Vettel: "Pneurile rezistă mai mult decât ne aşteptam"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 25.03.2011
Sebastian Vettel susţine că pneurile Pirelli se degradează mai greu decât se aştepta primele sesiuni de antrenamente din Australia.

Degradarea rapidă a noilor pneuri Pirelli a reprezentat principalul subiect de discuţie înaintea sezonului, datorită implicaţiilor asupra strategiilor de cursă.

Lucrurile au stat însă semnificativ mai bine pe măsură ce piloţii au evaluat caracteristicile cauciucurilor în Australia, parţial datorită temperaturilor mai ridicate comparativ cu cele înregistrate în sesiunile de teste din iarna care tocmai a trecut. Astfel, Sebastian Vettel a dezvăluit că pneurile sale s-au comportat mai bine decât se aştepta, însă exclude varianta de a putea termina cursa de duminică cu o singură oprire la boxe.

"Cred că ne aşteptam la condiţii mai proaste aici în termeni de rezistenţă a pneurilor. Cred că această zi a fost folositoare şi ne-a ajutat să înţelegem ce trebuie să facem în cursa de duminică, iar asta este un lucru bun. Totuşi, nu putem concura cu o singură oprire la boxe. Cred că trebuie să intrăm la boxe de două ori, aşa că până la urmă vom afla duminica dacă circuitul se îmbunătăţeşte sau nu, pentru că asta am văzut şi în teste", a declarat germanul în cadrul unei conferinţe de presă.

Declaraţiile pilotului Red Bull se potrivesc cu cele făcute de reprezentaţii Pirelli, care anticipează doua sau cel mult trei opriri la boxe pe parcursul Marelui Premiu al Australiei.

Via | F1Fanatic

Comentarii (4)

  • rugaminte
    unde se pot vedea cursele, calificarile si antrenamentele anul acesta (posturi straine si site-uri) multumesc!
    2 1
  • mioara
    Dar este politicos si
    “Dacă Formula 1 nu merge pentru Sebastian, cu siguranţă poate obţine un job la fermă, pentru că învaţă repede”.

    Ma repet: dar este politicos si cedeaza intaietatea mai vechiului, care oricum si-a mancat malaiul! (vezi stralucirile efemere ale zilei; nu-i putinta si pace).
    2 3
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    O sa fie o surpriza cursa, pneurile nu merg exact cum se asteptau pilotii, de fapt o sa fie o mare surpiza evolutia lor in cursa :P Plus 2 variante merg foarte asemanator dar una dureaza mai mult iar asta s-a vazut atat in P1 cat si P2, la pilotii care testau asa ceva. Totusi urata idea cu aripa spate, pentru ca multi piloti au gresit din cauza ei, pentru ca trebuie sa apesi un buton (sau pedala) sa coboare si inca odata acel buton sa revina in pozitia initiala (asta in P si C, in Cursa se ridica automat din ce am inteles eu :P).
    1 3
  • salut
    @dany
    vipstand.net
    e transmisiunea BBC!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru