Villeneuve vrea să cumpere o echipă pentru a reveni în F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.09.2010
Jacques Villeneuve a dezvăluit că intenţionează să cumpere una dintre actualele echipe pentru a reveni în F1 anul viitor, după ce FIA a respins candidatura să pentru al 13-lea loc pe grila.

Consiliul Mondial al FIA a anunţat miercuri ca al 13-lea loc pe grila de start a Formulei 1 va rămâne vacant în sezoanele 2011 şi 2012, întrucât niciuna dintre echipele candidate nu a îndeplinit cerinţele forului mondial.

Printre acestea s-a numărat şi Villeneuve Racing, echipa născută prin colaborarea dintre fostul campion mondial Jacques Villeneuve şi echipa de GP2 Durango.

În ciuda eşecului înregistrat, canadianul a dezvăluit însă că nu renunţa la planurile pentru a reveni în Formula 1, obiectivul său fiind acum achiziţionarea uneia dintre echipele mici de pe grila de start. "Vom reveni la planul iniţial, şi anume planul B: să cumpărăm una dintre echipele care au deja un loc pe grila. Asta ne va permite să dezvoltăm structură solidă pe care o avem deja cu investitorii care au încredere în noi", a declarat canadianul pentru publicaţia Rue Frontenac.

Villeneuve a dezvăluit că a demarat deja negocierile cu mai multe echipe mici, însă a refuzat să facă vreo nominalizare în acest sens.

"Probabil că va fi mai scump (n.r - să cumpărăm o echipă), dar nu vrem să fim parteneri dacă nu facem noi înşine alegerile.

Avem deja contracte semnate (n.r - pentru dezvoltarea monopostului) care ar interfera cu planurile noastre. De exemplu, avem mare încredere în designerii monopostului nostru şi vrem să-i folosim, nu să utilizăm un design mai vechi. Trebuie să discut cu partenerii mei şi să stabilim o strategie bună", a adăugat el.

Una dintre cele mai accesibile ţinte pentru Villeneuve ar putea fi Hispania Racing, despre care se vehiculează că ar putea fuziona cu spaniolii de la Epsilon Euskadi, a căror aplicaţie pentru al 13-lea loc pe grila a fost de asemenea respinsă. De altfel, Joan Villadelprat, şeful Epsilon Euskadi, nu a exclus varianta de a iniţia un parteneriat cu una dintre actualele echipe din Formula 1.

"Al 13-lea loc a fost una dintre posibilităţi, dar nu singura de a ajunge în Formula 1. Cu siguranţă luăm în considerare alte posibilităţi. Vorbim despre opţiuni care nu s-au întâmplat încă, dar continuăm să lucrăm la situatia financiară şi la dezvoltarea pachetelor pentru a fi pregătiţi în cazul în care aceste opţiuni apar", a precizat spaniolul.

O altă echipă despre care se vehiculează că ar fi de vânzare este Toro Rosso, întrucât Dietrich Mateschitz deţine şi Red Bull Racing.

Via | GPUpdate | Autosport

Comentarii (2)

  • s-a dat drumu la orice in F1
    cumpara si sechelariu una si faceti un campionat in doi la bacau.
    4 2
  • BRAVO JACQUES
    POATE NU STIAI DAR IN 1997 A FOST CAMPION MONDIAL ASA CA STIE EL CE FACE
    BRAVO JACQUES AVEM NEVOIE SA TE VEDEM LA TREABA!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru