Webber a avut probleme la amortizorul spate în Australia

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 07.04.2011
Red Bull a dezvăluit că Mark Webber a avut o defecţiune la amortizorul spate în cursa de la Melbourne, însă echipa susţine că aceasta nu explică diferenţa faţă de Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel a câştigat fără emoţii Marele Premiu al Australiei, însă coechipierul său Mark Webber a ocupat doar poziţia a cincea după o cursă modestă.

Motivele pentru care diferenţa dintre cei doi piloţi a fost atât de mare a rămas un mister, elucidat doar parţial după ce echipa a anunţat recent că a efectuat câteva modificări la monopostul australianului.

Dacă iniţial nu a detaliat natura schimbărilor, şeful Christian Horner a explicat în paddock-ul de la Sepang că Webber a avut o defecţiune la amortizorul spate, însă oficialul britanic insistă că nu aceasta a fost singura cauză pentru rezultatul slab al pilotului.

"Au fost câteva probleme care au avut o contribuţie. Probabil că cea mai evidentă a fost o problemă cu un amortizor spate care cu siguranţă a apărut la un moment dat în cursă. Evident, am schimbat toate componentele şi cred că am înţeles destul de bine de ce s-a întâmplat. Cred că a fost o combinaţie de factori. Vettel a fost într-o formă electrizantă.

Probabil a fost o direcţie de setup puţin diferită de a lui Vettel pe care Webber a ales-o, dar vorbim de diferenţe minime. Iar apoi am descoperit această mică problemă cu un amortizor spate. Încerci să pui la un loc toate piesele puzzle-ului, dar nu există nimic sigur că a fost o diferenţă de performanţă", a declarat el în paddock-ul circuitului de la Sepang.

Pe lângă potenţialele setări diferite ale monopostului, Horner crede că rezultatul lui Webber a avut drept cauză şi performantele slabe înregistrate în mod tradiţional în Australia.

"Melbourne nu a fost niciodată un eveniment grozav pentru Webber. A terminat pe locul cinci pentru Minardi, Williams şi Red Bull. Este ca un circuit mlăştinos pentru el, aşa că nu se va opri aici. Se va concentra pe acest weekend şi este un circuit pe care întotdeauna s-a descurcat bine", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru