Villeneuve admite că revenirea în F1 ar fi dificilă

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 26.08.2010
Jacques Villeneuve a admis că va concura în spatele plutonului dacă va reveni în Formula 1 anul viitor, însă este convins că poate înregistra progrese pe parcursul timpului.

Împreună cu partenerii săi de la Durango, Jacques Villeneuve şi-a prezentat în 13 august proiectul pentru revenirea în Formula 1 cu propria echipă în fata reprezentaţilor FIA.

Campionul mondial din sezonul 1997 este mulţumit de modul în care au decurs audierile, însă nu cunoaşte niciun fel de detalii privind impresia pe care a lăsat-o forului mondial şi nici care au fost celelalte echipe care aspiră la cel de-al 13-lea loc pe grila de start a sezonului viitor.

Totuşi, el a explicat că, în cazul în care va reveni anul viitor în competiţie, se aşteaptă să concureze în coada plutonului, aşa cum s-a întâmplat în primul an şi cu fostul său proiect British American Racing în 1999.

"Este în regulă să fii în spatele plutonului atâta timp cât ai un plan pe termen lung, sprijin şi asigurări financiare că poţi construi un proiect. Când am construit BAR, dacă ai ceva care abia supravieţuieşte şi care ar putea funcţiona doar pentru un an, atunci aş refuza, pentru că tot ce ai avea ar fi stresul şi, pentru că ai un an prost, nu poţi construi pe baza lui", a declarat canadianul referindu-se la faptul că a înregistrat nu mai puţin de 12 abandonuri în 16 curse în 1999, înainte ca BAR să termine pe un surprinzător loc doi în clasamentul constructorilor cinci ani mai târziu.

FIA va anunţa până la sfârşitul lunii august numele celei de-a 13-a echipe care va concura în Formula 1 anul viitor, principalele favorite fiind Durango, Stefan GP şi Epsilon Euskadi.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru