Vettel: "Penalizarea împotriva lui Grosjean este prea dură"

de Daniel Popescu
Vineri, 07.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a atras atenţia că suspendarea lui Romain Grosjean la cursa de la Monza reprezintă o penalizare diferită de cea primită de alţi piloţi pentru incidente asemănătoare.

Cred că penalizarea lui Grosjean de a nu-l lăsa să concureze aici este foarte dură.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Sebastian Vettel a devenit vineri primul pilot care îi ia apărarea lui Romain Grosjean după accidentul provocat de pilotul echipei Lotus în cursa de la Spa-Francorchamps. Chiar dacă nu neagă gravitatea faptelor comise de francez, Vettel susţine că suspendarea acestuia din Formula 1 pentru o cursă reprezintă o pedeapsă disproporţionată comparativ cu cele primite de alţi piloţi pentru incidente asemănătoare.

"Probabil că este dificil pentru comisarii de cursă să stabilească pedeapsa corectă. Cred că penalizarea lui Grosjean de a nu-l lăsa să concureze aici este foarte dură. Întotdeauna încerci să găseşti o comparaţie: el a făcut asta şi acum a fost suspendat pentru o cursă. Altcineva a făcut asta, dar a primit un drive-through. Altcineva a făcut asta şi a primit o amendă de 10.000 de euro sau ceva de genul ăsta.

Aici apare uneori dificultatea pentru comisari, să decidă care este cea mai bună soluţie. Probabil că nu fiecare penalizare este potrivită la un moment dat", a declarat pilotul echipei Red Bull Racing la Monza.

Grosjean nu a fost la primul incident în acest sezon, însă comisarii de cursă şi-au justificat decizia dură prin faptul că francezul "a scos din cursă câţiva dintre piloţii care luptă pentru titlul mondial", şi anume Fernando Alonso şi Lewis Hamilton, lăsând impresia că decizia ar fi fost alta în cazul în care aceştia nu ar fi abandonat. Totuşi, există informaţii potrivit cărora comisarii de cursă au decis recent să înăsprească pedepsele pentru piloţii care provoacă astfel de incidente.

Pentru o echilibrare a penalizărilor din Formula 1, Vettel propune ca opiniile piloţilor de la întâlnirile tradiţionale din ziua de vineri a fiecărui Mare Premiu să capete o importanţă mai mare şi să nu mai fie doar consultative. "Cred că este foarte folositor să vorbim între noi, ceea ce şi facem în fiecare weekend la întâlnire, sau pur şi simplu când simţim că ceva nu este în regulă.

Sigur, nu este ceva ce vrei să auzi sau să vezi într-un weekend, dar cred că întâlnirile piloţilor pot fi destul de utile", a mai precizat el.

Via SkySports

Comentarii (13)

  • Grosjean era sa faca o tragedie cand masina lui a trecut aproape de capul lui Alonso si vine bou de Vettel sa spuna ca e prea dura suspendarea lui.
    24 19
  • Vettel vrea ca Grosjean sa mai repete odata performanta si sa-l mai scoata odata pe Alonso din cursa.
    38 13
  • E adevarat ce spune Vettel tinand cont de compararea pedepsei lui Grosjean cu a altora dar am placerea sa-i explic motivul pentru care s-a luat masura aceasta: n-a fost prima cauza de acest gen,nici a 2-a, nici a 3-a... astfel comisarii cauta sa indeparteze cat mai rapid "curajul" pilotilor de a mai da nastere unor astfel de accidente periculoase atat pentru ei cat si pentru pilotii ajunsi victimele cele mai rau afectate de greseala comisa.
    15 3
  • @Cyrus, m-ai facut sa rad de ma durea burta mai ales ca abia ma ridicasem de la masa =)) Cum ti-a venit in minte ideea, ca tare a fost?
    6 6
  • Speed, Vettel mi-a spus ca e mare pacat ca Grosjean nu va putea sa-l scota din cursa pe Alonso si la Monza, dar inca nu si-a pierdut speranta pentru celelalte curse ;)
    10 4
  • Cred ca daca era el in locul lui Alonso ori chiar Hamilton, nu mai dadea o astfel de declaratie, din contra...
    13 5
  • Individul asta se isteriza pe Narain, ii arata degetelul si il facea idiot si apoi castravete!Ii cerea capul pentru un acrosaj simplu, iar acum vine sa declare asa ceva!Din ce in ce mai stupid acest individ.Cum ar fi reactionat el in locul lui Alonso?
    14 7
  • mobius
    A constatat ca are o posibilitate facila de a castiga prin serviciul altora de a-i scoate din carti adversarii. Dovedeste inca o data ca este imatur, are un suflet mic, in acest sens este bine de vazut privirea si atitudinea sa in timpul ultimilor interviuri (de cind nu mai are rezultate), interviuri redate pe RTL. Privirea sa este furisa, are un zambet stramb si o mimica de copil prost prins cu soalda. Eu nu ma intreb cum a castigat doua titluri mondiale (ma gandesc ca partidele de table cu Bernie nu sunt intamplatoare), ma intreb cum este posibil asa ceva. Nu a fost nici o clipa peste coechipierul sau.
    9 7
  • Domnilor... hai sa fim sinceri de cate ori a primit asa ceva Hamilton acel (Feca) cand a genrat acidente . sa ne ramintim a depasit cand era el in sapte cu o tura. a depesit pe linia de pit si nimic nu i s-a intamplat. ce se intampla acolo ? da e adevarat e cam dur pt grojean dar hamilton are 2 perechi? oricum sper sa il mai ia odata pe idiottul ala de ham...
    6 6
  • Pai Karakatinian ala, chiar e un pilot de castravete. Si mi se pare corect sa se gandeasca sa abandoneze Alonso. Adica daca tu ai fi un pilot si ai fi pe locul 2 la 40 de puncte in spate, iar FIA modifica regulamentul ca echipa ta sa nu mai aiba niciun avantaj..te rogi sa se mai intample si asa ceva. CUm a fost in 2007 cu Hamilton care nu putea pierde campionatul si apoi intr-o cursa a abandonat si Kimi a fost iar in lupta. Asa ca sa fim realisti va rog. Nu cred ca ar vrea ca Alonso sa fie ranit...dar incidentele se intampla...daca nu avem incidente...nu mai este o cursa.
    7 3
  • Sa fie la voi,si dupa sa va aud,chiar as vrea o cursa adevarata,cu incidente,asa cum spui tu,dar cu Vettel abandonand!M ai aveti putin ci cersiti si 0.5 puncte,doar,doar iesiti in fata...
    2 4
  • Edu1904
    Cred ca daca era implicat nu mai auzeai de el mult timp
    1 3
  • Da, pentru ca putem. Daca voi vreti sa fiti mereu pe locul 2, problema voastra. Cred ca va place sa vedeti : "Infiti - Inspired Performance" .
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru