Video: Un nou record în Formula 1 pentru schimbul de pneuri: 1.82 secunde pentru mecanicii Red Bull

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Marti, 19.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mecanicii Red Bull au avut nevoie de numai 1.82 secunde pentru a înlocui pneurile monopostului lui Max Verstappen în cursa de la Interlagos și au reușit astfel să-și doboare propriul record stabilit anterior tot în acest sezon.

Red Bull Racing a avut un weekend perfect în Marele Premiu al Braziliei, după ce Max Verstappen a obținut victoria cu plecare din pole position.

Succesul de pe circuit nu a reprezentat însă singura performanță majoră a echipei austriece, întrucât mecanicii de la standuri s-au făcut remarcați la prima intrare la boxe a pilotului olandez.

Astfel, mecanicii au schimbat cele patru pneuri ale monopostului lui Verstappen într-un interval de numai 1.82 secunde, ceea ce reprezintă un nou record absolut pentru Formula 1.

Interesant este că precedentul record de 1.88 secunde fusese stabilit tot de mecanicii Red Bull cu ocazia Marelui Premiu al Germaniei din acest sezon. De altfel, cele mai rapide cinci opriri la boze din sezonul 2019 au fost realizate de Red Bull, în timp ce Williams este singura echipă care a reușit să mai scadă sub pragul simbolic de 2 secunde.

"Ca echipă încerci întotdeauna să faci totul perfect. Eu mă concentrez pe treaba mea, iar echipa încearcă să facă o treabă perfect la boxe și în privința strategiei.

Cu siguranță, duminică totul ne-a ieșit perfect", a declarat Verstappen la aflarea veștii despre noul record.

Via F1

Comentarii (7)

  • Fiecare sutime castigata e un pas important spre victorie.
    12 2
  • Ricci e poveri
    Numai sa nu iasa Ku bitza in fata...
    15 4
  • Costel
    sper ca macar pentru sezonul 2020 mecanicii ferrari sa reuseasca sa nu mai depaseasca valoarea mai mult decat decenta de 3 secunde pline la fiecare schimb de pneuri , uluitorul record RBR fiindu-le inaccesibil cu siguranta pentru inca o lunga perioada de timp celor din maranello iar culpa pentru aceasta deficienta nu-i apartine totusi aceluiasi cvadruplu campion mondial sebastian vettel , privat de mai multe ori pe parcursul acestui sezon de autentice stationari pe cricuri care n-au nimic in comun cu performanta si competitivitatea in batalia sa solitara din ultimii ani cu rivalul sau afro-britanic
    8 8
  • 1,82 secunde, wow. Si eu care sper sa imi schimbe rotile de vara cu cele de iarna in mai putin de 30 min, cu platit cu tot.
    22 0
  • @costel
    Hai lasa-ma cu Vettel, da cursa asta, mecanicii s-au miscat extrem de prost...dar nu asta e problema pentru care el nu performeaza...il bate Charles, de aia greseste ca un incepator.
    6 6
  • Bat si recorduri de plictiseala in ultima perioada. Sezon dupa sezon.
    7 2
  • De aia pleaca asa de repede, in 1,82 secunde, ca nu plateste...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru