Vettel: "Sistemul F-duct a contribuit la pole position"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 26.06.2010
Sebastian Vettel crede că noul sistem F-duct utilizat în calificările de la Valencia l-au ajutat să obţină pole positionul in Marele Premiu al Europei.

Red Bull Racing a utilizat în premieră în calificări noul sistem de ventilaţie F-duct, iar echipa a reuşit dubla pe un circuit pe care rivalii de la McLaren erau consideraţi favoriţi.

La finalul calificărilor, Sebastian Vettel a admis că o parte din această performantă se datorează noului sistem de ventilaţie şi consideră că aceasta componentă va juca un rol şi mai important în cursa de duminică.

"Este bine. Aceste două circuite din Canada şi de la Valencia nu ar trebui să fie foarte bune pentru noi, aşa că este bine să obţinem pole positionul, iar monopostul arata bine. Sunt foarte fericit, pentru că a fost dificil, mai ales că am reintrodus F-duct şi multe alte lucruri pe monopost, iar unii dintre mecanicii au dormit doar o oră".

"Probabil că avantajul (n.r - F-duct) nu este atât de mare, dar simţim diferenţa. Aţi văzut cât de mult a câştigat McLaren datorită lui, iar noi învăţăm cu fiecare tur. Vineri nu eram prea mulţumiţi, dar pe parcursul nopţii am făcut un nou pas.

Eram în faţa monitoarelor pentru a vedea cum să-l reglăm şi să-l facem mai bun.Şi datorită acestuia sunt într-o poziţie bună pentru cursa de duminică", a declarat germanul la conferinţa de presă de după calificări.

Coechipierul sau Mark Webber va lua startul în cursa de pe locul doi.

Via | FIA

Comentarii (4)

  • marcovici
    f-duct
    foarte interesant mi se pare faptul ca aceasta echipa reusteste din prima sau hai sa zicem din a-2-a acest sistem f-ducta sa il faca super valabil iar mercedes gp se chinuie de luni bune cu ...x... variante si tot degeaba. ceva nu merge acolo...
    6 0
  • pt. redactie
    ati incurcat pozele de la Barcelona cu cea de la Valencia la circuite, remediati aceasta mica problema ca va pune intr-o umbra proasta.
    2 3
  • cursa
    Greu de ajuns acest Red Bull, fac o treaba foarte buna in continuare. Ma asteptam ca Ferrari sa fie mai sus in calificari, un pas a fost facut insa mai e de lucru. Sper ca la start sa se intample ceva bun. Cursa nu va fi ca in Canada, vom vedea cine stie mai bine sa-si gestioneze pneurile si cam atat. Succes!
    4 0
  • red bull
    greu de batut azi cele doua Red Bull. Singura sansa ar fi sa aiba iar probleme cu cutia de viteze, sau ceva incident la pitstop-uri alfel vor castiga. singura sansa pentru lewis este sa auzim un team radio a lui Vettel: "Pit stop, Sebastian, gearbox is not running any more. pit stop, gearbox has failed." Lasand gluma la o parte, daca chiar nu au nici o problema mecanica castiga Red Bull. Nu le doresc raul celor de la Red Bull doar am glumit avand in vedere afinitatea lor pentru problemele la cutia de viteze.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru