Vettel rămâne precaut înaintea cursei de duminică

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 26.03.2011
Sebastian Vettel rămâne precaut în privinţa şanselor la victorie în cursa de la Melbourne, în special datorită schimbărilor anticipate în privinţa strategiilor pentru pneuri.

Sebastian Vettel a devenit principalul favorit la victorie în Marele Premiu al Australiei după ce a obţinut pole position-ul într-o manieră foarte convingătoare, fiind cu opt zecimi de secundă mai rapid decât Lewis Hamilton (McLaren).

Deşi este încântat de performanţa obţinută, pilotul echipei Red Bull rămâne precaut înaintea cursei şi spune că cel mai important lucru este să ajungă la linia de sosire, după ce anul trecut a ratat victoria din cauza unor defecţiuni tehnice.

"Am făcut primul pas şi este bine să începem sezonul în acest mod. A fost o plăcere, am fost foarte rapid şi mulţumit de rezultat, dar avem zero puncte la fel ca toţi ceilalţi. Cred că esenţial este să termin cursa şi să văd steagul cu pătratele. Anul trecut am abandonat la jumătate, dar sunt încrezător pentru că ne-am pregătit foarte bine în iarnă şi nu am avut probleme de fiabilitate", a declarat germanul la conferinţa de presă de după calificări.

Principalul punct de reper pentru cursă va fi strategia pe care o va adopta fiecare pilot, ca urmare a faptului că noile pneuri Pirelli vor necesita două sau trei opriri la boxe.

Vettel s-a alăturat însă piloţilor care consideră că pneurie vor fi mai rezistente în curse decât se anticipa iniţial după testele din iarnă.

"Cursa de mâine va fi dificilă, o cursă în necunoscut, dar putem oarecum să ghicim cum se vor comporta pneurile. Când am venit aici am fost suprinsi de cât de bine lucrează pneurile pe un tur şi, de asemenea, am văzut vineri, cu puţin mai mult combustibil, că lucrurile arată promiţător pentru duminică (n.r - pe stinturi lungi)", a mai precizat el.

Red Bull a confirmat că nici Vettel, nici coechipierul sau Mark Webber nu au utilizat sistemul KERS în calificări.

Via | Red Bull

Comentarii (6)

  • bishuc
    Nimeni nu stie nimic in privinta pneurilor
    Asta va face diferenta. Daca ploua castiga McLaren...
    3 7
  • salutare
    e anormala masina RedBull in special la aripa fata!Nu este de la suspensii cred ca au unsistem de namevra la pedala,care coboara nasul masinii in jos!Stau si ma intreb,numai asa pot castiga cei de la RedBull,fentand regulamentele?
    1 7
  • @mad79
    Fanii McLaren sunt cam frustrati banuiesc? Echipa lor e cea mai corecta si niciodata nu a incalcat regulamentul...Aripa fata RBR a trecut toate testele FIA, dar poate ca cei de la FIA au nevoie de o minte luminata care comenteaza aici pe site ca sa gaseasca neregularitati la masina campioana mondiala :)))
    5 2
  • salutare
    @bernd
    ai ochelari de cal sau te faci ca nu vezi diferenta din poza aceasta:http://twitpic.com/4dfbx3
    nu este nici o frustrare pe mine,nu vorbesc de altii,dar eu ma simt bine in pielea mea!
    0 3
  • @bernd
    mad79 are dreptate!Am vazut si eu pozele si ceva este IN MARE NEREGULA CU ARIPA AIA FATA!!!Se pare RBR si Vettel nu pot castiga decat trisand.
    0 2
  • adevarul dupa agatha christie
    Asa e...numai FIA nu a remarcat... e grav asta...chiar imi lipseste singurul fan obiectiv de aici-Diesel08...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru