Webber: "Am avut starturi proaste din cauza pneurilor Pirelli"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.09.2011
Mark Webber susţine că pneurile Pirelli sunt responsabile pentru starturile modeste pe care le-a avut în acest sezon.

Unul dintre motivele pentru care Mark Webber nu a fost capabil să lupte de la egal la egal cu Sebastian Vettel în acest sezon este reprezentat de starturile modeste de cursă pe care le-a avut. De cele mai multe ori, australianul a pierdut două-trei poziţii la start şi a fost nevoit să înceapă o cursă de urmărire.

Anterior, atât el, cât şi Red Bull au precizat că este vorba despre o problemă mecanică a monopostului, însă acum pilotul susţine că de vină pentru aceste starturi ratate sunt pneurile Pirelli.

"În acest an am văzut cea mai mare fluctuaţie de starturi din ultimii ani şi totul se datorează pneurilor Pirelli şi a modului în care performeaza la plecarea de pe loc. Este mai greu să gestionezi aderenta de la start, dar dacă reuşeşti, aşa cum a făcut Fernando Alonso la Monza, asta face diferenţa. Pentru toate aceste motive, starturile mele au fost slabe în acest an", a precizat el într-un editorial publicat pe site-ul BBC Sport.

Totuşi, el a admis că situaţia este complicată şi de procedurile de start pe care trebuie să le respecte fiecare pilot.

"Este o provocare pentru ingineri să obţină starturi corecte, pentru că sistemul de pornire şi alte elemente electronice de ajutor care limitează derapajul nu sunt permise.

Şi piloţii trebuie să facă foarte multe lucruri. Nu pot spune foarte multe, dar sunt anumite proceduri pe care trebuie să le urmezi înainte de a porni", a mai precizat el.

Via | BBC Sport

Taguri: Red Bull, Webber

Comentarii (4)

  • Weber& ReddBull
    Red Bull spune "a fost mai degrabă un calcul făcut de Renault, ei au măsurat cuplul necesar la start, iar Sebastian Vettel a fost la numai 100 de rotaţii să aibă exact acelaşi start ca şi Webber"(http://formula1.automarket.ro/stiri/red-bull-explica-starturile-ratate-ale-lui-webber-40596.html), iar Weber spune ca din cauza pneurilor are starturi ratate(in final cine minte, cine are dreptate?)....Din oricare alt unghi din afara echipei Red Bull se aud "soapte" cum ca echipa il favorizeaza pe deplin pe Vettel iar Webber impreuna cu Red Bull prin afirmatiile lor formeaza un scut ce nu permite sesizarea si demonstrarea si mai clara a ceea ce se vorbeste pe la spatele lor.
    6 4
  • Webber.
    Il inteleg pe webber dar nu cred ca sunt de vina gumele Pirelli.
    Referitor la acest subiect, chiar Alonso a sesizat la inceput de campionat 2011 ca nu este multumit de gumele Pirreli, dar din cate s-a vazut la Ferrari s-a rezolvat problema si a demonstrat ca are starturi foarte bune.
    4 1
  • Ciprian
    Ciprian
    Eu ma indoiesc serios ca Weber beneficiaza de acelasi material ca si Vettel. Nu e logica diferenta dintre ei comparativ cu anul trecut.
    6 6
  • starturile lui Webber
    Serios? Parca anul trecut era echipa, anul acesta din cauza pneurilor nu ia starturile bune. La anu ce va mai fi? Mie imi e simpatic Webber, dar trebuie sa mearga putin la un curs pentru demontarea obiectiilor. La acelasi material de competitie, diferenta se face de talent. Daca lupta in primul rand cu Vettel, si pierdea ca se baga cineva in el ( probabil Hamilton, ca sa pastram statistica ), sau avea o pana, atunci intelegeam ghinionul, dar asa... Oare ce s-a intamplat cu modelul Gary Cooper? Cel puternic si tacut, care nu se plange, si gaseste rezolvarea problemei...
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru