Vettel promite sa-si ia revansa in Australia

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 27.03.2010
Sebastian Vettel isi propune sa se revanseze in Australia dupa abandonul de anul trecut si dupa dezamagirea suferita in prima cursa a noului sezon.

Sebastian Vettel a doborat sambata in calificari recordul detinut de Michael Schumacher pe circuitul Albert Park din Melbourne, in contextul in care Red Bull a gestionat mai bine pneurile pe masura ce temperatura pistei a coborat. Ploaia a amenintat la un moment dat desfasurarea evenimentelor, insa germanul s-a impus fara probleme in calificari in ciuda unei mici erori survenite in ultimul viraj al circuitului.

"Cred ca am facut din nou un pas mare in calificari si am imbunatatit monopostul, iar in ultima sesiune marea intrebare a fost daca vine sau nu ploaia. Cred ca am pierdut putin timp in ultimul viraj, dar a fost un tur foarte, foarte bun. Sunt foarte fericit si rezultatul spune totul", a declarat el.

Marele Premiu al Australiei reprezinta o mare provocare pentru Vettel, in conditiile in care germanul are de luat doua revanse: una pentru abandonul suferit anul trecut la Melbourne in urma unui incident cu Robert Kubica, iar a doua pentru dezamagirea din Bahrain, cand a ratat victoria din cauza unei probele la motor.

"Cred ca cel mai important lucru este ca de data asta sa vedem steagul cu patratele.

Anul trecut am fost foarte aproape, la numai doua tururi. Acum stim ce se va intampla duminica, pentru ca toata lumea va avea mult combustibil. Monopostul va fi mai dificil de controlat si avem in fata o cursa lunga", a adaugat germanul.

Coechipierul sau Mark Webber a ratat pole position-ul pentru numai 0.116 secunde, insa australianul sustine ca este multumit de propria sa performanta. "Mi-a mers foarte, foarte bine astazi. Evident, nu sunt multumit de ordine, dar am avut o lupta grozava si maine dimineata voi fi fericit, pentru ca sunt intr-o pozitie buna pentru a avea o cursa decenta", a declarat el, confirmand ca nu a vrut sa riste foarte mult obtinerea primei pozitii.

Pe de alta parte, pilotul echipei Red Bull crede ca este dificil de stabilit o predictie pentru Marele Premiu al Australiei, din cauza probabilitatii mari de aparitie a Safety Car-ului. "Este extrem de greu sa faci predictii pentru duminica, din cauza circuitului si a vremii schimbatoare. exista posibilitatea sa apara Safety Car-ul si multe echipe mici si piloti neexperimentati trebuie sa se obisnuiasca cu acest circuit.

Nu cred ca vom vedea in clasamentul final ordinea primilor 10 din calificari", a mai precizat el.

Marele Premiu al Australiei va avea loc duminica, 28 martie, cu incepere de la ora 09:00.

Via | FIA

Comentarii (13)

  • succes Vettel!
    Nu-s fan Red Bull, dar pustiul asta merita victoria maine (mai ales dupa ghinionul din Bahrain)! Ii doresc succes!
    Altfel, e clar ca Red Bull e cea mai pregatita echipa la momentul actual.
    9 1
  • ctlnmihai
    marianescu
    Nici eu nu-s fan Red Bull ,dar echipa merita un un 1-2 in Australia..
    macar ca sa arate si fanilor Ferrari ce inseamna a domina. un grandprix
    7 3
  • @ctlnmihai
    Da... ai dreptate , daca nici McLaren nu e capabil!
    4 1
  • ctlnmihai
    Jolerto
    Ai dreptate ..Dar spre deosebire de unii fani Ferarri n-am spus ca Mclaren a dominat sau nu vreo cursa sau vreun grandprix..Cei de la Mclaren impreuna cu cei de la Mercedes mai au pana sa-i ajunga pe cei 2 din fata, Red Bull si Ferrari...Una e sa te clasezi pe primele 2 locuri in calificari ,si sa termini pe aceleasi poziti in cursa si alta e sa beneficiezi de un ghinion al adversarului cum s-a intamplat in Bahrain
    5 3
  • @ctlnmihai
    Da , numai ca uiti un mic detaliu , faptul ca Redbull nu a dominat in Bahrain , pur si simplu Vettel era mai rapid in calificari , dar la cursa respectiva Alonso era in urma lui tot timpul , la o distanta de 1,5 -2 sec , mai bine zi ca Ferrari Si Vettel le domina pe McL si Mercedes ca ei erau la o distanta de +20 sec
    2 4
  • ctlnmihai
    Jolerto
    A dominat si cursa chiar ...
    2 1
  • @ctlnmihai
    Cum zici tu...
    0 2
  • @ctlnmihai
    Oricum F1 nu este si nu va fi niciodata simplu si direct.... Nu echipa cea mai rapida castiga intotdeauna . Fiabilitatea , performanta , viteza si noroc formeaza F1 ....
    3 0
  • NeoGalaxy
    Parerea mea este ca maine vor domina cursa cei de la Ferrari. Asta nu inseamna ca celor de la McLaren nu le doresc numai abandonuri sau probleme la boxe, pentru sporirea spectacolului in curse pentru fanii McLaren, dar daca totusi va castiga Sebastian, ma voi bucura, chiar daca favoritii mei vor fii in urma lui. Evident, sunt sigur ca vor castiga cei de la Ferrari, desi nu sunt sigur daca ordinea este Fernando si Felipe sau Felipe si Fernando :P
    3 3
  • ghinioane sau erori
    Sunt cel putin nedumerit de modul unora de a judeca (sunt simpatizant Alonso, dar in acest comentariu incerc sa trec peste asta). Sunt foarte multi care spun ca Alonso Massa si Ferrari au profitat de problema pe care a avut-o Vettel. Foarte bine, ce ar fi vrut, sa nu o faca? Hamilton a profitat si el dar nu se leaga nimeni de asta asa cum de altfel este normal. Fiecare pilot in anumite momente a profitat de gresala sau ghinionul adversarului. Este legal, este sportiv, este normal si firesc. Mai mult decat atat, in cazul de fata cine garanteaza ca daca Vettel nu ar fi avut acea problema Alonso nu l-ar fi depasit totusi. Datele de cursa spun ca ar fi fost posibil. In privinta problemei pe care a avut-o pilotul german, as fi curios de ce natura a fost, pentru ca asa cum l-au depasit cei trei, ar fi avut timp sa o faca inca cel putin trei, care nu erau altii decat Rosberg, Schumacher si Button, lucru ce nu s-a intamplat pana la finalul cursei. Il consider pe Vettel unul dintre cei mai talentati piloti din F1, dar cred ca mai are cate ceva de invatat si cand spun asta ma gandesc ca problema pe care a avut-o in Bahrain ar fi putut sa fie o eroare tip Hamilton.
    4 0
  • victorie
    MERITA VETTEL SA CASTIGE MAINE....SI CAMPIONATUL 2010..daca v-a amintiti Schumi era asa de bun in 93-94-95....2006 :)
    0 1
  • Vettel
    Dupa cum se vede ,mai toata lumea vrea sa cistige Vettel.Pentru ca acest campionat sa fie disputat,si pentru frumusetea lui ,cred ca a venit timpul sa cistige Vettel
    3 2
  • massa
    Miine va cistiga Massuta,ca stie sa comunice cu echipa,cu inginerii,cu Alonso .....
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru