Vettel: "Red Bull nu va domina sezonul 2012"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 06.02.2012
Sebastian Vettel susţine că modificările regulamentului tehnic vor împiedica Red Bull Racing să domine sezonul aşa cum a făcut-o anul trecut.

Adrian Newey şi-a exprimat luni frustrarea cu privire la noul regulament tehnic pentru sistemul de evacuare, care a obligat practic Red Bull Racing să piardă cel mai important avantaj de anul trecut: gardă la sol ridicată datorită poziţiei sistemului de evacuare.

Opinia acestuia este susţinută şi de Sebastian Vettel, care a exclus posibilitatea de a domina Formula 1 într-o manieră asemănătoare cu cea de anul trecut, când a obţinut 11 victorii şi 15 pole position-uri în numai 19 etape.

"Uitându-mă la monoposturi, designerii nu au avut prea mult spaţiu de manevră pentru a găsi ceva. În ultimi doi ani am avut două elemente cheie care ne-au fost luate: dublu-eleronul şi, în acest an, sistemul de jurul evacuărilor. Ne lipseşte asta şi prin urmare cred că este dificil să creem o diferenţă. Evident, sperăm ca monopostul nostru să fie mai bun decât toate celelalte, dar este dificil. Cred că monoposturile vor fi în mare parte similare, iar diferenţele chiar mai mici decât până.

Cred că va fi foarte, foarte echilibrat în acest an şi orice altceva ar fi o surpriză", a precizat dublul campion mondial.

Între timp, coechipierul său Mark Webber insistă că este pregătit să revină după un sezon dezamăgitor şi să obţină rezultate mai bune în acest an.

"Când nu obţii totul dintr-o anumită situaţie, vrei să revii şi să faci o treabă mai bună. Stacheta a fost stabilită foarte, foarte sus în ultimele sezoane şi este o provocare pe care o aştept cu nerăbdare. Am avut o iarnă foarte bună şi m-am pregătit pentru acest sezon cât de bine am putut, aşa că aştept noul sezon, aştept să particip în cursă. Putem vorbi mult despre asta, dar trebuie să revenim pe circuit", a precizat el.

Via | Red Bull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru