Vettel, tradat de franele monopostului Red Bull

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 10.05.2010
Sebastian Vettel a confirmat ca a ramas fara franele stanga-fata in ultimele tururi ale cursei de la Barcelona.

Sebastian Vettel a fost lovit din nou de defectiuni tehnice la monopostul Red Bull RB6, de data aceasta in Marele Premiu al Spaniei.

Desi a plecat de pe locul 2 al grilei de start, germanul a fost la un pas sa rateze prezenta pe podium din cauza unui trafic aglomerat la primul pitstop si a unor probleme la frane.

Primele probleme au aparut la efectuarea primului schimb de pneuri, cand germanul a trebuit sa astepte trecerea a doi piloti pe linia boxelor inainte ca mecanicii sa ii dea cale libera spre circuit, eveniment in urma caruia a pierdut locul 2 in favoarea lui Lewis Hamilton.

“Am avut un pitstop lent si a trebuit sa astept la boxe sa treaca un pilot Ferrari, iar apoi a intrat si Jenson Button, asa ca oprirea a parut foarte lunga. Am pierdut teren si locul 2. La iesire am fost aproape de Hamilton, dar a fost imposibil sa-l depasesc”, a declarat Vettel la finalul cursei.

Spre finalul cursei, monopostul RB6 pilotat de Vettel a avut o defectiune la franele stanga-fata, care l-a retrogradat pana pe locul 4 in spatele lui Fernando Alonso, insa germanul a revenit pe podium dupa abandonul din ultimul moment suferit de Hamilton.

“Cu 15 tururi inainte de final, am pierdut freanele stanga-fata si a trebuit sa fiu precaut. Am avut noroc ca a existat o distanta mare fata de Michael Schumacher”, a explicat el.

La scurt timp dupa ce a simtit probleme la frane, Vettel a intrat la boxe, iar echipa a analizat situatia, insa nu a putut face nimic pentru remedierea defectiunii. “Din precautie, am facut un pitstop pentru a ne uita la discurile de frana. Erau inca acolo, dar erau putin deteriorate si a fost vorba doar despre mentinerea ritmului pana la finalul cursei”, a precizat Christian Horner, seful echipei Red Bull Racing.

Cele 15 puncte cucerite in Spania i-au permis lui Vettel sa urce pe locul 3 in clasamentul general, la numai 10 puncte in urma liderului Jenson Button.

Via | Red Bull

Comentarii (4)

  • raluca
    ..tradat de frane
    Fiabilitatea Red Bull sau lipsa de experienta a lui Vettel?
    10 9
  • F1_alonso
    Vettel
    Eu cred ca gresesti raluca,in nici-un caz lipsa de experienta.
    10 3
  • raluca
    Vettel
    Pai cum iti explici ca doar lui Vettel i se intampla? Eu nu cred in coincidente. Foarte bun in calificari, insa in curse n-a aratat inca suficient. Dac-o tine tot asa Webber i-o ia inainte.
    11 5
  • Vettel
    Webber nu merge nici el chiar asa de bine in toate cursele,deci cred ca este vorba in principal de fiabilitate si constanta in pregatirea masinii.Si apoi norocul sau ghinionul mai se duce si la altii.Ce sa spunem de Ham care a patit-o cind ii era lumea mai draga,si care a facut o cursa excelenta,s-au de Alonso care a obtinut maxim posibil pe necazurile celorlalti si a pilotat excelent si eficient ?
    18 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru