Vettel, optimist că poate face faţă atacului McLaren

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 10.06.2010
Deşi admite superioritatea monopostului McLaren la Montreal, Sebastian Vettel este optimist că poate obţine o performantă majoră.

Sistemul de ventilaţie F-duct şi motorul Mercedes foarte competitiv au transformat McLaren într-o mare favorită pentru Marele Premiu al Canadei din acest weekend.

Viziunea este împărtăşită atât de Lewis Hamilton, cât şi de şeful Red Bull, Christian Horner, însă Sebastian Vettel este încrezător în abilităţile sale de a obţine un rezultat pozitiv în Canada.

Germanul admite însă că McLaren este avantajată de configuraţia circuitul Gilles Villeneuve, motiv pentru care anticipează o luptă strânsă pentru victorie.

"Probabil că pe hârtie Montreal nu este cel mai bun circuit pentru noi, dar pe de altă parte monopostul nostru a fost foarte competitiv la fiecare cursă din acest an, aşa că putem merge acolo cu capul sus. Cred că McLaren va fi foarte puternică aici pentru că sistemul F-duct ar trebui să lucreze din nou foarte bine. Aşa că vom vedea, dar cred că avem o şansă bună şi vom încerca să câştigăm maximum de puncte", a declarat germanul.

Red Bull este singura echipă care a obţinut pole position-uri în primele şapte Mari premii ale sezonului, însă Vettel ocupa numai locul 5 în clasament la 15 puncte în spatele liderului şi coechipierului său, Mark Webber.

Via | Formula1.com | Foto: Red Bull

Comentarii (9)

  • primii 5 clasati
    In clasament se vede calitatea pilotului, facand o asociere intre calitatea masinii si punctaj. Practic cel mai bun iese Alonso. Masina Ferrari este cea mai slaba din primele 3 iar Alonso este pe locul 4. Corect? Acum mai este si intrebarea daca va mai fi acolo dupa cursa de duminica, pentru ca din declaratii se vede ca nu prea le-a reusit update-ul.
    10 3
  • .....
    ....sa nu ne imbatam cu apa rece.
    6 2
  • ...
    Baronu_Albastru sa nu uitam cate greseli a avut Alonso, fara acestea, acum era lider in clasament cu un avans mare de puncte, statea linistit. Dar... E om si el, greseste!
    Dintre primii 5, Alonso a muncti cel mai mult pentru acel loc si pentru toate punctele. Restul au venit cu o masina superioara si au dominat lejer.
    Sa nu uitam ca Ferrari este 100% made in italia:)) si niciodata nu vor fi sinceri, isi vor pregati "jucariile" singuri, departe de ceilalti si isi vor vedea de treaba lor, fara alte dezvaluiri. Din declaratii nu reiese nimic, dar cred ca au o surpriza prin "garaj" si o pastreaza pentru un moment cheie. Vor da ei o replica...
    7 3
  • ...
    Sa nu uitam ca Vettel ar fi avut cu 50 de puncte mai mult daca nu avea defectiuni tehnice in Bahrein si Australia
    7 1
  • mobius
    sperante
    Ma bucur ca sunt multi care vad lucrurile asa cum sunt. Alonso nu are o masina capabila sa lupte cu Red Bull si nici chiar cu McLaren. In ciuda ghinioanelor (as spune ca aceste ghinioane au fost mai mult greseli de strategie) si a greselilor sale personale, (nu imi pot explica de ce dar, a gresit mai mult decat in toata activitatea sa in F1), Alonso, se afla cu monopostul Ferrari pe locul 4 si este in inca in lupta pentru titlu. Problema se afla, sunt convins, la Ferrari si se numeste Domenicali. Sper insa ca sirul ghinioanelor si a greselilor sa se fi incheiat.
    3 2
  • ctlnmihai
    Vettel
    Vettel anul asta a fost depasit de Hamilton mai mereu..Pericolul mai mare il reprezinta Webber nu Mclaren
    1 1
  • ctlnmihai
    off topic -fanii Alonso..
    Fanii alonso au gasit scuza ..monopostul Ferrari nu e performant..Cand Hamilton se chinuia anul trecut cu monopostul Mclaren,aceiasi fani il criticau deoarece ,Hamy se plangea de monopost..Acelasi lucru il face si Alonso anul asta..si aceiasi fani clamau obiectivitatea opiniilor exprimate....ce usor se uita unele comm-uri
    0 4
  • ctlnmihai
    Vettel
    La orice ora din zi si din noapte Hamy e mai bun decat Vettel pe monoposturi egale
    0 3
  • @ctlnmihai
    Esti frate cu Mclaren_Mircea?Amandoi aveti aere de frustrati...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru