Vettel sugerează că a ignorat ordinul de a abandona în Malaysia

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 28.03.2012
Sebastian Vettel a lăsat să se înţeleagă că a ignorat în mod deliberat solicitarea echipei Red Bull de a abandona în finalul cursei de la Sepang.

Sebastian Vettel concura pe locul 11 în Marele Premiu al Malaysiei în momentul în care oficialii Red Bull i-au solicitat în mod repetat să abandoneze şi să retragă monopostul la boxe din cauza unor deficiente la partea din spate a acestuia în urma acroşajului cu Narain Karthikeyan.

Oficial, germanul nu a restras monopostul la boxe din cauza unei defecţiuni radio care l-a împiedicat să comunice cu inginerul său, însă dublul campion mondial a dezvăluit ulterior că singura sa intenţie a fost să vadă steagul cu pătratele.

"Sigur că poţi salva monopostul, dar am vrut să văd steagul cu pătratele. Cred că aşa ar trebui să fie", a declarat el.

În plus, inginerii Red Bull au apelat la metoda tradiţională de a afişa o pancartă în pitwall în momentul în care germanul trecea pe linia de start-sosire, tocmai pentru a fi siguri că accesta a recepţionat mesajul.

Conform regulamentului tehnic, în cazul unui abandon echipa are posibilitatea de a înlocui cutia de viteze fără să suporte o penalizare de cinci poziţii pe grila de start, motiv pentru care se speculează că Red Bull intenţiona să înlocuiască aceasta componentă pe monopostul lui Vettel după cursa de la Sepang.

Situaţia va fi analizată de Red Bull spre finalul acestei săptămâni, când Vettel va purta o discuţie cu Christian Horner, şeful echipei austriece, înainte de a testa în simulator circuitului de la Shanghia, gazda următoarei etape de Formula 1.

Via | GMM

Comentarii (3)

  • nu, ca e si cam incuiat tipul. Sa faca o poza cu steagul cu patratele si sa se tot uite, dar nu cand depinde o intreaga echipa de moftul lui.
    Acuma daca va fi retrogradat 5 pozitii si mai rau sa-l coste castigarea campionatului aceasta nazbatie.
    Schumacher (idolul lui) nu asa a castigat 7 titluri....
    13 3
  • M S C
    La preima cursa a abandonat oare de ce ...........? Nu din acelasi motiv ca sa nu piarda 5 pozitii pe grila la uramatoarea cursa?
    8 1
  • rectificare
    prima scz
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru