VIDEO: Hill revine in monopostul Williams FW18

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 25.06.2009
Damon Hill va pilota la Festivalul Goodwood monopostul Williams FW18, la volanul caruia britanicul a devenit campion mondial al Formulei 1 in sezonul 1996.

Williams participa la editia din acest an a Festivalului Goodwood din Marea Britanie pentru a sarbatori 40 de ani de cand Frank Williams a debutat cu un monopost in Formula 1.

Echipa britanica va face demonstratii cu trei monoposturi, unul dintre acestea fiind Williams FW18. La volanul acestuia, Damon Hill a castigat titlul mondial in 1996, la capatul unui sezon in care s-a impus in fata rivalului si coechipierului sau, Jaques Villeneuve.

De asemenea, la Goodwood va fi prezent si Kazuki Nakajima, actualul pilot al echipei Wiliams urmand sa faca o demonstratie cu monopostul FW29 din sezonul 2007. In plus, pilotul de Formula 3 Sam Bird va concura cu monopostul FW08B, utilizat de Keke Rosberg pe parcursul sezonului 1982.

Iata si materialul de prezentare pentru Festivalul de la Goodwood al celor de la Williams:

Tot in cadrul festivalului de la Goodwood, Lewis Hamilton va face o demonstratie cu monopostul McLaren MP4-4, cu care Ayrton Senna a castigat titlul mondial in sezonul 1988.

Festivalul de la Goodwood este o competitie anuala de curse lansata in anul 1993 in cadrul careia participa masini clasice.

Principala caracteristica a circuitului pe care se desfasoara evenimentul este diferenta foarte mare de nivel, iar pilotii trebuie sa parcurga un tur de pista contra-cronometru. Circuitul de 9 viraje are o lungime de numai 1.86 km, iar recordul ii apartine lui Nick Heidfeld, care a fost cronometrat in 1999 cu 41.6 secunde la volanul unui monopost McLaren.

Editia din acest an a Festivalului Goodwood va avea loc in perioda 3-5 iulie.

Via | Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru