Villeneuve, încrezător că va obţine al 13-lea loc în F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 08.09.2010
Jacques Villeneuve este optimist ca FIA va acorda echipei Durango al 13-lea loc pe grila de start în sezonul 2011.

Presa internaţională a dezvăluit la începutul acestei săptămâni ca FIA a decis să lase vacant al 13-lea loc pe grila de start în sezonul 2013, întrucât nu a fost mulţumită de niciuna dintre cele trei echipe candidate.

Cu toate acestea, Jacques Villeneuve, care speră să revină în Formula 1 alături de echipa Durango, susţine că nu a primit nicio informaţie din partea FIA pe acest subiect şi rămâne încrezător în viabilitatea proiectului sau.

"Nu am primit nicio veste pozitivă sau negativă. Tot ce ştiu este că suntem mândri de oferta noastră şi că am urmat procesul lansat de FIA. Avem un buget pentru următorii trei ani, iar designul monopostului merge foarte bine. Prima etapă este aproape de finalizare. Am aplicat pentru un loc şi avem nevoie doar de aproapea FIA pentru a trece la etapa următoare", a declarat fostul campion mondial.

Iniţial, FIA ar fi trebuit să anunţe numele celei de-a 13-a echipe în cursul lunii iulie, însă procesul a fost amânat de două ori pentru a evita repetarea situaţiei din acest an, când USF1 a eşuat în tentativa de a debuta în Formula 1.

Pilotul canadian afirmă că înţelege modul în care FIA abordează acest subiect, motiv pentru care nu este îngrijorat de aceste întârzieri.

"Amintirea legată de USF1 este încă proaspată. Vor să se asigure cagrupul celor 13 echipe va fi foarte solid, iar asta ni se potriveşte pentru că suntem puternici. După întâlnirea noastră, au vrut să-şi dea toată silinţa şi probabil de aceea anunţul întârzie. Aşteptăm veştile, dar în niciun caz nu intrăm în panică", a adăugat el.

Se anticipează ca FIA va anunţa pe parcursul zilei de miercuri numele echipei care va ocupa al 13-lea loc pe grila de start, în urma întrunirii Consiliului Mondial al FIA în Italia.

Via | GMM

Taguri: Durango, FIA, Villneuve

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru