Vettel rămâne precaut după victoria din Australia

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.03.2011
Sebastian Vettel preferă să rămână cu picioarele pe pământ după succesul de la Melbourne şi speră ca Red Bull să utilizeze sistemul KERS în Malaezia.

Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Australiei la capătul unei curse pe care o dominat-o fără emoţii de la plecarea din pole position şi până la linia de sosire. Performanţa campionului mondial este cu atât mai importantă cu cât a venit pe fondul numeroaselor schimbări de regulament, cea mai vizibilă fiind numărul sporit de intrări la boxe.

Cu toate acestea, pilotul echipei Red Bull preferă să rămână cu picioarele pe pământ şi spune că cel mai important lucru este că a trecut linia de sosire pentru prima oară în patru tentative.

"Nu-mi place cuvântul 'dominant' în acest moment. Sâmbătă a fost o zi foarte bună pentru noi şi diferenţa de Lewis Hamilton şi McLaren a fost bună. Duminică am avut o cursă foarte bună, am câştigat multe puncte, ne-am bucurat, dar trebuie să luăm lucrurile pas cu pas. Va fi o luptă echilibrată, dar cel mai important lucru este să termeni. Monopostul a fost rapid din primul moment, dar a fost şi foarte fiabil", a declarat el la conferinţa de presă de după cursă.

Un alt lucru surprinzător în contextul performanţei sale a fost faptul că Red Bull nu a utilizat sistemul KERS pe tot parcursul Marelui Premiu.

Iniţial s-a speculat că austriecii dezvoltă un sistem KERS unic, însă Vettel a sugerat că echipa are anumite probleme de natură tehnică pe care speră să le remedieze până la următoarea etapă din Malaezia.

"Este ceva de care nu suntem mândri şi ar trebui să avem o soluţie pentru Malaezia. Nu te poţi baza doar pe un monopost bun, vrei orice spor de performanţă pe care îl poţi obţine pentru a fi mai rapid. KERS este unul dintre lucrurile elementare în acest an şi cu siguranţă există un beneficiu de performanţă prin utilizarea acestuia", a mai precizat el.

Via | Reuters

Comentarii (2)

  • Totusi tebuie remarcat ca Vettel a zburat la victorie dar Webber nu a reusit sa se aproprie de Petrov. Pe seama carui fapt se pune aceasta nereusita ? Strategia dupa parerea mea si startul poate putin ratat
    0 0
  • a fost ceva cu masina lui Weber care a sucombat imediat dupa sosire ,exclus sabotaj
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru