Villeneuve va prezenta miercuri proiectul pentru F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.08.2010
Jacques Villeneuve se va întâlni miercuri cu reprezentaţii FIA pentru a prezenta proiectul pe baza căruia spera să revină în Formula 1 în 2011.

Federaţia Internaţională de Automobilism se pregăteşte pentru verificarea proiectelor celor trei echipe creditate cu şanse reale de a obţine cel de-al 13-lea loc în Formula 1 în sezonul următor.

Prima pe lista va fi Durango, fosta echipa de GP2 care a încheiat un parteneriat cu Jacques Villeneuve, iar întâlnirea cu FIA va avea loc miercuri, potrivit publicaţiei canadiene Rue Frontenac.

Campionul mondial din sezonul 1997 este încrezător că proiectul său este cel mai bun şi speră ca Durango să fie acceptată pe grila de start.

"Sunt foarte mândru de propunerea noastră. Nu avem niciun control asupra prezentărilor celorlalţi şi nu ştim cum vom fi evaluaţi, dar totul a fost făcut conform cerinţelor FIA. Nu am luat-o pe scurtătură, am făcut totul ca la carte. Partenerii mei au făcut o treabă impecabilă", a declarat canadianul.

Pe de altă parte, Villeneuve a admis că FIA ar putea renunţa la cea de-a 13-a echipa pe grila de start dacă nu va fi mulţumită de proectele prezentate.

"Nu ştim câţi oameni îşi vor prezenta dosarul şi nici cât de serioasi sunt ei.

De asemenea, FIA nu garantează o a 13-a echipa dacă proiectul nu este consistent în privinţa cererilor lor. Dacă vom obţine locul, atunci adevăratul stres va începe. Va fi dificil să fim competitivi în 2011, dar nu construim echipa pentru un singur sezon", a mai precizat el.

Se vehiculează că singurii rivali serioşi ai lui Villeneuve sunt Epsilon Euskadi, care a început deja să lucreze în tunelul de vânt, şi Stefan GP, echipa de origine sarbă care a vrut să concureze în Formula 1 în acest sezon în locul celor de la USF1.

Totuşi, proiectul lui Villeneuve a atras deja păreri pozitive din partea lui Ron Dennis, fostul şef al echipei McLaren. "Finanţele vor decide totul. Toată lumea din Formula 1 speră să reuşească, pentru că întotdeauna este bine să ţinem alături campionii. Dar, repet, va avea nevoie de resurse financiare. Formula 1 nu este un sport pentru cei cu inima slabă", a precizat britanicul.

Via | Rue Frontenac

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru