Vettel va pleca din pole position in Marele Premiu al Australiei

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 27.03.2010
Sebastian Vettel a obtinut pole position-ul in Marele Premiu al Australiei si va pleca din fata coechipierului sau de la Red Bull, Mark Webber.

Red Bull Racing a demonstrat ca detine unul dintre cele mai rapide monoposturi din acest sezon competitional, dupa ce a confirmat rezultatele obtinute in prima etapa din Bahrain.

Sebastian Vettel a obtinut la Melbourne al doilea pole position consecutiv din acest sezon, iar performanta germanului in varsta de 22 de ani a fost completata de coechipierul sau de la Red Bull Racing, Mark Webber. De altfel, favoritul publicului local se afla la cea mai buna performanta in Marele Premiu al tarii sale, insa va trebui sa confirme acest rezultat si in cursa de duminica.

Ferrari se mentine insa in apropierea celor de la Red Bull, dupa ce Fernando Alonso a stabilit al treilea timp al sesiunii, in timp ce coechipierul sau Felipe Massa va lua startul de pe locul 5. McLaren s-a intercalat intre cei doi piloti Ferrari pe locul 4 prin Jenson Button, echipa fiind vaduvita de absenta lui Lewis Hamilton din Q3.

Nico Rosberg s-a impus si de aceasta data in fata lui Michael Schumacher, cei doi piloti ai echipei Mercedes GP urmand sa plece de pe locurile 6 si, respectiv, 7. Williams, Renault si Force India au reusit sa patrunda in top 10 prin cate un pilot, Rubens Barrichello pozitionandu-se pe locul 8 in fata lui Robert Kubica si Adrian Sutil.

Lewis Hamilton a reprezentat supriza negativa a celei de-a doua parti a calificarilor.

Campionul mondial din sezonul 2008 a fost eliminat si va pleca doar de pe locul 11 al grilei de start, in urma unor probleme inca neidentificate care l-au impiedicat sa stabileasca un timp competitiv.

Britanicul va fi acompaniat pe a sasea linie de Sebastien Buemi, in timp ce Vitantonio Liuzzi a obtinut un loc 13 la volanul unui monopost Force India. La randul lor, cei de la BMW-Sauber au confirmat ca nu sunt intr-o forma foarte buna in acest debut de sezon, in ciuda rezultatelor promitatoare obtinute in testele din iarna. Pedro de la Rosa va lua startul de pe locul 14, in timp ce Kamui Kobayashi a stabilit al 16-lea timp, nu inainte de a pierde controlul volanului intr-un tur rapid de pista. Nico Hulkenberg s-a intercalat intre cei doi pe locul 15, in timp ce Jaime Alguersuari, cel mai tanar pilot din istoria Formulei 1, va lua startul de pe locul 17.

Asa cum se anticipa, cei sase piloti apartinand noilor echipe au fost eliminati in prima parte a calificarilor. Singurul pilot al unei echipa traditionale care a ratat prezenta in Q2 a fost Vitaly Petrov, pilotul echipei Renault urmand sa plece de pe locul 18 dupa ce a iesit usor in decor in ultimul tur rapid de pista.

Lotus F1 Racing a monopolizat penultima linie a grilei de start prin Heikki Kovalainen (19) si Jarno Trulli (20). Echipa condusa de Mike Gascoyne nu si-a atins inca obiectivul de a lupta de la egal la egal cu echipele traditionale ale Formulei 1, insa a demonstrat ca ramane cu o clasa peste cei de la Virgin si Hispania.

Virgin Racing nu a reusit nici de aceasta data sa-i invinga pe cei de la Lotus, astfel ca Timo Glock va pleca doar de pe locul 21 si va fi urmat de coechipierul sau Luca di Grassi. Hispania Racing continua sa fie cea mai slaba echipa din Formula 1 si va ocupa ultima linie a grilei de start prin Bruno Senna (23) si Karun Chandhok (24).

Clasamentul complet al calificarilor este disponibil aici.

Comentarii (39)

  • ctlnmihai
    Vettel va pleca din pole position in Marele Premiu al Australiei
    Felicitari Red Bull ..s-a dovedit din nou ca Red Bull e echipa de batut si nu Ferrari dupa si-ar fi dorit unii..Felicitari Button ,dezamagitor Lewis
    13 8
  • ctlnmihai
    Vettel va pleca din pole position in Marele Premiu al Australiei
    * dupa cum
    3 3
  • Pole
    Ma bucur pentru Seb. Ii tin pumnii maine sa reuseasca de data asta. In afara de Hamilton, ordinea pe grila e cea care se pare ca ne va obisnui anul acesta. Fara surprize majore!
    13 1
  • @ctlnmihai
    las-o mai moale vere, din cate stiu eu punctele care conteaza pentru campionat se dau in cursa, nu in calificari... asa ca chill out si mai vedem dupa cursa care e echipa de batut...
    5 9
  • ctlnmihai
    Vettel va pleca din pole position in Marele Premiu al Australiei
    Eu sper sa nu devina o obisnuinta..
    5 3
  • ctlnmihai
    BurningFlame
    suntem rude si nu ne cunoastem??
    5 6
  • Haha
    Se pare ca Schumi a fost la biroul lui Alonso.
    http://www.motorsportal.hu/galeria/34329Michael%20Schumacher%20Fernando%20Alonso.jpg
    5 0
  • @bad link
    http://www.motorsportal.hu/f1/schumacher-alonso-irodajaban-jart-c31968.html
    4 0
  • @admini
    EROARE GRAVA IN SISTEMUL DE MANAGAMENT AL ECHIPELOR: in cazul in care ai apucat sa selectezi un pilot/echipa pentru un eveniment oficial, nu mai poti decat sa-l inlocuiesti cu alt pilot/echipa (in cazul cursei, nu mai poti sa-l inlocuiesti cu nimic, ceilalti piloti/echipe fiind deja selectati pentru evenimentele anterioare)... acest lucru ESTE EXTREM DE GRAV, IN SPECIAL IN CAZUL ALCATUIRII ECHIPEI PENTRU CURSA, deoarece in cursa se pot primi si puncte minus pentru abandonuri, iar unii useri poate vor sa lase anumiti piloti necompletati (in special cei din ultimele grupe valorice). ASTEPT O SOLUTIONARE RAPIDA A PROBLEMEI!
    1 8
  • o mica corectie
    MANAGEMENT :)
    1 2
  • @BurningFlame
    Citeste si tu regulamentul inainte de a adaugarea comentariilor nostime cu CAPS.... :)
    4 1
  • -a
    0 1
  • NeoGalaxy
    Interesante calificari, cel putin mie mi-au placut foarte mult! Asteptam si cursa si dubla celor de la Ferrari! In rest, Formula 1 este un sport pentru pasionati si nu pentru cei multi. Spectacolul in orice sport nu este dat de abandonuri, de greseli ci de perfectiunea programului sau a talentului pe care il arata concurentii. Cine doreste spectacol in Formula 1 si nu se bucura de ce se intampla pe pista, din pacate nu intelege sportul si exista putine sanse de a-l intelege vre-odata. Si patinajul este plicitisitor pentru cine nu-l poate aprecia la fel si dansul, fotbalul si asa mai departe. Asta nu inseamna decat ca unele sporturi sau ramuri ale sportului sunt pentru mase si unule sunt pentru cunoscatori.
    5 10
  • @BurningFlame
    Ai citit regulamentul editiei din 2010? Se pare ca nu, altfel ai fi stiu ca un pilot poate fi ales pentru un singur eveniment oficial. Cu alte cuvinte, daca l-ai ales pe Vettel in calificari, nu-l mai poti alege pentru niciun alt eveniment. Acelasi lucru este valabil si pentru echipe.
    7 1
  • Noile echipe
    Pentru cei care dupa prima etapa nu se mai opreau din comentarii negative legate de noile echipe - LOTUS, VIRGIN si in special HRT - cred ca ati observat ca timpii lor s-au ameliorat .(Lotus undeva la 4s, Virgin la 5s si HRT deja este f aproape de ei).
    2 1
  • coman norbert
    hamilton
    s-a infundat strecuratoarea lui Hamilton. Baiatului asta nu-i plac macaroanele, tine regim bazat pe banane. In loc de strecuratoare mai bine-i puneau un cocotier, sa aiba ceva racoritoare (lapte de cocos) in timpul cursei ca precis uraste si energizantele.
    3 5
  • @Daniel Popescu
    ceea ce a zis BurningFlame nu tine de regulament...pb lui (care de altfel am semnalat-o si eu acum vreo 2 saptamani fara sa fiu bagat in seama) e asa: ai selectat un item dintr-o grupa valorica (nu conteaza daca e de piloti sau echipe) - cum poti sa deselectezi un item pentru a nu ramane cu niciunul??? (ex: din ultima grupa valorica a pilotilor il aleg pe X, dar imi dau seama ca pentru cursa nu mai vreau pe nimeni din acea grupa; decat sa iau - puncte mai bine nu iau nimic...deci cum se rezolva asta?)
    merci.
    1 0
  • @corectare
    *cum poti sa deselectezi un item pentru a nu ramane cu vreunul???
    1 0
  • @machopiciu
    eu il selectez itemul respectiv la un alt eveniment , deci il schimb cu un alt item , dupa care fac shimbarile necesare , si cam atat...
    1 0
  • @machopiciu
    Selecteaza pilotul respectiv pentru un alt eveniment, in cazul in care niciunul dintre cele doua evenimente in discutie nu au inceput.

    De ex: Il alegi pe di Grassi pentru antrenamente 1, dar ulterior decizi sa mizezi pe el in antrenamente 2. Trebuie doar sa il selectezi pe di Grassi in antrenamente 2, moment in care pentru antrenamente 1 nu vei mai avea niciun pilot selectat. Rationamentul este valabil daca AL1 si A2L nu au inceput inca.
    2 1
  • @Jolerto
    de acord cu tine...se poate schimba cu alt item disponibil nu zic nu. DAR nu asta era problema...odata ce ai selectat un item nu mai poti reveni la starea initiala de a nu mai avea nici un item selectat (si asta poate face din cand in cand parte din strategia fiecaruia). e un mic bug sau o mica lipsa a functionalitatii listei de items de pe o grupa...
    1 1
  • @Daniel Popescu
    de acord cu tine pana la un punct...daca a mai ramas numai cursa? atunci ce fac? cum pot ca il locul lui di Grassi sa nu mai am pe nimeni? e necesar un nou item (care sa fie de genul NONE, EMPTY, etc.) in fiecare lista de items. e asa mare scofala sa se mai bage asa ceva in managmentul items-urilor?
    1 2
  • @machopiciu
    Da , la asta se zice "it's part of the game" ;)
    0 2
  • tabel
    De ce nu faceti un tabel cu locul pe grila de start si timpii obtinuti in calificari....ar fi mult mai usor de urmarit
    3 0
  • ............
    ............
    sper sa bata vettel....merita asta dupa ce i sa intamplat in Bahrain
    5 1
  • Nr1
    Kimi ramane adevaratul campion. Forza Kimi.
    3 4
  • S. Vettel ... va fi campionul de anul asta ...
    BRAVO Vettel ... se pare ca NeoGalaxy nu ai pariat pe echipa castigatoare , o dubla ferari are tot atatea sanse de reusita ca o victorie m. Schumacher ... nu cred ca vor avea mari probleme cei de la RBR sa ia campionatul si la echipe si la driveri asa ca fosti campioni trebuie sa mai amane marirea numarului de titluri ... iar pt cei de la MClaren ... sunteti de toata jena .... daca nu faceti fata pe pista , ori furati ceva, ori acuzati pe cineva ...
    6 1
  • ctlnmihai
    Sepu
    1.Red Bull chiar daca va castiga anul acesta titlul mai are cale lunga pana sa intre in istoria F 1
    2.Referitor la acuzatii cei de la Red Bull i-au intrecut pe cei de la Ferrari in ceea ce priveste acuzatiile si practic ei au inceput sa se plangaprimii desi erau constienti de performantele monopostului lor
    2 2
  • marian06
    in bahrain (prima cursa) daca se aplica regula de 107% nu se calificau ambele masini HRT, daca se aplica in australia nu se calificau ambele HRT + Lucas di Grassi (timpi sunt mai apropiati dar circuitul este cu 0.996 km mai mic) de aici diferenta de timp mai mica
    1 0
  • Calificari - Acuzatii Schumacher Alonso
    Se pare ca Schumacher a avut de lamurit cateva aspecte legate de incetinirea neamtului de catre spaniol in turul rapid de calificare. Iar modul lui Schumacher de a se lamuri a fost extrem de nepotrivit, repezindu-se spre monopostul Ferrari la finalul calificarilor si cerand explicatii, Alonso neapucand nici macar sa se ridice din masina. Aceeasi problema se pare ca Schumacher o are si cu Hamilton. Cam urat mai ales ca Schumacher i-l acuza pe Alonso ca ar fi incetinit in baza unor ordine de echipa venite ca urmare a faptului ca Schumacher se afla intr-un tur foarte rapid.

    Incep scandalurile! Interesant! Putin circ in MArele Circ era imposibil sa lipseasca!
    4 2
  • NeoGalaxy
    @Sepu: Nu cred ca am pariat pe echipa gresita :) Dar evident, discutam maine ca sa nu zici ca imi bat gura degeaba :) Sau stai... sa-ti zic cine va castiga maine si cine va abandona? Discutam maine la 11:00 :))) Campionatul este lung rau dar punctele astea conteaza, cine este cel mai constant acela va castiga zice moi moi :)
    1 3
  • ...
    bravo vettel. bravo. un talent atata tot. a batut recordul pistei. in 2004 a scos 1.24.125. si webber si alonso au batut recordul pistei. bravo. poate face alonso o figura frumoasa
    1 1
  • @jolerto, @daniel popescu
    foarte frumoase raspunsurile voastre, de oameni culti, m-au dat pe spate... singura mea intrebare este daca voi 2 percepeti corect limba romana sau trebuie sa va desenez.... deci, ma repet, am explicat foarte clar ca este important sa existe optiunea ca odata selectat un pilot/echipa, sa-l si poti deselecta ulterior fara sa fie necesara alegerea neaparata a altui pilot in loc... in alcatuirea echipei pentru cursa acest lucru devine crucial, intrucat de exemplu poate doresc sa las neselectat un pilot sau poate chiar 2 din ultimele grupe valorice, mizand pe faptul ca acesta va abandona si neavand chef sa-mi iau puncte minus pentru el... n-ar fi chiar misto daca a-ti fi atenti la ce posteaza omul inainte sa veniti cu raspunsuri care-mi insulta inteligenta???
    1 1
  • @machopiciu
    mersi de sustinere, mai exista si oameni destepti!
    1 1
  • spuneti-mi va rog si mie pe ce site pot sa privesc cursa
    0 1
  • BurningFlame
    Inteligenta ta este la nivelul genunchiului broastei.Nu este necesara deselectarea unui item ptr ce vrei tu sa spui.Pur si simplu inaintea cursei nu mai selectezi acel item.Asa ca lasa ciocul mic mai ,,inteligentule''.
    0 1
  • bai miorel...
    tu esti seful prostilor se pare, limba romana punandu-ti mari probleme... am specificat foarte clar bai analfabetule ca pur si simplu vreau sa las neselectat un pilot dupa ce anterior l-am selectat... se cheama regandire a strategiei, cultule, mancate-ar mama de dastept ce esti tu... hai, rupe boxele cu ceva manele, 1.000 de euro din partea fratelui miresei, traiasca!
    1 1
  • pacat ca n'are frane baiatu' :) ( comentariu facut dupa terminarea cursei :P )
    1 0
  • BurningFlame
    Ce strategie sa mai regandesti ba dobitocule inaintea cursei, cand nu mai ai decat o singura optiune de ales daca ti-ai alcatuit echipa la fiecare eveniment oficial din weekend-ul respectiv.Ori o alegi ori nu cap de dovleac.de aia nu te mai baga nici adminii in seama.Se pare ca trebuie sa te mai racoreasca cineva [stii tu cum] ca prea te-ai infierbantat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru