucurat ca a luat Vettel pole-ul in detrimentul lui Alfonso. Mi-ar fi placut in schimb sa ia Massa pole-ul, nicidecum crying alonso....
    6 18
  • Cursa de maine si Alsconcso!
    Massa si Vettel au sanse sa castige maine dintre piloti. McLaren sunt oameni surprizelor asa ca nici eii nu sunt exclusi. In ceea ce priveste, alte specimene subevoluate care apar pe grila de start, unul in mod special, Alsconcso, sper sa abandoneze in cel mai umilitor mod cu putinta: Blocat pe grila de Start.
    Succes RedBull, Massa, McLaren si mai ales Mercedes, care are nevoie de o minune mare maine!
    6 22
  • Ma intreb ce minune s-a intampalt la Ferrari,de cum au revenit asa,dintr-o fata,in forta,fara sa anunte vreo schimbare la monoposturi...
    7 3
  • Admin
    Am inteles mesajul. Succes!
    0 8
  • Fanilor F1
    Sunteti de toata jena . Sa jigniti in felul acesta, nu e foarte placut si nu va face nici o cinste.
    19 0
  • andrei
    F1
    pariez pe alonzo.. defapt am si pariat:D
    11 1
  • salutare
    va comportati ca niste copii de clasa a 2-a!!!!voua nu va mai vine mintea la cap,nu va mai maturizati sau veti ramane toata viata la stadiul de pampers???
    @wholiviapart
    Ferrari a inregistrat progrese inca de la Valencia,numai ghinionul ia facut sa ia doar 4 pct in aceste curse,comparativ cu McLaren 63!!!
    11 0
  • Alonso
    Evolutia echipei Ferrari a fost previzibila prin prisma ultimelor curse,chiar daca ghinioanele pilotilor si greselile echipei tehnice s-au tinut lant.O sa fie o disputa echilibrata intre Red Bull, Ferrari si Mclaren...
    8 0
  • ferrari
    Sunt mari sanse sa castige Ferrari maine. Monopostul in regim de cursa e mai rapid decat a lui Vettel. Iar Vettel asta e mai arogant decat alonso si pe deasupra il mai domina si Weber. Cred ca masina lui Webber e potolita de mecanicii RBR ca alfel el era in pole.
    9 1
  • ctlnmihai
    Vettel obţine în extremis pole position-ul
    De data asta Ferrari a luat fata celor dela Mclaren in ceea ce priveste dezvoltarea monopostului..Sa speram totusi ca ca Mclaren vor reusi sa stranga totusi niste puncte importante in
    lupta ptr. ambele titluri..
    6 0
  • cursa
    Multe cuvinte urate despre Alonso.Sper sa va dea peste nas cu depasirea lui Vettel in primul viraj dublat de Massa si la sfarsitul cursei Weber pe locul 3.Asta pentru ca nu mi s-au acordat punctele nici la cursa trecuta ,nici acum in calificari -cam 8-900 pentru fiecare antrenament si calificari
    Asa,....sa moara si capra vecinului,ca doar suntem romani!!!!!!!!
    :)))))
    6 0
  • post
    @mad, mihai, toata stima pt posturi. Ferrari au o masina competitiva, insa Mclaren si Hamilton raman favoriti la titluri.
    5 0
  • Da, era clar inca de la Valencia ca Ferrari au recuperat foarte mult. Va fi o cursa foarte interesanta, mai ales daca ploua.
    3 0
  • meteo
    http://news.bbc.co.uk/weather/forecast/5018
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru