Vettel, penalizat cu cinci poziţii pe grila de start din Spania

de Daniel Popescu
Duminica, 11.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a fost penalizat cu cinci poziţii pe grila de start a cursei de la Barcelona după ce inginerii au decis să înlocuiască cutia de viteze. Pilotul echipei Red Bull va pleca de pe locul 15.

Esential 10 este locul ocupat de Sebastian Vettel in calificarile Marelui Premiu al Spaniei
15 este locul de pe care va pleca in cursa dupa penalizarea de cinci pozitii
Problemele de natură tehnică întâmpinate de Sebastian Vettel în Marele Premiu al Spaniei au continuat şi după sesiunea de calificări.

Cvadruplul campion mondial a ocupat doar locul 10 pe grila de start, întrucât nu a reuşit să parcurgă niciun tur cronometrat în ultima parte a calificărilor din cauza unei defecţiuni la cutia de viteze.

După calificări, inginerii au constatat că defecţiunea nu poate fi remediată, motiv pentru care au fost nevoiţi să înlocuiască componenta pe monopostul său.

Întrucât regulamentul prevede utilizarea unei cutii de viteze la şase Mari Premii consecutive, iar etapa spaniolă este doar a cincea din calendar, Vettel a fost penalizat cu cinci poziţii pe grila de start. În urma acestei decizii, pilotul echipei Red Bull Racing va lua startul în cursa de duminică doar de pe poziţia a 15-a.

Vettel a fost afectat de probleme încă din prima sesiune de antrenamente, când a parcurs doar patru tururi din cauza unor defecţiuni la sistemul electric care l-au împiedicat ulterior să ia startul în a doua sesiune.

Coechipierul său Daniel Ricciardo a avut parte de un weekend lipsit de griji şi a obţinut locul trei pe grila de start în spatele lui Lewis Hamilton şi Nico Rosberg de la Mercedes.

Via Red Bull

Comentarii (4)

  • Oh, cata rusine .....Cred ca va avea 4 ani de ghinion.
    6 12
  • webber
    12 6
  • coxilian
    Nasol cred ca are masina lui Webber. Go MCLaren Go AMG! trezirea tomatele si Williams.
    3 5
  • cat ghinion poate avea anul asta...
    8 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru