Vettel: "Pariul unei singure ieşiri pe circuit a fost ciudat"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 07.05.2011
Sebastian Vettel a admis că a fost ciudat să rămână în garaj în ultimele minute ale calificărilor, însă este încântat că a obţinut pole positionul pentru Marele Premiu al Turciei.

Sebastian Vettel a adoptat o strategie mai puţin obişnuită în ultima parte a calificărilor de la Istanbul, preferând să rămână în garaj după prima ieşire pe circuit pentru a salva un set de pneuri, întrucât a considerat că nu mai poate fi învins de niciun rival.

Strategia sa a dat roade, astfel că va pleca din pole position pentru a patra oară consecutiv în acest sezon, însă pilotul echipei Red Bull Racing a admis că situaţia a fost una foarte ciudată.

"Sunt foarte mulţumit de acest rezultat. Nu am avut o dimineaţă lipsită de griji, aşa că a trebuit să recuperăm. Îmi place circuitul, asta m-a ajutat şi a fost frumos că am fost capabil să revin în ritm fără atât de multe tururi. A fost amuzant că eu şi Mark Webber am decis să sărim peste a doua ieşire pe pista. A fost un sentiment ciudat. Ceilalţi sunt pe circuit şi ştii că te pot învinge. Poţi doar să-i urmăreşti, nu poţi să faci nimic. Este bine că am salvat un set de pneuri, dar este un sentiment ciudat", a declarat germanul la conferinţa de presă.

Coechipierul său Mark Webber a adoptat aceeaşi strategie şi a fost cu aproximativ patru zecimi mai lent decât Vettel, însă susţine că nu este îngrijorat de diferenţa dintre cei doi.

"Vettel a făcut o treabă grozavă astăzi şi ştim că este în formă maximă sâmbătă.Mi-ar fi plăcut să fiu mai aproape, dar aceste monoposturi sunt foarte complexe şi totul trebuie să decurgă bine pentru a parcurge tururile.

Acesta este cel mai bun rezultat posibil pentru echipă", a precizat australianul.

Anul trecut, Vettel şi Webber s-au acroşat în Marele Premiu al Turciei în lupta pentru victorie, însă australianul susţine că scenariul nu se va repeta şi duminică, chiar dacă cei doi pleacă de pe primele două locuri ale grilei de start. "Am învăţat mult de la anul trecut şi nu numai din acea situaţie. Aşa că dacă mâine vom concura unul împotriva celuilalt în anumite momente nu vom repeta ce am făcut anul trecut", a mai declarat el.

Marele Premiu al Turciei va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00.

Comentarii (2)

  • Vettel @ Red Bull
    Nu stiu daca toate problemele lor sunt adevarate sau sunt scenarii, insa au dovedit inca o data ca pot ucide concurenta. Maine o vor face inca o data :)
    8 7
  • daa..baby
    Prefer sa castige Rosberg. Cursa e o alta treaba. O sa vedem la start ce face baby Vettel.
    7 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru