Vettel, penalizat cu 10 pozitii pe grila in Malaezia (+VIDEO)

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 29.03.2009
Sebastian Vettel va fi declasat cu 10 pozitii pe grila in cursa urmatoare din cauza ca a fost scos vinovat in urma duelului cu Robert Kubica.

Sebastian Vettel va fi declasat cu 10 pozitii pe grila de start a Marelui Premiu al Malaeziei, cursa care se va desfasura in cursul weekendului viitor la Sepang. Penalizarea vine dupa ce tanarul pilot german l-a lovit pe Robert Kubica in timp ce acestia se luptau roata la roata pentru pozitia a doua in cursa. In urma unui acrosaj cauzat de Vettel, ambii piloti au fost nevoiti sa se retraga din cursa, cu doar trei tururi inainte de final.

Stewarzii si-au motivat decizia prin faptul ca Vettel "a cauzat o coliziune si l-a impins pe un alt pilot in afar pistei". Pana la duelul cu Robert Kubica, Vettel reusise sa se mentina pe pozitia a doua inca din primii metri de dupa start.

"Eram pe locul al doilea si ma tineam foarte bine, insa la cateva tururi inainte de final am avut un incident stupid cu Robert. In momentul in care am inceput virajul eram in fata lui, insa nu am reusit sa mentin viteza pe viraj, Robert fiind mai rapid deoarece era incaltat cu pneuri dure. In momentul in care ne-am lovit el ma depasise deja cu cativa centimetri, insa pur si simplu nu am avut pe unde altundeva sa ies din viraj.

Nu am putut sa opresc masina sau sa virez la dreapta, iar forta centrifuga m-a aruncat in el. Poate ar fi fost mai bine sa il las si terminam cursa pe pozitia a treia, insa asta-i viata. Am incercat sa ma apar si, pana la mijlocul virajului, avusesem prim-planul. Nu am avut apoi destula aderenta pentru a reusi sa evit o coliziune. Imi pare rau pentru echipa si pentru Robert, pentru ca asta l-a scos din cursa", explica Vettel incidentul.

In urma coliziunii laterale dintre cei doi, Kubica a fost aruncat in afar pistei si a abandonat imediat, insa Sebastian Vettel a reusit sa ramana pe pista inca doua tururi, chiar daca roata stanga-fata ii atarna de bratele suspensiei. Din cauza ca a periclitat astfel buna desfasurare a cursei, incercand sa termine MP al Australiei, Vettel si Red Bull au fost amendati de comisarii de cursa cu 50.000 de dolari.


Comentarii (23)

  • ce tampenie exista in f1!!!
    Cum e posibil asa ceva ???? s-a vazut clar ca Robert efectiv s-a bagat in vettel ce decizie stupida!!!Mare e gradina Domnului.!!!
    0 0
  • Trist
    parerea mea este ca a fost un simplu accident de cursa. Nu cred ca Vettel sau Kubica au avut vreo vina. Nu merita penalizarea!
    0 0
  • poftim ?
    nu mi se pare normal, Vettel nu avea unde sa faca loc! Nu merita aceasta penalizare. Ok amenda este altceva si mi se pare corect dar penalizare 10 locuri in Malaezia mi se pare complet aiurea, pt ce ? pt simplul fapt ca a incercat sa isi apere locul ?
    0 0
  • @admin
    cand veti actualiza clasamentele(piloti-constructori)?
    0 0
  • La fel ca anul trecut....
    ei dau reguli pt favorizarea depasirilor iar apoi ii penalizeaza pe piloti pt acest lucru. P.S. jos cu aia de la tvr!!!!!
    0 0
  • Vettel penalizat
    Corecta penalizarea. S-a vazut clar ca la iesirea din viraj Kubica avea o jumatate de masina inainte iar Vettel a intrat intre rotile din fata si din spate dreapta ale monopostului lui Kubica. Sunt de acord ca nu intentionat (nu il consider ca pe Schumacher rauvoitor) s-a intamplat aceasta dar totusi un pilot de valoare, trebuie sa simta daca si cand trebuie sa forteze. Trebuie sa invete lectia, penalizarea primita este o pierdere mai mica (surmontabila) fata de pierderea suferita in cursa de azi, pierdere care nu este numai a lui.
    0 0
  • Vettel si Red Bull amendati
    Tot sportivitatea cere sa-ti respecti partenerii de competitie si sa nu-i obligi sa greseasca (Trulli a depasit sub drapel galben, pe Hamilton, dar mi s-a parut ca si pe Alonso), retragandu-te cu masina defecta de pe traseu, lucru care in final tot s-a intamplat. Am toata stima pentru Vettel, este un mare talent, dar a gresit. Face parte din categoria celor talentati, dar ridicat mai devreme decat trebuie in slavi.
    0 0
  • (ADY)
    Vettel daca mai face asemenea greseli nu o sa devina campion mondial curand:D
    0 0
  • (ADY)
    Dupa primele 2 curse cred ca va ramane cu 0 puncte
    0 0
  • @FIA
    prin aceste penalizari o sa descurajati pilotii sa mai depaseasca...decat sa fie retrogradati 10 pozitii gp urmator mai bine se multumesc cu pozitia unde sunt...a fost un simplu indicent de cursa....imi pare foarte rau pentru vettel...este unul dintre cei mai talentati piloti din f1 la ora actuala....cat despre cursa...a fost una frumoasa...pacat k cei de la ferrari nu au reusit sa termine cursa....mi-ar place sa repete rezultatele de anul trecu la constructori...pacat...Glock a avut astazi sange rece...a facut niste depsiri superbe
    0 0
  • da
    imi place mult Vettel dar a gresit.Era mult mai lent,nu avea rost sa insiste in a-si apara pozitia.Se vede clar pierde prim-planul si intra in masina lui kubica.E insa posibil sa nu fi avut prea mult control in viraj.
    0 0
  • iata
    Iata ca, din pacate, am dreptate ! Nimeni nu analizeaza incidentul de la start ! Oare de ce ? Acolo totul a fost corect ? Circ mare circ ! Sper ca macar Kubika sa revina cu picioarele pe pamant si sa repete performanta de la Melbourne. Sebi e tanar si e talentat. Va reveni si o sa vorbim de el mult si de bine. Pacat ca altii, si nu cei ce concureaza decid cine si cat trebuie pedepsit. Pacat. un nou sezon afectat de deciziile oficialilor incepe. Daca o tin asa pana la urma lumea se va satura sa se uite la circ la televizor. La circ merg cei ce accepta sa fie pacaliti din dorinta de a vedea pana unde se duce imaginatia unui prestidigitator.
    0 0
  • mda
    ce interesant....kubica a abandonat si anul trecut al melbourne tot cand mai eram cateva tururi...atunci din cauza lui nakajima...daca bine imi mai aduc eu de aminte
    0 0
  • ...
    Stie cineva regulamentul???, me refer la situatia: Vettel inca nu abandonase, SC a intrat pe pista iar ceilalti i-l depaseau pe Vettel, in cazul acesta ceilalti piloti nu ar trebui sanctionati???
    0 0
  • Putin ciudat accidentul
    Se observa (de la minutul 1:40 in sus) cum Kubica (aflat pe interior) ii rupe aripa fata lui Vettel care era deja urcat cu roata pe vibratoare. Penalizarea lui Vettel mi se pare destul de idioata din moment ce accidentul nu a fost cauzat de el , singura lui optiune fiind aceea de a merge pe aratura lasandu-i evident pozitia secunda lui Kubica.
    FIA incepe sa ne demonstreze ca nu doar la conducere are idioti. :)
    0 0
  • Dpp-hai s-o lasam
    nu stiu la ce te-ai uitat tu,se vede clar cum a gresit vettel,de fapt,a si recunoscut.Kubica se afla pe exterior,nu pe interiorul virajului!Mai nou ne pricepem foarte bine,nu doar la fotbal si femei.
    0 0
  • sau
    poate confunzi masinile:))
    0 0
  • @diesel08
    Observi ca te ataci aiurea , nu? N-am afirmat ca nu a gresit (inca nu e destul de experimentat) , insa penalizarea lui mi se pare ciudata.
    PS: Aparent nici tu nu stai prea rau . Asa ca fugi si uita-te la reluarea meciului(Romania - Serbia) , ca sigur "TU ai fi facut mai bine"
    0 0
  • sau
    lucrezi si tu la FIA si nu stim noi?
    0 0
  • amnezii locale
    Kubica nu era pe "interior" cum spui tu,si-ti recomand calduros sa-ti recitesti comm-ul:)si da,am revazut reluarea meciului imediat dupa recomandarea facuta de tine:)
    0 0
  • Mda
    Mda.....era destul de tarziu (23:28) si n-am realizat ca am scris "interior" in loc de "exterior" . Asta e greseala mea(nici nu mi-am recitit commentul decat acum 2-3 minute).

    PS: cred ca ai vrut sa zici "amnezii temporare" , dar asta e alta discutie :))
    0 0
  • :))
    :))esti un tip inteligent,si asta n-o fac gratuit;),mi-a placut "locale" ca duce mai mult spre metafora:)),iti doresc bafta in continuare!
    0 0
  • :))
    :)) o dam in offtopic :)) Rau de tot ! Ms la fel !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru