Webber admite că trebuie să-l învingă pe Vettel în calificări

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 08.03.2012
Mark Webber a admis că singura şansă de a lupta cu Sebastian Vettel pentru titlul mondial este să-l învingă constant în calificări.

Sebastian Vettel a dominat autoritar sezonul 2011 al Formulei 1 după ce a obţinut 15 pole position-uri şi 11 victorii, în timp ce coechipierul său Mark Webber, care a utilizat acelaşi monopost Red Bull Racing, nu a plecat din prima poziţie decât de trei ori.

Pe lângă avantajul de a pleca din faţa australianului, Vettel a fost ajutat şi de strategia pentru prima oprire la boxe, întrucât politica echipei a fost mereu că pilotul aflat în frunte să aibă prioritate în faţa coechipierului său.

De aceea, Webber simte că are nevoie de cât mai multe clasări în pole position pentru a-şi spori şansele de a-l învinge pe dublul campion mondial în sezonul 2012.

"Cu siguranţă Vettel va avea din nou un nivel bun de performanţă şi nu va ceda. Dacă domină pole position-ul, acest lucru îi oferă o poziţie foarte bună pentru cursă, aşa că trebuie să coboare consistentă. Dacă mă pot pune în prima poziţie şi dacă pot intra primul la prima intrare la boxe, atunci lucrurile vor fi mai simple pentru mica noastră luptă."

"Poate că nu va fi suficient dacă cei de la McLaren vor fi la numai 30 de secunde în spate, dar ştim cu funcţionează asta în echipa când ne referim la lupta între noi", a declarat pilotul echipei Red Bull Racing pentru postul australian de televiziune Channel 9.

Via | SportingLife

Comentarii (1)

  • Daca am fi sinceri am recunoaste ca Vettel este o clasa peste Weber.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru